teknoboy כתב:
יובל29 כתב:
teknoboy,
במצע שלי אני מדבר באופן ברור על כך שהעמותה תהיה אחראית בתוך המועדון על נושא הקשר עם הקהל, השבחת דור חדש של אוהדים והגדלת מספר המנויים.
במידה והעמותה אכן תגדיל את ההכנסות של המועדון מהאוהדים (כולל בטיפול בנושא המרצ'נדייז) אזי שניתן לראות זאת כהשקעה כספית במועדון.
סליחה שאני מציק, פשוט נראה לי שזו נקודה מהותית.
למעשה אתה מציע שהעמותה תתפקד כמין מחלקת שיווק של המועדון.
הבעלים העשיר המדומיין יכול באותה מידה לשכור שירותים של חברה שמתמחה בזה (כלומר שבניגוד לעמותה היא יודעת מה היא עושה) ולסגור עניין בלי לתת לאף אחד 49 אחוזי בעלות.
אני אישית לא הייתי נותן 49% מעסק ששווה מיליונים למישהו שיגדיל בכמה מאות אלפי שקלים את מחוזר המכירות של המרצ'נדייז.
teknoboy,
אני מצטער, אבל באופן אישי אני מרגיש כמו מישהו שמנסים לדחוף לו מילים לפה...
לא כתבתי בשום מקום שהעמותה תהיה מחלקת השיווק של המועדון. למחלקת שיווק יש הרבה עבודה ואחריות והיא צריכה לעסוק בגיוס מפרסמים, ספונסרים וגם מכירת כרטיסים ומנויים (נניח במקום "לאן").
במצע שלי כתוב באופן ברור שהחזון הוא שאדם מטעם העמותה ימונה לתפקיד מנהל קשרי קהילה ואוהדים. מטרתו, כמו גם מטרתה של העמותה (כחלק מהבעלים של המועדון), תהיה להגדיל את מספר האוהדים של הפועל בכלל (לדוגמא: דרך חיבור הפריפריה וההתיישבות העובדת למועדון) ולהגדיל את מספר המנויים ומספר האוהדים שמגיעים למגרש בפרט. אין לי ספק שלמרות שיש לנו מספר אוהדים מאוד גבוהה עדיין אנו רחוקים מאוד מלמצות את הפוטנציאל הכלכלי שהמועדון יכול להפיק מאוהדיו. נושא המר'נדייז שעסקתי בו בתגובותיי אתמול הוא דוגמא מצוינת - נכון שיש כאן ממשק רחב עם מחלקת השיווק, אבל נדמה לי שאוהדי הפועל כבר הוכיחו (בקבוצת הכדורסל) שיש להם את היכולת להרים את הנושא, לבנות ליין מוצרים רחב ואטרקטיבי שגם יכול לשלשל כסף רב לקופת המועדון.
אני אתן לך עוד דוגמא למקום שאני מכוון אליו - בשער 1 יושבים אוהדי הפועל ת"א שנמנים עם הקהילה העסקית הבכירה של ישראל. אותם אוהדים רוכשים כיום מנוי כבוד/זהב בסכום של כמה אלפי שקלים (5,000/10,000). ניתן לשדרג את הנושא הזה ולהפוך את יושבי שער 1 ל"מועדון העסקי של הפועל ת"א" לגבות מכל אחד מהם סכום מעט יותר גבוהה ותמורת זה לספק לו שירות טוב יותר במגרש וגם תוכן וידע מעשיר (לדוגמא: הרצאות ומפגשים סגורים עם הצוות המקצועי/הנהלה/שחקנים) לאורך כל השנה.
ועוד משהו לגבי סוגיית ה-49% אחוז: הדבר הראשון שהוועד המנהל הנבחר של העמותה צריך לעשות הוא להניע מהלך של גיוס כספים רחב על מנת שנוכל להגדיל את אחזקותינו במועדון. כמו שגם אתה שם לב אין אף אחד שעומד בתור כדי לרכוש את המועדון או אפילו שברי אחוזים ממנו. הגדלת האזחקות שלנו, כאוהדים, כעת היא ממש צו השעה כשיגיע משקיע אחד או קבוצת משקיעים נוכל, דרך מו"מ ענייני, לעגן את פעילות העמותה ותחומי האחריות שלה במסגרת המועדון.