הארץ
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1232768.htmlהאם אדוארדו לובוס יגרום לכם לשכוח מוינסנט מאניימה?
כמו הניגרי, השוער הצ'יליאני שחתם אתמול בהפועל תל אביב שולט ברחבה ויודע גם לכבוש. בניגוד לקודמו בקבוצה, הוא מושפע מהתרחשויות חיצוניות ומתחרות על ההרכב. אדוארדו לובוס מציג: משימה בלתי אפשרית
אף אחד לא יוכל להיכנס לכפפותיו של וינסנט אניימה. הפועל תל אביב רוצה לקוות שאדוארדו לובוס, השוער הצ'יליאני שחתם אתמול לעונה, יצליח לטשטש את הגעגועים. לובוס סבל בדיוק מאותה בעיה שאפיינה את אניימה ועיכבה את יציאתו לאירופה - סרוב להתחייב בלעדית לסוכן אחד.
הליגה הרוסית, בה שיחק לובוס במדי קריליה סובייטוב, העניקה לו את הבמה. שמו היה שגור בפיהם של אנשי כדורגל רבים. ראו בו פוטנציאל לנחות במועדונים נוצצים. סוכנים רבים ביקשו להניח את ידיהם על לובוס, שאמר, כמו אניימה: "מי שיביא הצעה, יגזור את הקופון". גבי בורשטיין, לשעבר מאמן השוערים של הפועל ומי שהמליץ על לובוס, טוען: "בגלל זה הוא נשאר ברוסיה שנים רבות, לא שיווקו אותו נכון".
אם דרור קשטן לא יחליט לוותר על שירותיו של השוער בן ה-30, לובוס ייהנה העונה מהזדמנות לטעום מהליגה האירופית. זו העובדה ששכנעה אותו להגיע לישראל מאוניון אספניול הצ'יליאנית. "נמאס לי לשחק בקבוצות שלא נאבקות על תארים", אמר. "יש לו הבנת משחק גבוהה מאוד", אומר בורשטיין, "השליטה שלו ברחבה כמעט אבסולוטית. יש לו טכניקה טובה, הוא סוג של מנהיג בהגנה ויש לו את הנתונים להגיע לרמות הגבוהות".
אחד הדברים שמשכו את אנשי הפועל היה העובדה כי לובוס, כמו אניימה, ניחן בחוש הבקעה. זכרו שם את הופעתו בנבחרת הצעירה במסגרת קופה אמריקה לנבחרות צעירות ב-2001. לובוס שימש במשחק האחרון של שלב הבתים כחלוץ, עקב השעייתם של חמישה מחבריו, והבקיע את אחד השערים בניצחון 3-1 על בוליביה.
בראיון לתקשורת בצ'ילה לפני כשנה, קצת אחרי ששב מרוסיה אחרי כמעט שש עונות, ערך לובוס מעין סיכום ביניים לקריירה. "שום דבר לא בא לי בקלות", אמר. לנגד עיניו עמדה ודאי הפציעה בכתף שספג במדי קולו קולו בשנת 2001. הפציעה הובילה אותו לניתוח ולהיעדרות ממושכת מהמגרשים. כששב לפעילות, נאלץ לנדוד לקבוצות נידחות.
אודוקס איטליאנו קלטה אותו בהשאלה ופרויקט השיקום האיר לו פנים. כבר אחרי חצי עונה עבר לרוסיה ומשם קיבל זימון לשתי הופעות בנבחרת צ'ילה. מעברו לרוסיה לווה בחששות, אך למרות קשיי השפה, מצא עצמו בתפקיד המרגיע והמגשר בין השחקנים להנהלה. הצרות בקריליה הגיעו בעונתו האחרונה, כשהבין שראשי המועדון החליטו על פרידה. "לובוס הפך לעצבני ומתוח", מספר העיתונאי הרוסי ארנולד אפשטיין, "היתה לו תחרות בשער והוא לא אחד שאוהב שמאיימים לו על המשבצת".
דווקא בהיותו שחקן חופשי, הגיעה ללובוס הצעה מלוקומוטיב מוסקווה. הצדדים כבר הגיעו להבנות, שהשתנו לקראת חתימת החוזה. "אני מעדיף לחזור הביתה", הודיע, "הייתי רוצה מאוד לשחק באירופה, אבל עם הליגה הרוסית גמרתי. התרבות הרוסית לא עניינה אותי, באתי בשביל לשחק כדורגל".
סכסוך הבעלות. היום יתקיים הדיון הראשון בתביעות המשפטיות בין בעלי המועדון, אלי טביב ומוני הראל, אחרי שגם פגישת הגישור אתמול לא הניבה תוצאות.