טכנית לארז כתב:
בכלל כל הניסיון הזה לשים כאילו באותה קטגוריה את מכבי ת"א ומכבי חיפה זה גניבת דעת.
חיפה נכשלת לחלוטין עד עכשיו אבל גם אם לא, בסופו של דבר יש פה קבוצה עם תקציב בלתי נגמר באיזור ה100 מליון שקל בעוד שלחיפה יש 65.
אז 65 מליון זה הרבה יותר ממה שיש ל12 קבוצות בליגה, אבל הרבה פחות ממה שיש לקבוצה אחת אחרת.
כל עוד המצב הנוכחי יימשך (כזה שלקבוצה שאחריהם יהיו "רק" 35 מליון שקל פחות מהם) הליגה הזו תהפוך לליגת הכדורסל. התהליך בעיצומו.
אני לא הייתי ממהר לקבוע שנהפוך לליגה בכדורסל לאורך זמן.
צריך לזכור דבר אחד, כרגע מכבי ת"א היא במצב שהבעלים שלה מוציא עשרות מיליוני שקלים בשנה מכיסו מבלי שההכנסות אפילו מגרדות את הכיסוי. רק שבמקביל חוץ מלהביא אליפויות הם לא מגיעים ליותר מידי הישגים באירופה.
הבעיה של מכבי היא שלא רק שאין התקדמות בכל נושא ההצלחות באירופה בגזרת הישראליות, אלא שיש נסיגה ומכבי היא חלק ממנה. איך שלא יסתכלו על זה, זו תקלה רצינית שקבוצה בתקציב כזה לא עברה שלבים שקבוצות רבות כולל אנחנו עברו בלי בעיה לאורך שניםף ולא הגיעה אפילו לליגה האירופאית.
הבעיה של מכבי היא שכל הכדורגל הישראלי נמצא בנסיגה והיום אפשר לספור על יד אחת את השחקנים הישראלים ברמה גבוהה שאפשר להביא גם אם אתה מוציא הרבה כסף.
אם מסתכלים על הרכש שמכבי עשתה בשנה האחרונה מוצאים שהם הצליחו "לגרד" שחקנים כמו אייגבור, בדש ובן בסט. שחקנים נחמדים ביותר לליגה שלנו אבל ממש לא מספיקים ליותר מזה.
בגזרת הזרים- זרים שהיו מגיעים לפה לפני 15 שנה מנבחרות הונגריה וקרואטיה אפילו מכבי לא מצליחים להביא ואני לא מדבר על זרים ברמה גבוהה יותר.
הרעיון הזה של קבוצה עשירה אחת שמשתלטת על הליגה ותוך כדי מגיעה להישגים משמעותיים באירופה כמו בכדורסל לא יעבוד בכדורגל. כדי שזה יקרה צריך שכל הליגה ביחד תעשה את קפיצת המדרגה.
עכשיו נשאלת השאלה, בהנחה שקפיצת מדרגה כזו בזירה האירופית לא תגיע, עד לאן תימתח הסבלנות של אדון גולהרד לשפוך עשרות מליונים כל שנה.
עוד שנה? שנתיים? חמש שנים?
אנשים לא אוהבים לשפוך כסף בלי גבול לאורך זמן ובלי שמשהו נכנס בחזרה, גם אם הם עשירים מאוד.