אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
למרות שהפך עצמו, שלא בטובתו, לסמל פוליטי של הימין הקיצוני בישראל - וקיים פיתוי מסויים "להשיב לו באותו המטבע" ולשכוח ממנו - עדיין אני חושב שלג'ונתן ניתן עונש אכזרי, חסר פרופורציות, ושממשלת ישראל מזניחה את עניינו באופן מביש.
בניגוד לגלעד שליט שמחיר שיחרורו כבד מאוד, ומוחזק על ידי ארגון טרור שאין ללחץ בינ"ל השפעה ממשית עליו - פולארד מוחזק על ידי הממשלה הידידותית ביותר (כביכול) בעולם לישראל. האם באמת אי אפשר היה לשחרר אותו ב-26 השנים שחלפו? האם ריגול הדדי אינו חלק ממציאות היחסים אפילו בין ידידים?
FREE POLARD!
מצא את ההבדלים:
1. את גלעד שליט הכריחו ללכת לצבא. את ג'ונתן פולארד אף אחד לא הכריח למסור סודות בטחוניים רגישים של מולדתו למדינה אחרת.
את כל מה שפולארד עשה, הוא עשה מיוזמתו ומבחירה מלאה. גלעד שליט לא נחטף ביוזמתו, ולא היתה לו שום ברירה.
2. ג'ונתן פולארד קיבל כסף מממשלת ישראל עבור הסודות שהוא מכר לה. הוא בחר באופן חופשי לקחת סיכון בתמורה לכסף, והסיכון התממש.
גלעד שליט קיבל 300 שקל בחודש משכורת צבאית.
העונש שפולארד קיבל הוא עונש הולם למרגלים. ממשלת ישראל בכלל לא צריכה לפעול לשיחרורו.
אני, כמי שמשלם פה מיסים ומהכסף שלי משלמים משכורת לממשלה הזאת - לא מוכן שהיא תסכן את הנכס האסטרטגי הכי חשוב שלנו (היחסים עם ארה"ב) בשביל מרגל שקיבל כסף תמורת השירות שלו, והיה מספיק טיפש בשביל להיתפס.
אע"ל - כמעט כל מה שכתבת נכון - רק ממש לא קשור.
ראשית כל - המניע לפעילות פולארד היה ברובו אידיאולוגי - והוא העביר את המידע, לפחות בהתחלה, בחינם. גם אחר כך לא הפך למיליונר בעקבות הכסף שקיבל. למדינת ישראל שנהנתה מן השירות שסיפק לה (וממידע בעל ערך בטחוני רב) יש מחויבות כלפיו. יש לה גם מחויבות לגלעד שליט, דרך אגב, השאלה היא רק מה מידת המחויבות ומה היא גוזרת.
אני לא ביקשתי שמדינת ישראל תיכנס לעימות חזיתי עם ממשלת ארה"ב תמורת פולארד, או שסיירת מטכ"ל תפלוש לארה"ב ובפעולת קומנדו מזהירה תשחרר אותו

(מה שאנשים מסויימים חושבים שצריך לעשות במקרה של גלעד שליט) - אני חושב שמינימום המחויבות של מדינה שהאיש הזה פעל בשמה ולמענה הוא להפעיל לחץ, ולחץ גדול, במסגרת הכללים המקובלים. נראה שישראל לא ממש הזיעה בנושא עד היום.
לעניין "בוגד"/"מגיע לו" - מגיע לו עונש מידתי למה שעשה, לא יותר ולא פחות - בהשוואה למרגלים אחרים (כולל כאלה שמסרו מידע למדינות קצת פחות ידידותיות לארה"ב מישראל..) פולארד כלוא זמן רב מאוד. זה אי צדק, זו התעללות!
האיש פולארד מחורפן כבר לגמרי כנראה, וכל מה שכתבו פה על הדעות הפוליטיות המפגרות והפרובוקטיביות שלו נכון - אז מה? מה זה ענייני מה הדעות שלו? ביום שבו הוא יצא מבחינתי שילך להזדיין, לא רוצה לשמוע ממנו. אי אפשר לשים סטנדרט מוסרי אחר על פולארד כי הוא דביל. הוא אדם ויש לו זכויות אדם.
לעניין שליט - אני בהחלט חושב שיש למדינת ישראל מחויבות לגבי גלעד שליט - אבל המחויבות הזו לא כוללת בתוכה את סיכון חיי אזרחי ישראל במסגרת עסקת שחרורו. אני מאוד בעד להפעיל בדיוק את אותם אמצעים שאני חושב שצריך להפעיל במקרה פולארד (לחץ בינ"ל) גם במקרה שליט - רק שלצערי אני לא חושב שתהיה לכך אפקטיביות רבה..
מסכים עם כל מילה. פשוט כל מילה!