chimpfive כתב:
mbracha כתב:
chimpfive כתב:
מישהו יכול להסביר איך בן אדם שוכח שטרי הון של 21 מיליון ש"ח?
אני מניח שהוא לא שכח מזה, הוא פשוט הניח שטביב ממש מעוניין לקחת כסף ולעוף מפה (טביב דאג לעשות עבודה תקשורתית מדהימה בעניין עד הרגע האחרון), לפי ההנחה הזאת הוא חשב שהוא צריך להציע את ההצעה המינימאלית שלה טביב יהיה חייב להסכים מבחינתו. אם אתה זוכר, יום-יומיים לפני שמוני הגיש הצעה פורסם שהוא מציע 7 מיליון ש"ח, והצד של טביב הגיב לזה בצורה קיצונית של "כן, ניקח את הכסף ונעוף מפה, נמאס כבר" עד כדי כך שהוא הרשה לעצמו להוריד בעוד מיליון.
אני חושב שכל מה שאנחנו יודעים על מוני הוכיח שהוא איש עסקים כושל למדי, וזה בא לידי ביטוי גם במקרה הזה.
זה נשמע לי הזוי לחלוטין, גם אם הוא איש העסקים הכושל בעולם, איך יכול להיות מצב שהוא לא לקח בחשבון סנריום B שטביב אפעס יקח את ההצעה (לעזאזל אם לי זה היה ברור ביום של הבמבי, בטוח שגם מוני חשב על כ) הוא הרי בטוח שקל את האופציה הזאת ואמר לעצמו "רגע במקרה כזה, מה אני עושה עם שטרי החוב?" משהו פה לא מסתדר לי.
אין הסבר אחר. אם מוני היה מציע 11 מיליון שקלים סביר שטביב היה מוכר, אבל מבחינת מה שמוני חשב טביב היה מוכר גם ב- 11 וגם ב- 6, והוא העדיף לשלם הרבה פחות. כל הסחבת של הסיפור הזה, והתירוצים, והמשפט, והחברת יח"צ, ותפיסת הקבוצה בביצים מתבררים כפועל יוצא של השטרי הון האלו והפאשלה שהוא עשה. לא מדובר באגו, לא מדובר באהדה לקבוצה, לא מדובר בעיקולים של אישתו - נטו כסף שהוא מקווה לא להפסיד. מבחינתו הפתרון האידיאלי כרגע זה שבית משפט יפסוק שהליך הבמבי צריך להתרחש שוב, מההתחלה, ואז תראה אותו כותב מספר אחר לגמרי על פתק.
הבעיה היא שבשביל שמוני לא יאבד את שיטרי ההון שלו, הוא יצטרך להרוג את הקבוצה עד הסוף בהליך משפטי ארוך ומפרך שבמהלכו הקבוצה תהיה משותקת עד היסוד. במציאות האלטרנטיבית בה מוני מוותר/מפסיד/הולך וטביב נשאר בעלים, הוא ימשוך את הכסף של שטרי ההון מהקופה במשך שנה-שנתיים וינסה לשמור במקביל על קבוצה ראויה (לדעתי) כדי שהוא גם יקבל מחיר טוב ביציאה מהרוכש שיגיע ביום מן הימים. שתי האופציות גרועות לנו (כמובן שלא העליתי את כל אפשרויות הביניים), השאלה מי תמוטט אותנו יותר, ואני מאמין שזאת הראשונה.