עם כל הכבוד לטביב ולפועלו, הנוער של הפועל סובל מבינוניות שנים רבות. לפחות בינוניות בליגה. גם בשנתון המופלא של נאתכו-סהר-זהבי-אברבנאל-דואני (היה מצוין בצעירותו)-בונדר-שיש. טביב כהרגלו השקיע רבות בלהרוס והרס טוב. אבל, הבעיות היו לפניו והתחילו כנראה ברמת המאמן.
מוריס הוכיח עצמו מאוד בתחילה, ויש לזה משמעות רבה אולי יותר מכל "השגי" ה"מאמנים" בעשור פלוס האחרון. יש גורמים רבים כמו המומנטום השלילי משה יותר מעשור במחלקת הנוער, השחקנים הרבים שנלקחו לבוגרים, המצב הכללי הכספי באגודה, גם שלא בחר שחקנים (גם בנוער יש לזה משמעות). אפילו זלצר לא הצליח ולגבי אדם עם רקורד חד משמעי כמו של זאביק זה לא אומר עליו אלא אומר על המצב במחלקה. כלומר, מוריס נראה לי מאמן לגיטימי גם בעונה הבאה ומה גם שהוא ממש אדום וסמל. אולי אפשר להביא טוב ממנו, אבל הוא לגיטימי. ובמקביל צריך לעשות סקאוטינג בארץ וגם בחו"ל.
אגב, מתנגד ל"התפקיד של מחלקת הנוער הוא ליצר שחקנים ולא להביא השגים". זה חלק מהבעיה של המחלקה וזו אמירה צינית ומחמקת של לוזרים. אמירה שהביאה אווירה סמיכה של לוזריות למחלקה. זה לא קבוצה בגיל ילדים שלומדת היסודות. ולא פעם הסימן של קבוצה כדורגל טובה הוא נוער עם תארים. ואם לא אז מה שמפריע זה לא שהתחשלו בקרבות ממשים אלא שבבוגרים לא ידעו איך לטפל במצטייני הנוער.
|