chimpfive כתב:
שחר כתב:
אני לא אומר שהמערך והטקטיקה עצמם זה בבל"ת.
פשוט לדעתי כל הדיונים הטקטיים האלה פה הם חסרי משמעות ולא רלוונטים, המאמנים מכירים יותר טוב את השחקנים , מרגישים אותם באימונים והם אנשי מקצוע, פה כל אחד יכול לומר שזהבי צריך לשחק בקישור האחורי, בצד ימין, או בצד שמאל (גם לי יש עמדה בנושא) אבל אין אמת מוחלטת.
אז לומר שמאמן לא לומד מטעויות כי המערך ששחר או רוני חושבים שהוא יותר טוב, זה לא רציני.
אפשר להתווכח על זה, לשם דוגמה קטנה, עדיין ישנם אוהדים שכתבו ופירטו כמה ימים לפני המשחק בקרית אליעזר, מדוע לעלות עם שבחון ובונדר לחיפה יעלה לנו במשחק, וביקשו לראות את טועמה וקנדה במערך אחר, ועובדה שאותו מאמן שראה את השחקנים באימון ביצע את השינויים נגד מכבי ת"א ובמערך הספציפי הזה שיחקנו כדורגל שוטף. אין לי מושג מדוע אתה מבטל פרשנויות של אוהדים, אין פה מדע טילים, בסה"כ כדורגל, והמאמן לא תמיד יודע מה שהוא עושה.
אתה רוצה שאזכיר לך כמה פעמים אוהדים התלוננו על הרכים לפני משחקים שבהם דרסנו יריבות?
לפי מה שאוהדים חשבו (וגם אני מכה על חטא), נאתכו היה צריך להיות היום בסכנין, אם גוטמן לא היה ממשיך להאמין בו ונקשיב למה שהאוהדים בפורום אמרו.
אין אדם מושלם, בטח ובטח גם גוטמן שעשוה טעויות ובעיקר בחלק האחרון של העונה הזו.
לומר שהסקת המסקנות פה של אוהדים אחרי רצף משחקים כושלים היא מופרכת זה אנדרסטייטמנט.
אמת. אבל גם על גיא לוזון התלוננו הרבה מאוד אוהדים וגם על שומי שכביכול היינו בצמרת, ביקרו, והאמת? צדקו. ולשני המאמנים האלה לא היה מושג. גוטמן בעיני מאמן מצוין שיודע כדורגל יותר מכל אוהד ממוצע, אז מה? זה אומר שהוא חף מטעויות? שהכשלון העונה לא רשום גם על שמו? שאוהדים לא צדקו בכך שהם דרשו לראות את טועמה וקנדה, ואת זהבי יותר קדימה? ושאי אפשר לשחק עם שני טנקים באמצע? גם גוטמן ראה את זה. אז איך אתה מסביר את הכשלון שלנו העונה שאם תתעלם מהקיזוז חיפה עברה אותנו בפער של הרבה נקודות? סתם חוסר מזל?