Adom Bdam כתב:
אינקוגניטו כתב:
אני אסביר את זה בצורה מאד פשוטה -
באיגוד הכדורסל ובמנהלת הכל בסופו של דבר נקבע ע"י פוליטיקה ואינטרסים -
אמנם לכאורה לקופל יש אינטרס שנעלה ליגה כי אנחנו יוצרים ענין, אבל הוא לא גורם ההחלטה היחיד, והגורמים האחרים שצריכים גם הם להצביע בעד לא יעשו את זה.
לקבוצות המנהלת אין אינטרס להגדיל את הליגה מכיוון שאז ההקצבות יתחלקו בין 12 קבוצות ולא בין 10 - אולי את מכבי ת"א וירושלים זה לא מעניין, אבל כל מיני אלדד אקוניס מבני השרון ומכבי ראשון מתעניינים בזה מאד.
מבחינת תמונת היורדות בליגת העל, לא נראה שיש "עודף" קבוצות שלא יוכלו לפתוח את העונה או משהו בסגנון, ולכן לא סביר שיהיו יותר עולות על חשבון אחרות.
אתה טועה גם בנושא מכבי - למכבי יש שריון בנושא היורוליג בלי קשר למיקומם בליגה הישראלית.
יש להם שריון ללא קשר למיקום אבל זה מותנה בהשתתפות בליגה הבכירה
ItaiH6 כתב:
purvis short כתב:
1. זה לא קומבינה. אם כבר אז מראנש היו צריכות להיות שתי עולות. כמו בעונה שעברה. ושינו את זה דיי ברגע האחרון לעולה אחת.
2. אם יש שני כרטיסי עלייה לליגה הלאומית - אחד מהם שייך לנו. לא קומבינה ולא נעלייים. אם היינו מפסידים למגידו אז היה אסור לשקול אפילו את זה. אבל אם יש שתי עולות ואתה אחת משתי הראשונות? אז הכרטיס מגיע לך בדין.
יש עולה אחת , ככה כתוב בכל תקנון, כמו שיש פליאוף על ירידה שחיפה ואשקלון משחקות בו- אם אין יורדות היו קובעים את חיפה מקום 9 ואשקלון 10 , למה לערוך פליאוף על ירידה? לשנות את החוקים באמצע העונה או בסיומה זה קומבינה, זה כמו שחולון זכתה באליפות ומכבי קיבלה את הכרטיס ליורוליג שהיא מהמקום השני,זה לא ספורטיבי.
אני בטוח שזה שקבוצה מהמקום השלישי או הרביעי או החמישי תעלה אם יוחלט שיש שתי עולות זה מאוד ספורטיבי.
אני גם בטוח בזה שאם לא נעלה למרות שנהיה במקום שנקבע שעולה (ולמרבה הצער חוץ מכמה מאות מצומצמות של אנשים לא יענין אף אחד אחר איך ומתי הוא נקבע) זה יראה בעיני הרבה אנשים, כולל מאות חברי עמותה, כויתור על עלייה שהושגה בצורה ספורטיבית. אותו הדבר שכל כך כעסו פה על הבקעה בעונה שעברה בגללו, וזה יהווה פגיעה קשה אם לא אנושה בעמותה לא פחות מעלייה בקומבינה כזאת.
בכל מקרה יש עוד משחק עד שלושה.
עדיף לנצח והשאלה לא תהיה רלוונטית מבחינתנו בכלל.