קודם ניקח גביע אחרי זה כתב:
mbracha כתב:
קודם ניקח גביע אחרי זה כתב:
אגב גילוי נאות - איני חושב שיוסי אבוקסיס ו/או דרור קשטן ראויים להיות מאמני הפועל ת"א. לצערי בעלי הפועל ת"א כן חשבו כך.
הסטנדרט שהציב אלי גוטמן גדול בשלב זה על יוסי אבוקסיס וקשטן מעולם לא היה בסטנדרט הזה.
כמובן שמדובר בדעה ולא קביעה.
ביום חמישי פורסם בעיתון הארץ שחוקרים מאוניברסיטת ת"א גילו שלקינמון יש היכולת לבלום ואולי אפילו לרפא את מחלת האלצהיימר. ממליץ לך לרדת על קערת קינמונים דשנה ולחזור אלינו. דרור קשטן עשה עם הרבה פחות כשרון ותקציב יותר ממה שגוטמן עשה עם מקבץ הכשרונות הכי גדול שהיה בהפועל אי-פעם(ומול מתחרות לתואר הרבה הרבה יותר חזקות מהיום), מבחינה מספרית (בתארים אותה כמות, באירופה קשטן הגיע הרבה יותר רחוק). מה גם שאלי גוטמן בשנה שלפני הדאבל ובשנה שאחרי הדאבל חילק אליפויות במתנה למכבי חיפה.
אמרתי ואומר שוב - הפועל לא קמה ביום הראשון ששכטר פגש את ורמוט באימון הבוקר.
את הכסף של הקינמונים אתרום לך כדי שתעשה מנוי על עיתונות (תבחר איזה שתרצה) ואז תלמד איזה קבוצה קיבל דרור קשטן מאלי כהן ומה קיבל אלי מגיא לוזון.
עוד מידע שכדאי שתשלים מה עשה דרור קשטן במשחקי העונה של הפועל במשך כל השנים - כמה פעמים ניצח ב"קללה" (הוא בעצם המציא את המונח).
דרך אגב הפועל לא קמה גם ביום שאני התחלתי לאהוד אותה ובטח לא שאתה.
קודם כל, כשקשטן הגיע להפועל לראשונה הוא קיבל קבוצה מפוררת ממשה סיני, לדעתי במצב פחות טוב מהקבוצה שקיבל גוטמן מגיא לוזון, מה גם שלגוטמן לעומת קשטן הייתה האופציה לחזק עוד את הסגל בינואר בצורה משמעותית מאוד (טופצ'ה, טלקיסקי, קנדה וארבייטמן). בקדנציה הבאה של קשטן הוא לקח דאבל, מול מכבי חיפה עצומה, בלי קיזוז, בלי כוכביות, עם שחקנים צעירים שהוא טיפח (עומרי אפק שחזר מהשאלה ביפו, אודי, בלילי וטועמה), עם כל הכבוד לאלי כהן. הוא הביא לפה את רצ'וניצ'ה, אונישנקו, פישונט, חרזי, אנטבי ובכר. מה הקשר בכלל לאלי כהן?
אני בכלל צריך לדבר על מה שקשטן עשה באירופה עם הפועל? קח רק את המשחק של הפועל מול רובין קזאן בעידן גוטמן ותשווה אותו למשחק מול לוקומוטיב אצל קשטן. אותו מעמד, אותם תנאי מגרש, סרט שונה לגמרי. ולגבי משחקי עונה - חיפה לקחה אליפות השנה כשהפסידה 3 מתוך 4 משחקים מול הפועל, אז מה? הייתי מתחלף איתם בכיף. קבוצה נמדדת ביכולת לאורך עונה שלמה, מבחינת תוצאות, ובזה קשטן עשה יותר מגוטמן עם יותר אחוזי הצלחה, עובדתית. לא כדאי לשקר לעצמנו, בלי קיזוז לא היה לנו סיכוי לאליפות בשנתיים האחרונות, ובצדק. משחקים שהקבוצה של קשטן, שהייתה פחות כשרונית, בחיים לא הייתה שומטת גוטמן העניק במתנה לקבוצות מתחתית הטבלה.
ואם לדבר על הירושה של אלי כהן, במקרה של גוטמן הרבה שחקנים שנצצו בקבוצה שלו היו כאלו שגוטמן בכלל לא רצה. שכחת שהיו צריכים להנחית עליו את תמוז? את אניימה הוא קיבל בירושה. את דגלאס, ידין, לוז ויבואה הוא לא ביקש. שכטר? הוא בכלל רצה את כוכב העל יובל אבידור. את פצ'אלקה בחרו אבוקסיס ודומב, כי טביב החליט שגוטמן לא יודע לבחור זרים. גוטמן זה ההוא שבחר בורוצ'ינה כחלוץ המועדף עליו, ובמנטששווילי ורוקי כקשרים האחוריים האולטימטיביים.
ואל תבין אותי לא נכון, אני אוהב את גוטמן, וחושב שהוא עשה בהפועל עבודה ענקית. אבל גוטמן לא מושלם, הוא עזב את הפועל כשהוא אחרי השיא שלו. בגלל האגו שלו, הפוליטיקה הקטנה והשבלוניות הוא הפסיד אליפות שהייתה אמורה להיות שלו. פעמיים. דרור קשטן, נכון לעכשיו, מאמן טוב יותר מגוטמן (אל תשכח שגוטמן כשל בכל מקום שבו דרך, להוציא עונה טובה בהפועל חיפה) שמתאים להפועל כמו כפפה ליד (אפרופו אורנה אוסטפלד ותיאוריות האלכס פרגוסון שלו, קשטן תואם הרבה יותר את התבנית).