Frank Serpico כתב:
romario כתב:
MANDALA כתב:
קומוניסים כתב:
Frank Serpico כתב:
אין מה לומר, שיכנעת אותי.

אתה יודע שהוא אמר את זה בציניות, כן?

אתה יודע שבכל ציניות יש חלק של אמת?
אין שום אמת. איך אני יכול להתמודד עם טיעונים שמובאים מההלכה כשאני טוען נגד ההלכה ?
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אתה?
טוען?
נגד?
ההלכה??
הטיעונים שהבאתי הם לא רק מההלכה אלא מהגמרא.
כן... מהתורה שלנו זו שממנה בכלל אתה משתמש בשפה הזאת שאתה מדבר בה. זאת שממנה אתה הגעת למילה "יהודי" שאתה מוכן לחלק לכל מאן דבעי. אתה קצת חוצפן, אתה לא חושב? מה זה טוען נגד? למדת את ההלכה בכלל? או שאתה רגיל לטעון נגד דברים שאין לך מושג בהם? אם המושג יהודי אינו בעל משמעות עבורך עד כדי כך שכל מי שרוצה להיות יהודי מבחינתך רק צריך לומר "רוצה אני" אז מה אתה בכלל עושה רעש. אתה תקרא יהודי למי שאתה רוצה (אתה עושה זאת גם מבלי לקבל ממני אישור) ואני אשים פס אחד גדול על כל ההחלטות שלך.
או שאתה רוצה לראות מה חשוב חכמי ישראל לפני אלף ואלפיים שנים כשדנו בסוגיה הזאת ע"פ תורת ישראל. מה זה יהודי בלי תורה? מה זאת יהדות בלי תורה? מה זה פה בית זונות? מי שהתגייר כהלכה אין יכול אף בי"ד לבטל את מעמדו כיהודי (הרמב"ם: "אפילו חזר ועבד עבודה זרה - הרי הוא כישראל משומד, שקידושיו קידושין, ומצוה להחזיר אבידתו, מאחר שטבל נעשה כישראל") כל מנייק בא ומביע את דעתו, הלו??? חגבים!! תירגעו... תראה את ביילין למשל ותבין על מה אני מדבר
"אם בעבר שאלת הגיור החילוני היתה רלבנטית בעיקר לקהילות היהודיות בחו"ל, הרי שבשנים האחרונות עם העליה הגדולה מרוסיה, הפך הנושא אקטואלי גם בישראל.
רבים מבין העולים שאינם יהודים עפ"י ההלכה, רואים עצמם כיהודים ורוצים להיות מוכרים ככאלה, אך מכיוון שאינם דתיים אין הם רוצים לעשות שקר בנפשם ולעבור גיור דתי.
אם נפתח להם דלת כניסה נוספת, חילונית, אל העם היהודי, הם יוכלו להיות חלק בלתי נפרד מהעם היהודי, כמו כל יהודי חילוני אחר.
היהדות החילונית, שהאחריות העיקרית על המשכיות העם היהודי מוטלת עליה,
[url]חייבת, לדעתי,[/url] להפסיק את תופעת הויתור על יהודים חילוניים המבקשים להיחשב יהודים. ראשית –
יש לקבל אל זרועות היהדות החילונית כל מי שאביו או אימו יהודים, ולא לאמץ את הגישה הדתית שלפיה רק האם קובעת. שנית – יש ליצור תכנית-ליבה של לימודים יהודיים שתכלול תנ"ך, תורה שבעל-פה, ספרות יהודית ועברית, הסטוריה יהודית ושפה עברית (לפחות בישראל) ואשר עליה יצטרכו להיבחן בישראל ובקהילות יהודיות בעולם, המתגיירים החילוניים."
חחחח ואחרי כל זה הוא רוצה ללמד אותם תורה שבעל פה. אתה מבין??
כל זב חוטם מציע הצעות.