גבעתיים כתב:
הבעיה הבסיסית ההיסטורית של הפועל הוא (אי) התארגנות רצינית של אוהדים.
האולטראס שמוכוונים ומיומנים בעיקר בעידוד גרמו לכך שנהיה לסמרטוט הגחמות של הבעלים כאשר הפעם הראושנה היתה ההפסקה שתמוהה של הקשר עם אברמוביץ'.
איפה אנחנו ואיפה שכנינו שלפני שנה אילצו את גולדהאר להילחםפ בכל הכוח על יצחקי שהיה מוכוון אלינו מינואר ובודאי שאחרי הדאבל ?
הדבר היחיד שיכול לעזור לנו הוא הקמת התארגנות אוהדים חדשה במבנה הבא :
1 בראש ההתארגנות תעמוד קבוצה של 5-10 אוהדים מובהקים - סלבס, כדורגלנים עבר ופוליטיקאים (שזיקתם להפועל חד משמעית).
2 מאמץ ההתארגנות יהיה קליל ויושתת על FB רציני של רבבות רבים שיעשו LIKE ופגישות מדי פעם של הנהלה ההתארגנות שבעצם יהיו כל ההתארגנות.
3 הנהלת ההתארגות תשמש כמעין דירקטוריון הפועל בפועל ותפרסם מפעם לפעם, לדוגמא אחת לרבעון, את התרשמותה מהתנהלות הקבוצה.
4 בימי משבר תדאג להגברת תדירות הפגישות ולהודעות ב-FB להפגנות רציניות כמו גם לצעדים מסוג אחר. הערבים הפשוטים הצליחו, האם אנחנו נצליח ?
זה העיקר ברור שיש BY PRODUCT נהדרים נוספים כמו פוטנציאל כלכלי, פוטנמציאל חברתי או ארגון שמחות או התארגנות מול פעולות של אוהדי קבוצות אחרות. ואפילו, תרומות לאולטראס.
אבל, העיקר הוא שסוף סוף יאמר בזריזות בקול צלול ומידת הצורך גם מאיים משהו מה שהמייצגים האוטנטים של האוהדים רוצים .
למה אני לא מצפה ? לתשואות בפורום שחלוק בהרבה נושאים, לפעמים שקוע מדי בעצמו. ובכל מקרה, עד כה לא הוליד צעד מוביל משמעותי אחד לטובת הפועל.
ולמה אני כן מצפה ? בערך למה ש-YATUR מייחל - שמישהו רציני יקרא את האשכול ויציל אותנו.
ואיך זה קשור לחיים רמון ? הוא יכול לבצע זאת בקלילות ובזריזות. אבל, זה מכוון גם לאחרים שיכולים לבצע זאת.
1. קצת מפחיד להקים ארגון מקביל לאולטראס, בעיקר אם מסתכלים על הנבלות בצהוב וכמה נזק עשה להם הקיום של מספר ארגונים במקביל. גם שם זה התחיל בצורה רגועה ועם כבוד הדדי ונגמר באלימות פנימית ומלחמות נוקבות בין הארגונים, שתרמה ותתרום לא מעט לאיך שמכבי נראית ביחס לכמה כסף רץ במועדון הזה.
2. לא אמרת את זה במפורש, אבל אפשר כבר להגיד את זה בקול, גם אם זה לא נעים לשמוע: האולטראס פשטו רגל מבחינה ערכית. הארגון עם השנים איבד את עצמו לדעת בתוך ים של קונפטי ודגלים, ושכח שהוא אמור היה להיות שומר הסף והמנהיג של הקהל בימים קשים. כיום האולטראס פיתחו יחס מזלזל ומתנשא כלפי המיינסטרים של הקהל, ובכל מה שקשור למאבקים החשובים של הקבוצה הם הוכיחו שהם בובות על חוט שאפשר לקנות בדרכים כאלו ואחרות. הם מזכירים לי את האצילים הסקוטים ב"לב אמיץ", אלו שמלך אנגליה ריפד באדמות וזהב כדי שיתנו לו שקט מהעם הסקוטי האומלל של אותם ימים.
3. יש צורך בארגון נוסף, אולי אפילו צורך קיומי. הארגון שיקום אמור להיות ארגון שרוב מוחלט של הקהל יוכל להזדהות איתו, וארגון שלא יפחד להביע עמדה, לנמק אותה, ושכולם יבחרו בעמדה הזאת כקו מנחה, בין אם כולם מסכימים או לא. זה לא משהו שפשוט להקים, וזה לא משהו שיקום ביום. עצם זה שהנושא עולה לסדר היום זו כבר התקדמות משמעותית מהמצב של השנים האחרונות, בו האולטראס היו בבחינת פרה קדושה. אם כן יהיו קולות נוספים בקהל לכיוון הזה ויהיה מי שירים את הכפפה אני בטוח שיהיו מי שיתאגדו סביבו כדי לגרום לזה לקרום עור וגידים, אני בטוח שאני הייתי מוכן לעזור ולסייע בכל דרך אפשרית.