הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
למרות שהפך עצמו, שלא בטובתו, לסמל פוליטי של הימין הקיצוני בישראל - וקיים פיתוי מסויים "להשיב לו באותו המטבע" ולשכוח ממנו - עדיין אני חושב שלג'ונתן ניתן עונש אכזרי, חסר פרופורציות, ושממשלת ישראל מזניחה את עניינו באופן מביש.
בניגוד לגלעד שליט שמחיר שיחרורו כבד מאוד, ומוחזק על ידי ארגון טרור שאין ללחץ בינ"ל השפעה ממשית עליו - פולארד מוחזק על ידי הממשלה הידידותית ביותר (כביכול) בעולם לישראל. האם באמת אי אפשר היה לשחרר אותו ב-26 השנים שחלפו? האם ריגול הדדי אינו חלק ממציאות היחסים אפילו בין ידידים?
FREE POLARD!
מצא את ההבדלים:
1. את גלעד שליט הכריחו ללכת לצבא. את ג'ונתן פולארד אף אחד לא הכריח למסור סודות בטחוניים רגישים של מולדתו למדינה אחרת.
את כל מה שפולארד עשה, הוא עשה מיוזמתו ומבחירה מלאה. גלעד שליט לא נחטף ביוזמתו, ולא היתה לו שום ברירה.
2. ג'ונתן פולארד קיבל כסף מממשלת ישראל עבור הסודות שהוא מכר לה. הוא בחר באופן חופשי לקחת סיכון בתמורה לכסף, והסיכון התממש.
גלעד שליט קיבל 300 שקל בחודש משכורת צבאית.
העונש שפולארד קיבל הוא עונש הולם למרגלים. ממשלת ישראל בכלל לא צריכה לפעול לשיחרורו.
אני, כמי שמשלם פה מיסים ומהכסף שלי משלמים משכורת לממשלה הזאת - לא מוכן שהיא תסכן את הנכס האסטרטגי הכי חשוב שלנו (היחסים עם ארה"ב) בשביל מרגל שקיבל כסף תמורת השירות שלו, והיה מספיק טיפש בשביל להיתפס.