תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 11:16

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 10 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שמונה אחת
הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 03:00 
סמל אישי של המשתמש
הטלפון מפרדי העיר אותי מוקדם מהצפוי וגלגל אותי מהמיטה המזדמנת אליה הגעתי מאוחר מאוד בלילה, בשל איחור של 80 דקות תמימות באדיבות הדויטשה באהן (לפחות אצלנו מחלקים שתיה חינם אחרי חצי שעה, לא?).
פרדי אומנם צעיר ממני ב-12 שנה וכמו רוב הבווארים בקושי מדבר מילה וחצי באנגלית, אבל הוא האיש החביב עלי מקרב קבוצת האולטראס של באיירן מינכן - "שיקריה מינכן", וכמו אח צעיר, עושה שמיניות באוויר כשצריך אותו. אז אף-על-פי שהמיטה היתה נעימה להפליא והמארחים שלי עצמם טרם התעוררו, לא סירבתי להצעתו של פרדי להצטרף אליו ולשאר החבר'ה לארוחת בוקר משותפת שלהם עם אולטראס סט פאולי לפני המשחק בין שתי הקבוצות מאוחר יותר.

ארוחת הבוקר התבססה בעיקר על לחם נוזלי, וטוב שהיתה מאפיה באזור. המבורג היא עיר יפהפייה, וכשהשמש זורחת, היא נראית כמו אותן בחורות שבדיוק כשאתה חושב שהן לא מסוגלות להיראות יפות יותר, הן מגלות חיוך ומפילות אותך לרצפה. המפגש הנעים התקיים אל מול נהר האלבה על פיסת דשא קטנטנה שההמבורגרים מכנים "Park Fiction", בהשאלה מטרנטינו כמובן. מדובר בעוד פיסת אדמה שנחמדת על-ידי נדל"ניסטים ושזקוקה להגנה מתמדת של הפעילים בעיר, רבים מהם אוהדי סט פאולי. המפגש שם, ולא במועדון האוהדים, הוא כמובן סימבולי למטרה משותפת.

עד שהמשטרה הבינה מה קורה, הגענו כולם יחד לאיצטדיון, שם התחיל החלק הפחות נעים של היום. סט פאולי הפסיקה לשחק בליגה הראשונה רגע אחרי שריקת הסיום לדרבי אותו היא ניצחה לראשונה אחרי 33 שנה. מאז, ממשחק למשחק, היה נראה כאילו הקבוצה מידרדרת עוד ליגה ועוד אחת, עד שבמשחק הבית האחרון שלה לעונה זו, היא נראתה ושיחקה כמו קבוצה של חובבנים.
באיירן מינכן כמובן לא זקוקה להנחות ולמתנות מאף אחד (האלופה הטריה דורטמונד, אגב, צריכה לשלוח זר פרחים ענק לנבחרת הולנד בגין פציעתו המיותרת של רובן לפני המונדיאל. עם רובן, שוב לא היה סיכוי לאף אחד מול באיירן), אבל סט פאולי התעקשה לתת, ונראתה עייפה כל-כך.
גם האוהדים נראו עייפים. עונה שלמה שהם מתרוצצים וממלאים כל חור בכל איצטדיון, תמיד נתפסים כאאוט-סיידרים שלא שייכים לליגה הזו, נאלצים להתמודד עם משטרה עוינת (כן, גם בגרמניה שוטרים "מתים" על שמאלנים), וקבוצות אולטראס שלהוטות לסמן "X" על עימות מוצלח מבחינתן אל מול האולטראס המהולל של סט פאולי. הכל נראה עייף, ואולי זה פשוט כי בהמבורג לא רגילים פתאום ל-23 מעלות.

המחצית השניה היתה מביכה, בלשון המעטה, אבל היתה שיעור מאלף בהבדלים תרבותיים ותפיסת המשחק, לא רק ביננו לבינם, אלא גם בינם לבין קהלים אחרים בגרמניה. במשך למעלה מעשרים הדקות במהלכן התחמם מירוסלאב קלוזה מתחת ליציע האולטראס של סט פאולי, כל מה שעניין את החבר'ה זה לראות אותו מבצע את הסלטה המפורסמת שלו. זה באמת לא דבר של מה בכך לראות שחקן בגובה של קלוזה מבצע סלטה אקרובטית, אבל במשך כמעט רבע משחק, התעסק הקהל של סט פאולי רק בזה, עד שאפילו קלוזה לא נשאר אדיש ושחרר חיוכים נבוכים אל עבר היציע (סלטה הוא לא עשה, לצער כולנו). השירים הפכו יותר ויותר אירוניים ככל שהשערים של באיירן המשיכו להיספר. בסוף המשחק, אותו שיר קבוע המלווה את הקבוצה אחרי הפסדים, קיבל גם הוא שינוי קל. במקום: "הו סט פאולי, פור אבר מיט דיר" (הו סט פאולי, לנצח איתך), הוא הפך ל: "הו סט פאולי, פור אבר מיט ביר" (הו סט פאולי, לנצח עם בירה).

בסוף המשחק התנדבתי להסיע את הפליטים בחזרה למחנה שלהם. אנשי אולטראס סט פאולי מביאים למשחקי הבית באופן קבוע מזה כשלוש שנים פליטים ומבקשי מקלט מהמחנה הקרוב (קרוב זה שעה וקצת נסיעה). הדרך הארוכה היתה הזדמנות טובה לדבר עם הפליטים, כולם גנאים פרט לקנייתי אחד. מחנה הפליטים ממוקם ממש על מה שהיה פעם הגבול בין מזרח למערב גרמניה, והוא בעצם תחנת גבול שהוסבה למחנה, אשר יושב בחלק המזרחי, מרחק כמה קילומטרים מכל ישוב כלשהו. כדי להגיע לאן שהוא, למשל, כדי לעשות קניות, על הפליטים להגיע לאחת משתי העיירות הקרובות: זו הקרובה שנמצאת ממזרח במדינה הפדראלית בה מותר להם לשהות על-פי החוק הגרמני, או זו הרחוקה יותר הנמצאת במדינה פדראלית אחרת, אליה אסור להם להגיע. והנה עדיין, הם מעדיפים להסתכן בעבירה פלילית ולעשות את המרחק הגדול יותר, רק כדי לא להיות מטרה לנאצים השורצים במזרח ושכבר תקפו ופצעו כמה מהם בעבר.
הם סיפרו לי שהם אמורים לשהות במחנה הפליטים כמה חודשים, ולאחר מכן הם ייקלטו במקום כלשהו בגרמניה. כשהם דיברו על השלב הזה, אפשר היה בקלות לזהות את ההתרגשות בקול שלהם. גאנה וקניה הן לא אזורי סכסוך, ולא מקומות מהם יוצאים פליטים בדרך-כלל. לי כמובן, לא היה לב לספר להם, שכולם הולכים להיות מגורשים בחזרה לארצות שלהם.

בחזרה מהמבורג הרכבת מפוצצת. אנשים עומדים במעברים. כל זאת בשל חגיגות יום ההולדת של נמל המבורג. אנשים מוזרים, הגרמנים. מילא מקבלים בשוויון נפש תבוסה של 8:1, אבל מי לעזאזל חוגג יום הולדת לחניון של אוניות!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שמונה אחת
הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 03:06 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 07:47 
סמל אישי של המשתמש
תענוג לקרוא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 08:38 
איך מהגרים ממקום שהוא לא איזור סכסוך מוגדרים כ"פליטים"?

:hapoel:

"אני לא אשכח את הפעם הראשונה שעליתי לדשא בבלומפילד - זה היה במחזור השני נגד בית"ר ירושלים והיתה לי צמרמורות בכל הגוף. זה הקהל מספר 1 בארץ ואם היום היו אומרים לי לבחור קבוצה שאני יכול לשחק בה מבין 80 קבוצות, הייתי בוחר רק בהפועל ת"א"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 10:38 
Karl Marx כתב:
הטלפון מפרדי העיר אותי מוקדם מהצפוי וגלגל אותי מהמיטה המזדמנת אליה הגעתי מאוחר מאוד בלילה, בשל איחור של 80 דקות תמימות באדיבות הדויטשה באהן (לפחות אצלנו מחלקים שתיה חינם אחרי חצי שעה, לא?).

מסכים לחלוטין בהידרדרות מערכת הרכבות של הרייך בשנים האחרונות.
מחירים בלי קשר למציאות, איחורים ושירות לקוחות מזעזע.
ככה זה שלא צריך להביא יהודים בזמן.

אני מאוד מקווה ששמרת על הכרטיס, מאחר ואתה זכאי לפיצוי על האיחור.
למיטב זכרוני מ- 60 דק' עד 120 דק', 25% ממחיר הנסיעה.
תברר את הנושא במשרדי הדוייטשה באהן הקרובים למקום המגורים הנוכחי שלך.

אני עדיין מחזיק אצבעות, לנס מחר אחה"צ עבור מנשנגלדבך שלי בהמבורג.

שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 10:41 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:

:BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 10:51 
Frank Serpico כתב:
בלומי האדום כתב:

לא בטוח ששירות הלקוחות היה כל כך טוב גם בתקופה שהסיעו יהודים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 10:57 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 11:17 
ראצ'ו כתב:
Frank Serpico כתב:
בלומי האדום כתב:

לא בטוח ששירות הלקוחות היה כל כך טוב גם בתקופה שהסיעו יהודים...

כיוונתי יותר לעמידה בזמנים ובמכסות.
לאחרונה ראיתי סרט גרמני על תפיסת אייכמן, עם הקלטות אורגינליות שלו.
הוא התראיין לכתב הולנדי, עבור ביוגרפיה והסרט הדוקמנטרי התבסס על סרטי ההקלטה.
מדהים ומזעזע כמה התהליך היה מחושב, ואיך הראש של האוסטרי הנאצי עבד.
הזבל האנושי היה כל כך מאוכזב שהוא לא הצליח לסיים את העבודה.
הוא כל כך היה מרוכז ודבק במטרה, שהוא לקח רכבות שהיו מיועדות להספקה לחיילים הגרמנים בחזית, להובלת עוד טרנספורטים.
למען השמדת יהודי אירופה, הוא פגע באופן ישיר בסיכויי ההישרדות של הרייך.

ואפרופו "נאצים" והשימוש שלו בשפה העברית ובדו שיח ברחוב הישראלי לאחרונה.
די נדהמתי לראות את השימוש במילה ובשימושים בה, בתכנית של החברים של נאור.
היו שם קטעים, שאם איגוד הכדורסל היה בוועדת הצנזורה, אני בספק אם הוא היה מאשר.
ייתכן אבל שיותר חמור לצעוק "מכבי נאצים", מאשר בפריים טיים טלוויזיוני, "גרמניה הנאצית זה מה שאת".

אני הולך לאכול שניצל!

שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2011, 14:05 
סמל אישי של המשתמש
בלומי, יהודים לא משלמים על רכבות בגרמניה, כך שאני לא צריך החזר.

הארווי, המונח הטכני הוא "מבקשי מקלט". רק מי שמקבל סטטוס של פליט, כעבור כמה חודשים, נחשב לפליט וזוכה לקליטה במדינה אליה הוא הגיע. בגרמניה, העסק הזה מסובך מאוד. החוק של האיחוד האירופי קובע כי פליט יכול לבקש מעמד של פליטות רק במדינה האירופית הראשונה אליה הוא נכנס. לגרמניה אין חופים דרומיים, ולכן, די ברור שמי שנכנס אליה עשה את זה דרך האוויר או דרך היבשה. במקרה הראשון, קשה להניח שאותו אדם נמצא במצוקה אמיתית. במקרה השני, ברור לכל שגרמניה היא לא התחנה הראשונה. זו הסיבה שמעטים מאוד אכן זוכים להיקלט בגרמניה, אפילו כשמדובר באנשים ממקומות כמו אפגניסטן או עיראק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 10 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: