Frank Serpico כתב:
אדום ותיק כתב:
הכדורסל גייס כ 1600 חברי עמותה (אני גאה להיות אחד מהם). לא רואה שום סיבה שהכדורגל לא יגייס לפחות כ 2500 - 2000 חברי עמותה שיתרמו כל שנה כ 700 שח לאוהד ויביאו לשוחן לבד כ 1.5 מיליון שח. אני בטוח שאם יהיה לנו מעמד בבעלות, הסכום הזה יעלה.
אין סיכוי שדבר כזה יקרה, ואם יקרה, זה יבוא על חשבון עמותת הכדורסל וייתן לה מכת מוות.
חישוב פשוט - אוהד כמוני כמוך, שירצה להיות חבר עמותה גם בכדורסל וגם בכדורגל, וגם לעשות מנוי, יצטרך להוציא מכיסו מדי שנה 300 ש"ח על חבורת בהפועל אוסישקין + 350 ש"ח למנוי (ובשנה הבאה מן הסתם זה יהיה גבוה יותר) + 700 ש"ח לחברות בעמותת הכדורגל + 700-1,000 ש"ח למנוי בכדורגל - סה"כ כ-2,500 ש"ח לאדם.
2,500 ש"ח לאדם, מדי שנה! אין מצב.
ומה יעשו בעלי משפחות שרוצים לעשות את זה כפול שלוש או כפול ארבע ?
אז אולי תצליח לגייס חברים לעמותת הכדורגל שישלשלו 1,500 ש"ח מדי שנה על חברות בעמותה+מנוי, אבל אז זה יבוא על חשבון התמיכה בכדורסל. מה שאומר מכת מוות לעמותת הפועל אוסישקין. (ומכת מוות לקבוצת הכדורסל שלנו. קבוצת הכדורגל יכולה להמשיך להתקיים גם במתכונתה הנוכחית ללא עמותת חברים).
בכל מקרה, החלום כאילו תצליח לגייס 2,000-2,500 חברים לעמותת הכדורגל בנוסף על 1,650 החברים בהפועל אוסישקין הוא חלום באספמיה.
לדעתי, פרנק, אתה נשען על הנחות יסוד שגויות :
1) לא כל מי שישים כסף בכדורגל מתעניין בכדורסל ! לכדורגל פוטנציאל גדול בהרבה !
2) אם וכאשר יקרום העניין עור וגידים (אני לא מאמין) המתכונת לא תוכל להיות "עמותה=מלכ"ר", כמו בכדורסל, מכיוון שחלק הארי יישאר בידי אנשי עסקים שעיניהם נשואות לרווח הכספי. מכאן שמי שירצה, לא יוגבל ליחידת השתתפות אחת, אלא יוכל לרכוש מספר "מניות" (10/ 100 /500 וכד'), עובדה המכפילה את הפוטנציאל עשרות מונים !.
3) האווירה והסגנון בישראל, וסדר הגודל של ה"פרוייקט" לא יאפשרו הבנה, תיאום ושיתוף בניהול, העניין נדון לכשלון.