עוד תנאים כתב:
Officer Barbrady כתב:
מה זאת אומרת "לא מוכשר יותר מהמון שחקנים בשנתון שלו"? אם הם כל כך מוכשרים, איפה הם בידיוק? אם היו 11 מוכשרים כמוהו בישראל, היינו לוקחים את המונדיאל.
מה זה שחקן מוכשר מבחינתך? אחד ששומר את הכדור קרוב לרגליים ונותן דריבל שמוביל פעם בכמה מחזורים לגול חסר משמעות? אז מבחינתי זאת לא ההגדרה של שחקן מוכשר.
ראיית משחק נדירה וקור רוח הם חלק גדול מכישרון של שחקן, ומי שמתברך בהם יגיע לגדולות. הילד ניהל במשך עונה קישור של קבוצה התקפית כמו הפועל. ורמוט הגדול נעלם והשאיר למוכר הפלאפלים את העבודה, והוא לקח אותה בשתי ידיים. הפגם הכי גדול של זהבי הוא שהוא לא הביא אליפות. אם היה מביא, היה נחשב לאחד השחקנים הגדולים בכדורגל הישראלי.
זהבי שחקן מוכשר מאוד, יותר מורמוט. כי לזהבי יש אופי, מה שאין כמעט לאף ישראלי. הישראלים היחידים שאני מכיר עם אופי כמו שלו הם בניון(שהגיע לצ'לסי) ושכטר. לשכטר יש את התכונה היחידה שלזהבי אין וזאת הטכניקה. בגלל זה שכטר יגיע לפסגות יותר גבוהות מזהבי, אבל בעיקרון בהפועל עברו בשנתיים האחרונות שני שחקנים היסטוריים בקנה מידה ישראלי.
אתה יכול להתווכח על זה שזהבי יותר טוב מורמוט למשל (שזה מגוחך) אבל להגיד שהוא יותר מוכשר? כישרון זה שליטה בכדור, זה יכולת כדרור, זה נגיעה ראשונה בכדור, זה לשחק תחת לחץ, זה טכניקה במסירה טכניקה בבעיטה, זה גם ראיית משחק. ברוב הדברים זהבי די לוקה. כשלוחצים אותו הוא די מאבד את הראש, אתה רואה שהוא לוקה בעצירת כדור ובנגיעה הראשונה. לעבור שחקן זאת לא המומחיות שלו (תכונה מאוד חשובה לקשר קדמי). כשמסתכלים על ילדים/נערים ובודקים אם יש להם פוטנציאל להיות שחקנים מסתכלים על כישרון ויכולות פיזיות, את הראש והאופי אפשר לעצב. רפאלוב, גולסה, ורמוט, שכטר, דמארי, בן חיים,יצחקי, הם שחקנים עם כישרון הוא נדיר, שאם הם היו גדלים האירופה הם היו משחקים בליגות הבכירות, ואולי גם בקבוצות הגדולות באירופה. בניון הוא שחקן שהגיע לאן שהגיע בעיקר בזכות הכישרון שלו, ובשביל להגיע לאן שהוא הגיע צריך גם ראש. אבל את זה הוא קיבל עם השנים (אל תשכח איזה ילד מניאק הוא היה בחיפה).
אני לא יודע אם אתה חבר של זהבי, מכר, או קרוב משפחה, אבל אתה ממש חי בסרט לגבי היכולות של זהבי. הוא אפילו לא קרוב למה שאתה חושב שהוא.
בגלל התפיסה הזאת יש לנו בארץ 20 ראובן-עובדים על ערן זהבי אחד וככה הכדורגל שלנו נראה. לזהבי אין רגליים זריזות כמו לורמוט והוא לא יפיל את השחקן שלו ויעבור אותו, אבל בשום דבר אחר הוא לא נופל ממנו.
טכניקה במסירה יש לו ועוד איך, אני יכול לתת לך בקלות עשרה בישולים ממסירות ששמו שחקנים ב-1 על 1 (עונת הדאבל - ורמוט מול הפועל פ"ת, שכטר מול הפועל חיפה, לאלא מול בית"ר, עונה שעברה - סהר מול הפועל חיפה, מול הפועל רמת, מול ליון, ואני אמצא עוד אם אמשיך לחפש).
טכניקה בבעיטה? הצחקת אותי. יש לו טכניקת בעיטה מושלמת, בגלל זה הוא הבקיע 42 שערים בשלוש עונות בהפועל. הוא יודע גם לכבוש מול השוער וגם לבעוט מרחוק. ורמוט זה שחקן עם טכניקת בעיטה כל כך עלובה, הוא הבקיע אולי שלושה שערים מחוץ לרחבה בכל הקריירה שלו (וזו הדוגמה הכי בולט לחוסר המקצוענות שלו כי זה החסרון הכי גדול שלו).
ראיית משחק - אפילו את המשחק האחרון שלו אתה לא זוכר? הבישול שלו לטועמה היה ראיית משחק ברמה של גאונות. תעצום עיניים ושים את ורמוט במקום זהבי בסיטואציה הזאת, אתה מסוגל לדמיין את ורמוט נוגח את הכדור הזה לטועמה?
משחק תחת לחץ, נגיעה ראשונה, רוב האיבודים של זהבי זה בגלל שעוד לפני שהוא מקבל את הכדור, הוא ישר מחפש מה לעשות עם הכדור כדי להגיע למצב יותר טוב לגול. בגלל זה יש לו הרבה איבודים אבל בגלל זה כמות השערים והבישולים שלו היא כל כך גבוהה (והוא לא צריך לשחק בתור קשר אחורי אלא מאחורי החלוץ).
בכל הפרמטרים האלה, זהבי מוביל על ורמוט בגדול וחוץ משליטה בכדור ויכולת לעבור שחקנים ב-1 על 1 אין לורמוט יתרון עליו. ולכל זה שכחת עוד דברים כמו זה שזהבי יותר מורמוט, הכושר הגופני שלו הרבה יותר טוב (זהבי מסוגל להגיע ל-13 ק"מ במשחק וורמוט לא מגיע ל-11) אבל זה גם עניין של עבודה ולא רק כשרון מולד. ולכל זה צריך להוסיף גם את האופי, שזה גם כשרון מולד. רק זהבי יכול להביא שער אליפות, ולהבקיע במסגרת מול ליון בליגת האלופות.