וינטרה זו החתמה חלומית. כולם הזילו ריר על וויאדינוביץ' - ובצדק, כי הוא נראה כמו המקסימום שאנחנו יכולים להביא - אבל וינטרה שחקן בכמה רמות יותר בכיר, הם אפילו לא שחקנים באותו סדר גודל. כשמנתחים פה מועמדים, בעיקר זרים, מסיקים מסקנות מנתונים שטחיים בסך הכל ואולי איזה סרטון ביוטיוב (לא שיש ברירה אחרת), אבל במקרה של וינטרה כל פרט לגביו נותן אינדיקציה חיובית ובסך הכל הוא נראה כמו שחקן שלא קשור לליגה הזאת.
הוא שיחק תשע שנים במועדון ענק כמו פנאתנייקוס, תמיד בתור שחקן הרכב. זכה שם פעמיים בדאבל והגיע ל-50 הופעות באירופה (כולן בהרכב הפותח) כולל 18 הופעות בליגת האלופות. עבר לפני שנתיים וחצי ללבאנטה, קבוצת מרכז טבלה בשנתיים הראשונות שלו באחת משתי הליגות הכי טובות בעולם וקבוצת תחתית השנה, וגם שם היה שחקן הרכב כמעט קבוע עם 80 הופעות. שחקן שנשאר לתקופות ארוכות בקבוצות שבהן הוא משחק (בתור שחקן הרכב ובקבוצות גדולות) זה גם אומר הרבה על ההערכה שיש אליו, מבחינה מקצועית, מבחינת מוסר עבודה, מבחינת אישיות. יש לו מעל 50 הופעות בנבחרת יוון, שבשנות האלפיים היא נבחרת גדולה, אמנם הוא לא היה חלק מההישגים הגדולים שלהם (זכייה ביורו, עוד הגעה לרבע גמר ושמינית גמר מונדיאל) אבל יש לו הופעות במונדיאל וביורו. שחקן ש
כבש הרבה שערים לאורך הקריירה יחסית לשחקן הגנה, גם במצבים נייחים וגם בבעיטות מרחוק, שזה תמיד טוב. גם מבחינת נתונים פיזיים הוא כמעט מושלם, אמור להיות אתלט על עם שילוב נדיר של מהירות, כוח וכושר גופני (
תסתכלו פה איזה ספרינט מטורף הוא נותן מרחבה לרחבה ואז שם גול). הוא בלם לא גבוה ולדעתי זה יותר יתרון מחיסרון, בליגה שלנו שבה שחקני ההתקפה הם גמדים זריזים ואין שחקנים גבוהים עם משחק ראש או פיזיות כלשהי אין משמעות לגובה של הבלמים והבלמים הגבוהים שמשחקים כאן הם איטיים וגמלוניים. בסך הכל אם תסתכלו על הבלמים הבולטים שהיו בליגה בעונה הקודמת (ארסו, פאס, גרסיה) אז הם לא גבוהים, וגם בלמים גדולים שהיו כאן בשנים קודמות כמו דגלאס וטישיירה רשומים כ-1.86. הבלמים המצליחים כאן מבוססים על מהירות וזריזות ולא על גובה. הדבר היחיד שכביכול עומד לרעתו זה הגיל שלו, אבל מן הסתם בשלב אחר בקריירה שלו לא היינו יכולים להביא אותו או שחקן ברמתו אפילו אם היינו קבוצת צ'מפניוס לצורך העניין, ובהתחשב בעובדה שהוא עילוי מבחינה גופנית וכנראה גם מקצוען עם מוסר עבודה גבוה זה באמת שטויות.
אני משתדל לא לפתח ציפיות עדיין, כי ראינו כמה קשה להביא לכאן שחקנים ברמה קצת גבוהה (וויאדינוביץ', ואליינטה שחיפה רדפו אחריו שבועות והם קבוצה עם יותר כסף, מכבי ששנים לא מצליחה להביא זרים טובים גם בכסף גדול). עד שאני לא רואה וולקאם אני לא מאמין שזה קורה, אבל אם אנחנו באמת נחתים אותו זה אחד השחקנים הכי בכירים שהגיעו אי פעם לליגה.