אדום נחמד כתב:
Maor7 כתב:
אני עדיין מחכה בקוצר רוח לרגע ששי יהיה מחוץ לתמונת הקבוצה הזאת שנקראת הפועל תל אביב
למה? למה שתרצה לראות אותו בחוץ?
הוא עשה למישהו משהו רע? בכל התקופה שלו בהפועל, הרוב המוחלט של השחקנים הודה שהוא חלק מרכזי באוירה הטובה שהיתה בהפועל. הוא נותן מעצמו כל מה שהוא יכול.
אם יביאו 2 קשרים עדיפים עליו, הוא מן הסתם יזוז הצידה. אבל כל עוד אין כאלה, למה להעיף? למה לזרוק?
למה להיות דוחה?
קודם כל בוא נתחיל מהעובדות הפשוטות. שי אבוטבול היה ועדיין שחקן בינוני או אפילו חלש. הוא קשר אחורי חסר מהירות וחסר פיזיות. כמות הכדורים שהוא מחלץ היא מביכה, הוא בעיקר גורם למשחק של הפועל להיתקע כי חסרה לו היצירתיות. מי שטוען שיש לו ראיית משחק כדאי שיקנה משקפיים כי הוא לא רואה טוב את המשחק.
כשאני מסתכל על שי אבוטבול משחק, נשבע שאני לא רואה שום דבר טוב. באמת. חוץ מאיזו מסירה נחמדה לעומק פעם בחצי שעה, או איזה גול פעם ב5 משחקים. אני מעדיף כל קשר אחר בהפועל (גם כיום -דג'מבה, גורדנה) על פניו. האיטיות הבלתי נסבלת שלו וההליכה המעצבנת הזאת כאילו הוא לא קשור למשחק ואין לו מושג מה לעשות.. זה מטריף אותי.
ליכולות האישיות של שי מתחבר הכתר שהלבישו עליו "הסמל" שלטעמי רק פוגע בו, כי שי אבוטבול הוא לא "סמל". לא שאני מפקפק בשנים שהיה ונתן להפועל (וגם הפועל נתנה לו, אסור לשכוח) אבל שי אבוטבול הוא רחוק מלהיות מנהיג, מלהיות דמות סמכותית במגרש. אם תקחו למשל את ידין ששיחק בהפועל רבע מהשנים של שי ותמדדו את ההשפעה שלו על הפועל בזמן ששיחק לעומת שי.. זה אבסורד. הצד המנטלי החזק, האיש שהולך לשופט, שעולה בקרית אליעזר ודבר ראשון מרים את קולמה באוויר כדי שידע מי בעל הבית פה.. הקצב שהוא מכניס למשחק, הריצה הבלתי פוסקת. זה דברים ששי מעולם לא עשה.
אם הוא לא היה כזה "סמל" יכול שהיה לו קצת יותר קל, כי שי אבוטבול הוא לא קפטן. הוא לא מנהיג. הוא לא האיש לבנות עליו במשחקים גדולים או בדרבים.
לא תזכרו ממנו שום דבר מיוחד, הוא לא הביא לנו שום תואר או משחק גדול ברגליו או בלחימה עיקשת. הוא איש הפועל נחמד ותו לא.
מי שמחפש לנתח את אופיה של הקבוצה יכול להצביע בהרבה מאוד קבוצות הפועל בעשור האחרון על קבוצה שמעוצבת כפי ששי משחק - פשוט בינוניות לשמה. שאיפה לכלום, עמידה במשחקים גדולים כמו הקבוצות הכי קטנות בליגה.. ותמיד רק "הכמעט" הזה ורחוק מהמקצועיות ומהמקום האמיתי והראוי שבו צריכה להיות הפועל.
ובשורה התחתונה .. שי "נשאר" בהפועל כל כך הרבה שנים כי גם לא היו שום אופציות אחרות (ראויות). גם לפני 3 ו4 שנים אם הפועל הייתה משחררת את שי, שום קבוצה מהטופ לא הייתה חושבת לקחת אותו.
פרווה. פשוט פרווה.
עדיף שיהיה רחוק מאיתנו ונתחיל לבנות קפטנים ושחקני קישור עם קצת יותר אמביציה, רעל וקצת כישרון.