dino כתב:
zink כתב:
רונן קצב מדבר על שכטר, נמני ואורלנדיץ'
http://www.haaretz.co.il/sport/tapina/. ... -1.2238348ציטוט:
כשאני הבאתי הצעות יפות להפועל ת"א על שכטר הם לא היו מוכנים לשחרר אותו ורצו יותר כסף, בסוף הם שחררו אותו בחינם.
איך אתה מסביר את זה?
כי ברגע שנפלה ההצעה שהבאתי להם מסלטה ויגו על עומר דמארי הם נלחצו.
יש מצב שאתה מצטט לי את דבריו בכל הקשור לאורלנדיץ'?
קר לי, זאבים רודפים אחריי ואין לי מנוי להארץ.
רונן קצב: "למה שאני אפרגן לנמני? בן אדם שעובר על חוקי פיפ"א ועל אתיקה בסיסית"
רונן קצב ואבי נמני, שני סוכני השחקנים הגדולים בישראל, סוגרים לנו ת'פינה של חלון ההעברות ורבים על בלעדיות, אגו, שכטר ודאבור
עירד צפריר 08.02.2014 11:566הוסף תגובה
הורד עכשיו ללא תשלום הארץ iPhone
הורד עכשיו ללא תשלום הארץ android
לתגובות (6)
הדפס
שלח לחבר
שתף בטוויטר
שתף בפייסבוק
שתף
הוסף לרשימת קריאה
רונן קצב, אהלן זה עירד מעיתון "הארץ". מה נשמע?
בסדר.
איך היה חלון ההעברות מבחינתך? מוצלח? רגוע?
היתה הרבה עבודה, עכשיו נראה אם זה הצליח.
רציתי לשאול על המעבר של איתי שכטר לנאנט. אתה חושב שזה יעשה לו טוב?
זה יעשה לו טוב מבחינת השקט הנפשי שלו. בהפועל היו יותר מדי דיבורים סביבו וזה לא נתן לו להתרכז בכדורגל כמו שצריך.
אתה לא חושב שזה מזיק לו מבחינה תדמיתית?
איך מעבר מישראל לצרפת יכול לפגוע בתדמית?
אתה יודע, הוא נתן חצי עונה גרועה, העלו לאוהדים את מחיר המנוי בשביל לממן אותו, ובסוף הוא נוטש אחרי חצי עונה.
לא הייתי קורא לזה נוטש. הפועל ת"א זו שרצתה לשחרר אותו, עד כדי כך שהם הסכימו לשחרר אותו בחינם. גם לא הייתי אומר שהוא היה גרוע, הביא שבעה שערים וחמישה בישולים.
בוא נזכור ששלושה שערים ושני בישולים מתוכם במשחק אחד נגד רמת השרון.
בסדר, אבל זה לא משנה, בסופו של דבר מסתכלים על מספרים ואלה מספרים יפים.
איך זה שזה לא אתה שביצע את ההעברה שלו לנאנט?
איך זה, כי מישהו אחר הביא את ההצעה. איתי עדכן אותי במה שהיה והכל בסדר.
אבי נמני הביא את ההצעה.
נכון. יכול לקרות שמישהו אחר מביא הצעה.
אבל יש לשכטר חוזה בלעדיות מולך, לא?
יש, אבל מה נעשה, נמנע ממנו את המעבר?
נימני ושכטר חותמים בצרפת. "אני יכול לעשות מלחמה, אבל זה סתם יפגע באיתי. "
נימני ושכטר חותמים בצרפת. "אני יכול לעשות מלחמה, אבל זה סתם יפגע באיתי. ". צילום: NIM Sport Group
שמע, בעולם התחתון זה שווה חיסול שמישהו הולך עם האויב הכי גדול שלך.
אני לא מחסל אף אחד.
שמע, צריך איזושהי הרתעה, ישראלים מבינים רק כוח.
את מה שיש לי לומר לאיתי אמרתי לו באופן אישי.
אני מבין שנפגעת ממה שהוא עשה.
שמע, זה לא אשמתו. אם הייתי רוצה הייתי יכול להתלונן נגד אבי נמני, למרות שאי אפשר כל כך להתלונן נגדו כי הוא לא סוכן מורשה.
נכון, הוא עובד דרך גיא פרימור.
כן. אני יכול לעשות מלחמה, אבל זה סתם יפגע באיתי. זו לא צריכה להיות מלחמה, חבל שזה ככה ושאבי נמני מתנהל בצורה כזו. העיקר שאני מתקשר לאבי לומר לו שזה לא לעניין אז הוא מיתמם ואומר "אה, לא ידעתי שזה שחקן שלך, אני יכול לרדת מזה אם אתה רוצה".
ואחרי זה הוא עוד מדבר על העסקה כפאנליסט ביציע העיתונות.
אתה מבין? בן אדם שעובר על חוקי פיפ"א ועל אתיקה בסיסית.
אפשר להכתיר אותו כמנצח הגדול של חלון ההעברות של ינואר?
אתם רוצים תכתירו אותו, למה אני צריך להכתיר אותו?
יאללה, תפרגן לו. כמו שאמר ניר קלינגר – בשיר או משפט?
למה שאני אפרגן לאדם שמתנהל כמו שהוא מתנהל? והוא עוד אומר ב-ONE שסוכנים אחרים לא מפרגנים.
על ההצלחה?
לא, על העסקה של מואנס דאבור. הוא טען שסוכנים אחרים ניסו להפיל את העסקה. כשהוא פונה לאיתי מאחורי הגב שלי זה בסדר. כשאני הבאתי הצעות יפות להפועל ת"א על שכטר הם לא היו מוכנים לשחרר אותו ורצו יותר כסף, בסוף הם שחררו אותו בחינם.
איך אתה מסביר את זה?
כי ברגע שנפלה ההצעה שהבאתי להם מסלטה ויגו על עומר דמארי הם נלחצו.
טוב, לפחות הבאת להם את פטאר אורלנדיץ'. מה אתה יכול לספר עליו?
הוא חלוץ בסגנון של קוראץ' מהפועל חיפה, שגם אותו אנחנו הבאנו. אני מקווה שאני אצליח אתו כמו שהצלחתי עם עבדורחימי.
אתה יכול להסביר לי את הכדאיות של שחרור שכטר בחינם אם בסוף משאילים חלוץ אחר ב-30 אלף יורו.
אין מה להשוות בשכר, הם חסכו את השכר הגבוה של שכטר. חוץ מזה שהבנתי שעידו חג'ג' מממן את העלות שלו.
גם את שכטר עידו חג'ג' אמור היה לממן ובסוף מסתבר שזה היה הלוואה. אז גם את אורלנדיץ' הוא מבין כהלוואה?
לפי מה שהבנתי זו לא הלוואה. את עבודרחימי ואורלנדיץ' חג'ג' הביא להפועל מהכסף שלו.
רונן קצב. "כשאני הבאתי הצעות יפות להפועל ת"א על שכטר הם לא היו מוכנים לשחרר אותו ורצו יותר כסף"
רונן קצב. "כשאני הבאתי הצעות יפות להפועל ת"א על שכטר הם לא היו מוכנים לשחרר אותו ורצו יותר כסף". צילום: אייל טואג
אתה ועידו חג'ג' עובדים צמוד צמוד.
כן, הוא סומך עלי ויש לנו יחסים טובים. אני חושב ששני הצדדים מרוויחים מזה.
אם נמני ייקח לך גם את חג'ג' זו כבר עילה לאיזה פנצ'ר בגלגל.
למה? יש לי בלעדיות על עידו חג'ג'? הוא יכול לעבוד עם מי שהוא רוצה.
אבי נמני, אהלן זה עירד מ"הארץ". מה העניינים?
היי, בסדר.
חזרת לארץ, נכון?
כן, כן, חזרתי לפני כמה שעות.
דיברתי גם עם רונן קצב כחלק מסיכום חלון ההעברות ואצטרך שתגיב על דברים שהוא אמר.
אני לא נכנס למה שאומרים אנשים אחרים. המשרד שלנו מעבר לכך שזו סוכנות שחקנים בינלאומית, עובד במתכונת של משרד עורכי דין. אצלנו הכל מתועד, כל מהלך, כל פנייה, כל SMS, כל פגישה – כל זה למקרה שמישהו יתבע אותנו או משהו כזה. אצלנו השחקן חותם על תצהיר שהוא לא חתום באף מקום אחר. לפני זה אנחנו בכלל לא מתעסקים אתו. אנחנו לעולם לא מציעים שחקנים שלא חתומים אצלנו כמו שעושים כל הסוכנים בישראל.
אבל שכטר חתום בבלעדיות אצל קצב.
אז אני אראה לך שהוא חתום על תצהיר חד משמעי, שהוא לא חתום באף מקום אחר. שכטר כשישב אתנו אמר חד משמעית שהוא לא חתום. אנחנו מחתימים על התצהיר כדי לא להגיע לסיטואציה של עימותים ותביעות או בעיות של חוסר יושר. השותף שלי הוא עו"ד, דוקטור למשפטים, אנחנו לא רוצים להיות במקומות האלה.
אבל אתה יודע ששכטר מיוצג על ידי רונן כבר שנים.
הרבה מאוד שחקנים מיוצגים אצלם בעל פה. קח את בן שהר, הוא אמר לי עליו "הוא חתום אצלנו". ובן שהר פנה אלי, אמר לי "אני לא חתום אצלו ואין לי הסכם אתו ושום דבר". העברתי את בן שהר לאוקזר, אתה מבין? אנחנו לא נעבור על החוק. אם השחקן שיקר אותנו זו כבר בעיה של השחקן, וקצב יכול לתבוע את השחקן. אצלי הוא חתם על תצהיר שהוא לא חתום אצל אף אחד. אם הוא היה אומר שיש לו הסכם אתו הייתי אומר לו "חביבי, לא קרה כלום, תודה רבה, תישאר אצל הסוכן שלך".
על הטענה שאתה עובר על חוקי פיפ"א ועל אתיקה בסיסית, יש לך מה להגיב?
אני אגיד לך משהו, לך כעיתונאי יש תחרות עם עיתונאים אחרים. פה זה בדיוק אותו דבר, זו תחרות וזה הכל. קנאה ותחרות. אני מעולם לא מציע שחקנים של רונן קצב, אני לא מבין למה הוא מציע שחקנים שלנו אם אין לו שליטה עליהם בכלל.
איזה שחקנים שלכם הוא מציע?
הרבה מאוד שחקנים, הרבה מאוד. אנחנו לא מציעים אף אחד של אחרים ולא עושים לאחרים שום דבר רע. לא רוצים להכעיס אף אחד וגם כשאתה מציע שחקן שהוא לא שלך הסיכוי שייצא לך מזה עסקה הוא אפסי, אתה רק גורם נזק לאותו שחקן כי כשמאה אנשים מציעים את אותו שחקן, אז גם אם הקבוצה רוצה אותו היא כבר לא רוצה להתעסק איתו. התחרות הזו תימשך וכל אחד יעשה את מה שהוא חושב שהוא צריך לעשות, אנחנו עושים הכל חוקית ועם חוות דעת משפטית.
איך אתה מסביר בעסקת שכטר שבסוף הוא עבר בחינם? הפועל רצתה 200 אלף יורו דמי השאלה, לפני זה הם סרבו להצעות יותר גבוהות בכסף.
אני אספר לך משהו, אף פעם לא היתה הצעה בכתב. כל ההצעות נאמרו להפועל ת"א בעל פה. כשאתה מביא הצעה בכתב אז היא הצעה אמיתית. כשכולם אומרים "כן, יש לי, הבאתי, עשיתי" והם לא מביאים בכתב אז מה זה שווה? עזוב עירד, זה הכל שמועות פה וכולם רוצים להראות שהם הכי גדולים בעולם ומספרים שהם הביאו את ההוא ואת הזה, אבל בסופו של יום צריך לספק את הסחורה ואת ההצעה האמיתית.
ובהצעה האמיתית נאנט הבינו ממך שהפועל ת"א לחוצים ואפשר להביא את שכטר בחינם?
אף פעם לא דובר על סכום השאלה, לא הוזכר אצלי דבר כזה. על מה הם ישלמו השאלה, בשביל שלושה חודשים? יש אופציית קנייה.
דאבור, הסוכן והחולצה
דאבור, הסוכן והחולצה. צילום: NIM Sport Group
להוציא שחקן בינלאומי מחוזה באמצע עונה - נהוג לשלם על זה סכום השאלה, מה גם שנתנו להם אופציית רכישה ב-400 אלף יורו, זה פחות ממה ששילמו עליו.
כן, אבל אתה צריך להבין שהפועל ת"א לא רצו את איתי שכטר. הם רצו לחסוך את השכר שלו עד סוף העונה בברוטו שזה 1.6 מיליון שקל. בשבילם זה מצוין, זה עוזר להם מאוד.
כשדיברת על אנשים שהתקשרו לגראסהופרס ללכלך על מואנס דאבור, התכוונת לרונן קצב?
לא, יש כמה, לא כיוונתי נקודתית למישהו. זה גם לא רק בסיפור של דאבור, זה קרה בהרבה החתמות אחרות. זה היה אצל אלירן עטר, אפילו אצל איתי שכטר – אנחנו יושבים במשרד של נשיא נאנט והוא מקבל הודעות SMS מאנשים בישראל: "הוא גרוע, מה אתה לוקח אותו". זה אסור. אנחנו עובדים קשה כדי שאותם משפטים לא יהרסו, אבל זה עושה נזק לכולנו, זה לא מכובד ולא ראוי. זה בומרנג שבסוף חוזר לכולם.
אתה חושב שזו היתה החלטה נכונה מבחינת דאבור לצאת לאירופה בינואר?
אי אפשר לדעת, לא לטוב ולא לרע. הם מאוד רצו אותו והיו מוכנים לשלם סכום חסר תקדים לשחקן שבמאי אמור להיות חופשי.
425 אלף דולר זה לא חסר תקדים.
במאי הוא חופשי והם לא היו צריכים לשלם אגורה.
הבנתי שאתה היית פחות נלהב מהמעבר, ניסית לשכנע את דאבור שיישאר במכבי ויחתום על חוזה חדש.
אני חושב שהיום מכבי ת"א הוא מועדון אירופי לכל דבר, אני לא יכול להגיד בלוול גבוה אבל בלוול בינוני פלוס. מכבי כמועדון עשה קפיצת מדרגה מאוד גדולה ומתנהל גם בצורה כזו. לי היה רצון שהוא יישאר במכבי, אבל בסופו של דבר אי אפשר לעשות דברים כנגד השחקן וכנגד הרצון המשפחה.
אני מבין שסבא שלו הטיל את כל כובד משקלו והיה זה שקיבל את ההחלטה.
הסבא מאוד דומיננטי במשפחה. זה הסבא, אבל האמת שזה גם מואנס עצמו, הוא הבהיר לג'ורדי כבר בשבוע שעבר שהוא לא רוצה להישאר בישראל ורוצה רק לחו"ל. שמע, אני חושב שמכבי גם עשתה מעל ומעבר כדי שהוא יישאר, גם היא הבינה שאם הוא לא הולך היא מפסידה אותו, גם לא היו נותנים לו לשחק עד סוף השנה וגם היא לא תקבל כסף בסוף החוזה.
כמה זמן ההצעה מגראסהופרס היתה על הפרק?
גראסהופרס רצו את מואנס לפני היורו, את זה אני אומר לך, והוא נפצע לפני היורו. ביורו הוא שיחק אבל רק משחק וחצי וישראל לא נראתה טוב, ואז הוא היה צריך לעבור אחרי היורו והיתה לו עוד פציעה בשריר הארבע ראשי והוא היה בחוץ לשלושה חודשים. לאורך כל הדרך הם עקבו אחריו, הסקאוט הראשי שלהם העביר חוות דעת מאוד טובות עליו. אבל אתה יודע, הוא התחיל מו"מ עם מכבי וכבר היה כיוון שאולי הוא כן יסכים להישאר בסוף, אבל מכבי הבינו עם הזמן שהוא מכוון רק לחו"ל. מכבי הביאה את ברק בדש כשהיא ידעה שיכולה להיווצר פה איזושהי בעיה.
אתה אומר חד משמעית שהם הביאו את בדש כאלטרנטיבה ולא כחיזוק נוסף?
אני חושב שכן.