אורנה אוסטפלד כתב:
אופטימי יקירי,
אני הראשון שאבוא ואטען שלגוטמן יש המון בעיות.בעיקר אישיותיות ומנטאליות (מבחינת כדורגל האיש גאון). מה שכתבת על לקיחת אחריות זה אחד מכל אלה ואני מסכים שעם הגיבוי הכללי של הקהל לא היה קורה אסון אם במס' פעמים היה לוקח על עצמו את האחריות ולא מפיל על כולם. אני חושב שדווקא האמת הזו היתה נותנת לו נק' זכות נוספות אצל כולם:מהקהל,דרך השחקנים והתקשורת ואפילו בצד הטביבי.
לכן לבקר אותו זה דבר ראוי ואף הכרחי
יחד עם זאת נשאלת השאלה מה עושים על כל זה. האם בגלל הבעיות הללו ,והרי ידוע שאין אדם מושלם,עליו ללכת?
האם בגללן נשכח לאן הביא אותנו האיש,לא פעם בתנאים קשים?
האם לתת לבעלי הבית להעיף אותו?
כל אדם בר דעת יודע לשקול את הטוב ואת הרע,לראות את התוצאה,לדעת מי המחליפים הפוטנציאלים ולהבין שדבר טוב לא משנים. מקווים שרק יילך וישתפר עם הזמן והנסיון
אורנל'ה יקירתי,
ראשית שמח ששבת לכתוב.
שנית, עניתי לך בשבוע שעבר בדיון אחר, אחרי שטענת שאני מתחמק וציפיתי שלפחות תחזור בך מטענתך זו גם אם אינך מסכים עם הטיעונים שלי, אלא מההצהרה שאני מתחמק.
שלישית, לגבי גוטמן.
אני טוען
שלפני שאתה נגר, טבח, כדורגלן , מהנדס ....מצויין אתה צריך להיות בנדם.
כן אני יודע שתוכל לתת לי אלפי דוגמאות שזה לא הכרחי וליסתור את טענתי , ועדיין זו אמונתי כלפי כאלה שאני מעריך.
וגוטמן לא שייך מנקודת מבטי לאוכלוסיה זו.
באשר ליכולת המקצועית. לטעמי גוטמן יודע להכין קבוצה מצויין , ליייצר טקטיקה ושבלונה טובה. הוא מנהל משחק בינוני ומטה ובעיקר לא יודע להיסתגל ולהתאים עצמו לשינויים. בקיצור "מכונה גרמנית" קלאסית .( אפילו ה" מכונה הגרמנית" הקלאסית של פני כמה עשורים למדה שהיא צריכה להיות גמישה ולהתאים עצמה כי אחרת היא מאבדת מיכולותיה".
לגוטמן אין היכולת למשל לשבש ליריב א' את המשחק בשינוי קל א' בעוד שמול יריב ב' לשבש את היכולת באמצעות שינוי קל ב', יכולת שלפחות לגיא לוזון יש למכביר. וזה עדיין לא אומר שאני רוצה את גיא לוזון כמאמן.
בפאן המקצועי , לחובתו של גוטמן רשומות מנקודת מבטי איבוד של שתי אליפויות.
למרות יש לי ביקורת על גוטמן, אם בעל הבית יחליט להשאיר את גוטמן לא אבוא אליו בטענות, גם לא בפורום.
מצד שני לא אשתתף במחאה נגד בעל הבית אם יעיף את גוטמן.
אני מעדיף את גוטמן , עם כל מגרעותיו מאבוקסיס לדוגמא.