עוד בידיעות אחרונות - ראיון נרחב של נדב צנציפר עם ערן זהבי לקראת משחק הנבחרת
ציטוטים נבחרים: בדיוק כמו עוזבים אחרים מהימים האחרונים, לזהבי יש בטן מלאה על מה שקרה בהפועל. ההתנהלות של הפועל גם בעניינו היתה מבישה: במארס 2009, לקראת ההמראה למשחק הטופ-32 בליגה האירופית בקאזאן, ההנהלה הורתה לגוטמן להעלות את זהבי ליציע המושלג ולסיים את דרכו במועדון בשל חילוקי דעות על חוזהו המחודש. רק התערבות של גוטמן השאירה אותו במועדון. כעבור חודשיים הוא כבש שער שהיה שווה למועדון 60 מיליון שקלים. "רצו שאחתום על חוזה מחודש, אחרת אני ביציע", הוא משחזר. "לא הסכמתי שיכריחו אותי לחתום על חוזה של 80 אלף דולר. גוטמן ניסה הכל, היה ברור שתהיה פגיעה מקצועית במשחק החשוב. ההתנהלות היתה מוזרה, לא פעלו מולי נכון. מדי יום ניסו להתיש אותי עם הכפשות של גורמים במועדון, התנהלות אסורה, אמרו שאני צריך להגיד בכלל תודה שאני משחק פה. 'מי זה ערן זהבי לפני שנה ועוד'. הם כבר ויתרו עליי, גם אחרי השער בטדי. הפועל נתנה לי את הבמה ולא בגלל העיניים היפות שלי. החזרתי להם בגדול". ש: אבוקסיס צפוי להתמנות למאמן. זהבי: "אני מת עליו, הוא מאמן מצוין, אדם שכולם אוהבים ומעריכים. היה לי חיבור איתו ואני מאמין בו". ש: התרומה של גוטמן לקריירה שלך. "הוא לקח שחקן כשרוני מרמה"ש והפך אותו לשחקן בליגה האיטלקית. הוא עיצב אותי, לקח אותי כל הזמן לשיחות. הייתה עליו ביקורת בשנה הראשונה למה אני משחק. כנראה שידע מה הוא עושה". ש: הוא סומן כמאמן הבא של הנבחרת, אתם עוד יכולים להיפגש. ת: "יש לנו כרגע מאמן טוב ואני מת שנעלה ביחד ליורו. אם לא, זו החלטה של ההתאחדות. מבחינתי האישית, גוטמן הכי ראוי להיות בסיטואציה כזו המאמן הבא. אני רק נזכר איך הפועל הגיעה לשחק מול קבוצות בכירות בחו"ל. ההכנה שלו יחד עם הביטחון הובילו לתחושה שאנחנו משחקים משחק ליגה בבלומפילד". ש: מה דעתך על האלופה מחיפה? ת: "כואב, כי אני יודע שאנחנו נתנו להם את האליפות. בוא נפרגן, חיפה קבוצה מצוינת והיא האלופה, אבל בשנתיים האחרונות אנחנו קבוצה טובה מהם. לנצח שלושה מארבעת המפגשים השנה מולה ולא לקחת אליפות, זה מעצבן". ש: שחקן העונה - זהבי או רפאלוב? ת: "ברור שאגיד רפאלוב, אנחנו חברים קרובים. אתם גם יודע איך זה בארץ, תמיד זוכרים את הסוף. אם הפועל הייתה זוכה באליפות, אני הייתי. חיפה זכתה והוא עשה לנו בית ספר במשחק האליפות, אז מגיע לו. הייתה לי שנה מצויינת בהפועל עם שערים ובישולים, הגשמת חלומות". ש: הייתה תקופה שהאוהדים שרקו לך בוז. ת: "במחזורי הפתיחה לא הייתי טוב. הייתי הראשון שקיבלתי את הקללות, אחרי כל מה שעשיתי למועדון. זה מעצבן כי אחרי חודשיים כשראיתי את אותם הפרצופים המקללים, פתאום הם רוצים להצטלם איתי בגלל המספרת בליון. סתם צביעות מעצבנת, אבל זה קומץ, להפועל יש את הקהל הכי טוב במדינה, הלוואי שהייתי לוקח אותם איתי לאיטליה". ש: המאבקים בין הבעלים גנבו השנה את רוב הכותרות. עם יעקב שחר זה היה אחרת? ת: "עם החומר של השנתיים האחרונות, גוטמן ואבוקסיס על הקווים, ושחר עומד מאחורינו, היינו לוקחים אליפות עשר שנים ברציפות. איתו היה שקט שלא היה בהפועל, ושלא תטעה, ההנהלה לא החסירה מאיתנו כלום. אף פעם לא שמעתי על כביסה מלוכלכת שיוצאת מחיפה ואולי גם שם יש בלגן, אבל מסתירים בבית ומהתקשורת". ש: הרגשת שהחברים בקבוצה פירגנו לך על הדומיננטיות שלך השנה והעזיבה לאיטליה? ת: "לא רוצה שיישמע שאני עוזב ומתחיל לדבר, אבל זה לא היה אותו הדבר מבחינה חברתית השנה. אני לוקח רק את הדברים הטובים ורובם היו כאלו". ש: עד כמה החיסרון שלך ישפיע על הפועל? ת:"נראה בשנה הבאה ותלוי במחליף. לדעתי זה יהיה משמעותי, כי אני עובד בשביל כולם, לוקח מנהיגות, מבשל ומבקיע, דברים שיצטרכו לעשות. אחרי עידן שלא היה כמותו בכדורגל הישראלי, עם שחקני ענק שהיו לנו, הולכת להיות שנה לא קלה והציפיות צריכות להיות בהתאם. אי אפשר לצפות מאבוקסיס אחרי עזיבה סיטונית לשחזר מה שהיה. מקווה שירושת הדרבי תימשך". ש: כלומר? ת: "מכבי עם תקציב של 120 מיליון, גלאקטיקוס או משהו שלא יהיה, לא היו מסוגלים לנצח אותנו בשלוש וחצי השנים האחרונות. אני לא יודע מה זה להפסיד בדרבי. ההבדל שהפועל מבינים מה זה דרבי, במכבי לא מבינים מה המשמעות. זהבי, אבוטבול, טועמה, נאתכו, בונדר, אבוקסיס ושחקנים שכבר הפכו לאדומים בנשמה כמו שכטר ודה-סילבה, מבינים את המשמעות. זה יכול להמשיך עוד כמה שנים אם יהיו דרך נכונה ושחקנים נכונים. הגענו למצב שהם חוגגים בתיקו. אהיה האוהד הכי גדול של המועדון ואעקוב אחריו". ש: את מי היית לוקח לפאלרמו? ת: "איתי שכטר" ש: לסיום, רגע השיא. ת: "שער האליפות בטדי והמספרת בליון".
|