דני גולפיטק כתב:
כחול אדמדם כתב:
* סן קריסטובל - די קר שם... , מקום יפה, ישנם הרבה טיולים באזור, וכמה מסעדות ישראליות, סך הכל שווה ביקור וגם האיזורים מסביב, כך בחשבון שהנסיעה באוטובוס ממקסיקו סיטי לקריסטובל לוקחת בערך 24 שעות!!!
לפי מה שראיתי עד עכשיו זה בין 10 ל14 שעות...
גוואטמאלה יותר אבל גם מקסיקו זה עולם שלישי, לוחות זמנים על הנייר זה לא מה שקורה בפועל...
לנו לקח 22 שעות, לא מאמין שיקח לך פחות מ20.
דרך אגב קראתי את תכנון המסלול שלך והוא מעולה, למרות הבאסה שבלחצות את הגבול פעמיים.
קח בחשבון שכשאתה נכנס למקסיקו אתה מקבל ויזה שלהם ל30 יום, תצטרך אותה כשתרצה להכנס לשם שוב,
לא מאמין שיעשו לך בעיות אם תרצה להאריך אותה אבל צריך לדאוג לזה,
אתה לא רוצה להסתובב שם עם ויזה לא בתוקף.
אני מוסיף עוד כמה טיפים מהטיול שלי בשנה שעברה:
מערכת האוטובוסים של מקסיקו הרבה יותר נוחה מהישראלית, ובגלל שהנסיעות לוקחות המון שעות אל אבל אל תתקמצן,
תקנה את הכרטיס למחלקה הכי יקרה שיש, זה יעלה גג עוד מאה שקל וזה כל כך שווה את זה.
קח בחשבון שתחנת האוטובוס במקסיקו סיטי, איפה שהנסיעה לסאן כריסטובל, נמצאת באזור לא הכי טוב,
תזמינו נסיעה שיוצאת באור יום ולא בלילה, וקח בחשבון שייתכן עיכוב של שעה לפחות במועד היציאה
כסף מחליפים בצ'יינג'ים או בבנקים ולא בשדות התעופה, במעברי הגבול בתוך מרכז אמריקה רק אם זה דיל טוב.
בשדות התעופה להחליף רק מה שצריך ולא מעבר.
יקבלו ממכם דולרים בכל מקום אבל לא כדאי לשלם בדולר אמריקאי.
בחופים של מקסיקו ובמקסיקו סיטי אפשר לשלם על הכל עם ויזה ויש מליון כספומטים, בשאר המקומות מקבלים ויזה אבל יש פחות כספומטים.
נסיעה מסאן כריסטובל לאגם אטיטלן שבגואטמאלה לוקחת בערך שמונה עד עשר שעות.
נסיעה מפלורס שבגואטמלה לחופים של מקסיקו דרך בליז לוקחת בערך 13 שעות.
במעברי הגבול משלמים מס, ממש כמו תייר שנכנס לישראל, לא יותר מדי כסף כמה עשרות שקלים בכל מדינה.
לעבור בבליז לא צריך ויזה אמריקאית, משלמים שם מאה דולרים בליזיים, שער החליפין של דולר בליזי הוא קבוע ועומד על שתי דולרים בליזיים לדולר אמריקאי.
הבדיקות בגבול מחמירות פחות מאשר בקניון ממוצע פה, ועדיין לא כדאי להסתבך.
ספט - אוק זאת העונה הגשומה באזור הזה ואכן יש הוריקניים אבל לחופים של מקסיקו - יוקטן הם לא ממש מגיעים, לא יותר מאשר גשם בעוצמה של חורף בינוני בישראל, אם כי אי אפשר לצלול כשזה קורה.
באזור של סאן קריסטובל וגואטמאלה כן יש השפעה של העונה הגשומה, ויש כמה ימים שבהם הדרכים נחסמות, אי אפשר לדעת מתי או לכמה זמן אבל זה בטוח יקרה אלא אם כן תהיה שנת בצורת.
שנה שעברה היתה יחסית גשומה, והדרכים לאגם אטיטלן והסביבה היו חסומות ליומיים שלושה.
מבחינת תיירות זאת נחשבת תקופה יחסית חלשה, לכן קנקון באזור המלונות יחסית ריקה (פחות מ 50% תפוסה), בתוך העיר עצמה, איפה שחיים המקומיים יש קצת יותר חיים אבל שם מטונף.
מי שמחפש חופים ומסיבות ואווירה מהסוג הזה שיילך לפלאייה,
מי שרוצה שקט שיילך ל איסלה מוחרס, בכל מקרה כל החופים שמה כייפים וכל אחד נהנה יותר במקום אחר.
רוב התיירים במדינות האלו הם אמריקאיים ולכן המחירים לא ממש זולים,
מקסיקו עולה לפחות 1200$ לחודש וגואטמאלה באזור ה 600 - 700$
זה לא תאילנד, ולדעתי גם ההתמקחות זה בולשיט כי בסוף כולם יורדים איתך לאותו מחיר, אין ממש תחרות אמיתית ואם אתה לא תקנה יבוא אמריקאי שכן יקנה.
אל תנסו להתמקח על המחיר במעברי גבול, היה מביך לראות את זה.
ממליץ בחום לקחת כדורים נגד שלשול, זה לא שאלה של אם אלא מתי, המים שם מזוהמים ואי אפשר להימנע ממגע איתם, בישול, מקלחת וכ"ו.
ראיתי גם תימנים עם קיבה מפלדה חוטפים קלקול קיבה.
בתקופה הזו, לפחות בגואטאמלה, יש יותר ישראלים מאשר כל מדינה אירופאית אחרת ואולי גם יותר מכל האירופאים ביחד.
יש רק יותר אמריקאיים מישראלים.
טוב או רע תחליט לבד, בחופים של מקסיקו אפשר לזהות בבון ישראלי מצוי, אבל לא יותר מדי.
שדה התעופה בקנקון הוא בינלאומי ומשרת אמריקאיים, אני מניח שיש טיסות לבואנוס אייריס משם, אם כי לא בדקתי.
במקסיקו סיטי ובחופים אפשר לדבר אנגלית חופשי, בשאר המקומות רק ספרדית, כולל שאר המדינות במרכז אמריקה, שבהם לא הייתי.
ימי העצמאות של מדינות אלו מתרחשות באמצע ספטמבר, 16,17, אם אני לא טועה, כל המדינות חוגגות באותו יום פחות או יותר.
מעברי הגבול סגורים ויש מסיבות מגניבות.
זה אחלה טיול, אנחנו נהננו מאוד!
נסיעה טובה.
אם יש עוד שאלות, בכיף.