ofer23 כתב:
redrony כתב:
אז שוב אני אחזור על עצמי: ברור שהכל פתוח. גם אם היה 6 הפרש לחיפה הכל היה פתוח בגלל הקיזוז. בשנייה שחיפה תהיה לפניך אחרי 30 משחקים זה מחייב ברב התסריטים לנצח אותם שם. נכון, חיפה איבדה נקודות נגד בני יהודה במחזור האחרון. כמה פעמים אתה חושב שעוד יהיה לך מזל כזה? זה יכול לקרות פעם ב-20 שנה.
הפועל היו צריכים להיות היום במקום הראשון עם פור של 4-5 נקודות על מכבי חיפה אם מסתכלים על הבדלי הרמות. לצערי, הפועל לא יודעים לקחת נקודות במשחקים שהם לא טובים בהם, בעיקר בחוץ, לפחות לא באחוזים הנדרשים כדי שהטבלה תראה את פער הרמות האמיתי בין הקבוצות. אם הפועל לא ייקחו אליפות העונה, מבחינתי לפחות, זה דבר שלא יהיה לי קל לעכל אותו. מה שקורה עכשיו, זה שהעונה תתרכז למשחק אחד אותו נצטרך (אם לא נסיים לפני חיפה ב-30 משחקים) לנצח בחוץ. זה תסריט רחוק מאידיאלי.
רוני,
על מצב של תיקו נגד חיפה בפלייאוף ומאבק עדיין פתוח - אתה מסכים ?
אם איבוד נקודות של חיפה במחזור האחרון יכול לקרות רק פעם בעשרים שנה, אז אני לא בטוח שחיפה לא תאבד נקודות בשלושת משחקי הפלייאוף האחרים (למעט המפגש מולנו): יהיו להם משחקים נגד מכבי, ק"ש ושתי קבוצות נוספות (כנראה מבין מכבי-פ"ת, בני-יהודה, הפועל-חיפה, עכו ונתניה). אם למכבי עוד יישאר סיכוי כלשהו לזכות באליפות אז אני בספק אם הם שוב יפתחו רגליים לחיפה ; לק"ש יהיה אינטרס לשמור על סיכוי להגיע לאירופה וכך גם אולי לשתי הקבוצות האחרות. הקבוצות שמביניהן יעפילו שתיים למקום 5 ו-6, אינן נראות לי תבוסתניות כל-כך ולכן גם במשחקים של חיפה וגם במשחקים שלנו נגדן, התוצאה לא ידועה מראש (למרות יחסי הכוחות הברורים מראש). הפועל-חיפה בפלייאוף עליון הוא בכלל מצב שמסתמן כמוקש למכבי-חיפה.
ולכן אני טוען שאתה פשוט מקדים את המאוחר.
אני מסכים שעוד יהיה סיכוי, אבל הסיכויים שלך יקטנו משמעותית. ככל שאתה מתקרב לסיום הליגה ואתה תלוי בקבוצה אחרת, הסיכוי שלך קטן יותר. חיפה לא צריכה שיפתחו לה רגליים בשביל לנצח. כלומר, זה תמיד עוזר, אבל זה לא אומר שאם קבוצות יילחמו נגדה נגדה, הם לא ינצחו.
משום מה יוצא הרושם כאילו אני טוען שהכל גמור. אז ממש לא. אני כן טוען שכל איבוד נקודות הוא משמעותי ומקטין את הסיכוי, כולל זה שהיה אתמול. בשנה שבה הפועל טובה משמעותית מהיריבות שלה לאליפות, להגיע למצב "שהכל פתוח" ושמשחק אחד יכריע אליפות (בטח אם הוא יהיה בחוץ ובטח אם נהיה חייבים לנצח בו), זה מצב שהפועל לא היו צריכים למצוא את עצמם בו. ברור שכמו שחיפה נראים, הם יכולים לאבד נקודות בשניים או שלושה משחקים עד סיום העונה הרגילה והכל יהיה סבבה. עד היום, קצב צבירת הנקודות שלהם לא מאפשר לי להיות אופטימי.
אני שוב אנדנד ואחזיר אותכם למה שכתבתי אחרי המחזור ה-17 ואחרי הדרבי. אחרי המחזור ה-17 אני טענתי שצריכים 10 נצחונות שלושה תיקו (או שני תיקו והפסד) בשביל לגמור במקום הראשון (וגם אז נהיה תלויים באיבוד נקודות של חיפה). זה המקסימום שהפועל יכולים לעשות וכמובן שצריך עוד איבוד נקודות של חיפה. אחרי הדרבי טענתי שהפועל צריכים 8 נצחונות מ-9 משחקים ושחיפה יצטרכו איבוד נקודות נוסף חוץ מהמשחק נגדנו. זה המצב גם עכשיו. תקרא לי ריאלי עם נטיות פסימיות קשות. אני לא איעלב.