דורון ג'מצ'י: אין בעיה אתית שאתפקד כדובר של אלי טביב בהפועל ת"א מאת עירד צפריר, "עכבר העיר" ת"א - דורון ג'מצ'י, ראיתי ציטוטים שלך נגד הראל. לא ירדת קצת נמוך מדי? נכנסת לו לחיים האישיים, מתחת לחגורה. "קודם כל מי שטען את הטענות האלה זה אלי טביב. דבר שני, מה שנאמר נאמר".
- רק לא הבנתי מה הקשר לומר שהראל היה שיכור בלובי במשחק צ'מפיונס. "זה לא נאמר על ידי, אתה מעוות את מה שנאמר".
- ביקרו את המינוי שלך בכל כלי תקשורת אפשרי. "צריך להבין שבתקשורת יש מקורבים ואנשים שמנסים להשפיע דרך כתבים. חלק נהנים לבעוט בדורון ג'מצ'י. עובד ב-ONE, מגיש ב-103fm בתוכנית הכי מצליחה שיש. אני מבין מאיפה זה מגיע".
- אין בעיה אתית שעיתונאי יהיה דובר של דמות שמקום העבודה שלו מסקר? "זה קשקוש, טביב חיפש מישהו שיציג דברים בצורה חדה, כנה ואמיתית, תוך כדי שמירה על נאמנות".
- אבל לא ענית לי, אתם מסקרים את טביב ברדיו. "אני אענה לך בדוגמה. קטש הוא כמו הבן שלי, גודס הוא חבר שלי. אני מבקר אותם ולפעמים בצורה לא נוחה, אני אומר את האמת".
- אין בעיה אתית שעיתונאי ידברר מסוקר? "לא, אין בעיה אתית, אני איש תקשורת. אוחנה מאמן את נבחרת הנוער, אז הוא לא עובד בערוץ 5?".
- אתה מדמיין מצב שיעקב אילון יהיה דובר של פוליטיקאי? לא יכול לקרות מצב כזה. "שונא את הצביעות הזו. התגובות שלי יהיו מתוקף תפקידי כדובר ולא כמביע דעה".
- אוקיי. אתה יכול להבין את התגובות של אוהדי הפועל נגד המינוי שלך? "אני יכול להבין חלק מזה, הם חושבים שמישהו עשה להם את זה בכוונה, אבל זו לא הדרך של טביב".
- יש להם משקעים אישיים נגדך. "בוא נפרוט אותם".
- לפני חודש אמרת ברדיו שאוהדי הפועל כלבים, לא יהודים. "תקשיב טוב, מה שאמרתי זה לגבי כל מי שמשתמש בשואה לצורך כזה או אחר, אני לא רוצה לראות בו יהודי. על אותו משקל, ואפילו חמור יותר, גם מי שמכנה את טועמה 'מחבל'. מה לקחו אנשים? שדורון דיבר על הקהל של הפועל. לא, דורון דיבר על אוהדי ספורט שחוצים גבולות".
- ומה היתה הדעה שלך לגבי הריסת אוסישקין? "רק מפגר יכול לשמוח על ההריסה של אוסישקין".
- איתי שכטר אמר שהמינוי שלך מוזר. "זה בסדר גמור, הוא מתחבר לתחושות של האוהדים. אני מאוד אוהב אותו באופן אישי ונהנה מההצלחה המקצועית שלו ושל הפועל. פגשתי את בן שהר בתערוכה על אבי כהן ז"ל וסיפרתי לו שב-3:3 קפצתי כאילו נולדתי בהפועל. יגידו אנשים שדורון עושה הצגה, אבל כל דבר אני עושה עם הרגש".
- גם טורק ומוריס ז'אנו ביקרו אותך. זה נהיה ספורט לאומי, לחבוט בג'מצ'י. "זכותו של כל אחד לומר מה שהוא רוצה. ויקי פרץ עבד כעוזר מאמן בהפועל, רלף קליין היה מאמן בהפועל, מיקי ברקוביץ' שיחק באדום, צביקה שרף אימן בהפועל. מנסים לעשות ספין כאילו נפלה פצצה גרעינית, אבל זה אולי קפצון של פורים".
- יש חשש שרק תגביר את חוסר השקט במועדון. "הדבר שהכי צריך לעניין את אוהדי הפועל שהם לא יחזרו לימי ההסתדרות. יש המון עבודה לעשות כדי להתמודד על האליפות והגביע, הרשמה לאירופה, העמדת תקציב לעונה הבאה".
- אבל המינוי שלך רק פגע בטביב מבחינת דעת הקהל. "נעשה כאן קמפיין כדי לנסות לפגוע במי שהציל את הקבוצה מירידה לליגה השנייה. אני לא פוגע בתדמית של טביב כי בלאו הכי אמרו שהוא לא בסדר ויותר גרוע ממה שאמרו לא יכול להיות".
- אנחנו מתייחסים רק לאוהדי הפועל, אבל יצאת קרח מכאן ומכאן כי גם אוהדי מכבי לא אוהבים את זה שכאילו חצית צד. "אוהדי מכבי הם האחרונים שיכולים לא להבין אותי. ב-2001 התמניתי להיות אחראי קשרי קהילה. בתפקידי עזרתי לאוהדים שהיו זרוקים במחסנים מעופשים ונלחמתי שיכבדו אותם, כשכולם זילזלו בתפקיד של אחראי קשרי קהילה. רציתי להישאר בתפקיד ומי שלא נתן זה שמעון מזרחי".
- ופה יש לך דעה זהה לזו של אוהדי הפועל. "בנושא של הכוחנות, הדורסנות, העלאת דרכים לקומבינות כאלה ואחרות יש לי דעה מיושרת לא רק עם אוהדי הפועל, אלא עם רבים אחרים".
- שמעתי גם את הראיון המצוין שלך עם ברודי. "זה מתיישר עם היושרה שלי. יש לי לא מעט במשותף עם אוהדי הפועל, אבל מה שמעניין זה שהפועל תישאר אימפריה. אם אני שם או לא".
- כשאני נזכר בקריירה שלך הדבר הראשון שעולה לי לראש זה הפספוסים בגמרי גביע אירופה ובעיקר בהוא נגד מילאנו. "עזוב אותנו מכדורסל בראיון הזה. קיבלתי הודעות מאוהדי מכבי ב-0:3 לאשדוד: 'עוד לא נכנסת, קיבלת שלשה על הפנים'. מה עניתי?".
-"ג'מצ'ייייי, שלוש נקודות". "לא, עניתי 'שבו בלול, תקבלו שלשה מכל המגרש'. נשבע בילדים. ב-3:3 הייתי במיטה, איך קפצתי, נישקתי את הטלוויזיה".
|