נושא ההודעה: Re: הים הוא אותו הים, והגרמנים הם אותם הגרמנים, לפחות במזרח
פורסם: 02 מאי 2011, 21:18
המון תודה!! מאוד מעניין! מחמם את הלב הסיפור של סט.פאולי. הלוואי שההנהלה שלנו היתה יותר רצינית והיה אפשר לארגן בפגרה משחקי ידידות נגד סט.פאולי בבלומפילד, יחד עם עוד קבוצות כמו אומוניה ניקוסיה ואאק' אתונה, זה יכול להיות אירוע גדול, אני בטוח גם שהקבוצות ישמחו להגיע הנה.
נערך לאחרונה על ידי Redfan בתאריך 02 מאי 2011, 23:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
פורסם: 02 מאי 2011, 22:27
Hapoelphile ובלונדיני, אתה מערבבים פה כמה דברים ביחד, אז אני אנסה להסביר: אין עוד אומה שמתמודדת עם העבר שלה כפי שגרמניה מתמודדת עם עברה הנאצי. שלא כמו האמריקאים ומה שהם עוללו לאינדיאנים, לדוגמא, הם לא משקרים לילדים שלהם ולא בורחים מהתמודדות עם הנושא. העיסוק של הגרמנים בתקופה הזו הוא אובססיבי וממש כפייתי, ובכל יום נתון בגרמניה יש עשרות תערוכות, קטעי טלוויזיה, הרצאות ומה לא, העוסקים בנושא. אין גליון סוף-שבוע בעיתון המכבד את עצמו שאין לו איזו כתבה וזווית חדשה הקשורה בנאציזם או בשואה. כאן בדיוק גם קבור הכלב: האנטישמיות בגרמניה, רגשות העליונות הגזעית והתרבותית, חוסר הסובלנות כלפי כל מה שנתפס זר, והתשוקה הקנאית לאדמת המולדת - כל אלה לא התחילו בשואה, וגם לא במלחמת העולם הראשונה, אלא הרבה לפני. החברה הגרמנית מעולם לא התפתחה כדמוקרטיה, וזו תמיד נכפתה עליה מבחוץ. העיסוק של הגרמנים בשואה ובנאציזם דומה לאדם שהבריא ממחלה קשה ומנסה לשחזר את הימים האלה, אבל הנאציזם לא היה איזושהי אפיזודה חולפת, אלא פשוט נקודת שיא בהתפתחות הסטורית ותרבותית של מחלה מן הסוג שתמיד תהיה שם ותחכה לפרוץ. חשוב לציין: את השואה לא ביצעו נאצים. הנאצים תכננו, הנהיגו והובילו את המהלך, אבל את השואה ביצעו בראש ובראשונה גרמנים, שרבים מהם לא היו אדאולוגיים גדולים, אלא פשוט אנשים שהתרבות השמרנית הגרמנית לא איפשרה למכניזם שלהם להטיל ספק או לשאול שאלות. בגרמניה חיים היום מליוני בני אדם שנטלו חלק בפרויקט הזה, מבלי שמעולם מישהו דרש מהם לשלם מחיר. לאנשים האלה יש דור המשך, שגם לו כבר יש דור המשך. אז נכון אומר הבלונדיני שהמפלגה הניאו-נאצית היא קיקיונית בגודלה, אבל באותה נימה הוא שוכח שהמפלגה השלטת היום בגרמניה היא מפלגת ימין מובהקת שאימצה לתוכה רבים מהמפלגה הנאצית בימים שלאחר מלחמת העולם השניה. מדובר במפלגה שהעמידה בראשה נאצי שהעם הגרמני אף העלה לשלטון בין 1966 ל-1969. יותר מזה? יש המון המון דברים להתקנא בגרמניה. בהרבה מובנים מדובר בחברת מופת. בהרבה אחרים, היא בדיוק אותה החברה שהוציאה לרחובות מאות אלפים בהערצה לכוח ברברי, אלים, גזעני וחשוך מאין כמותו.
Redfan, בקיץ האחרון הפועל תל-אביב וסט פאולי שהו באותו הזמן באוסטריה במחנות אימונים המרוחקים 50 קילומטר אחד מהשני. למיטב ידיעתי, היו כאלה שפנו להנהלה במטרה לארגן מפגש, ושום דבר לא יצא מזה. כשהפועל שיחקה בהמבורג נגד HSV ביקשו האוהדים של סט פאולי לארגן מפגש עם אלי גוטמן, כבן לניצולי שואה. אני עצמי שוחחתי עם גוטמן שגילגל אותי למורדי או לאחרים והעניין התמסמס. ערכים ואידיאלים מעניינים את ההנהלה והמאמן שלנו כשלג דאשתקד.
_________________ Those who do not move, do not notice their chains
נערך לאחרונה על ידי Karl Marx בתאריך 02 מאי 2011, 23:03, נערך 3 פעמים בסך הכל.
פורסם: 02 מאי 2011, 22:55
מאוד מעניין מה שאתה אומר. הייתי בטוח שהחברה הגרמנית היא החברה הכי סובלנית שיש כיום. יכול להיות שכל זה קורה רק בערים הגדולות ובעצם יוצר אשליה של גרמניה מודרנית יותר ממה שהיא באמת(בערך כמו תל אביב וישראל)? יהודי/צועני/שחור יכולים לגור בכל עיר ושכונה במערב גרמניה מבלי לסבול מהתנכלויות? יהודי יכול לנסוע ברכת עם כיפה מבלי לחשוש מאלימות? לדעתך יש הרבה מקרים של אנטישמיות שלא מדווחים?
_________________ "לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד
פורסם: 02 מאי 2011, 23:54
Officer Barbrady כתב:
מאוד מעניין מה שאתה אומר. הייתי בטוח שהחברה הגרמנית היא החברה הכי סובלנית שיש כיום. יכול להיות שכל זה קורה רק בערים הגדולות ובעצם יוצר אשליה של גרמניה מודרנית יותר ממה שהיא באמת(בערך כמו תל אביב וישראל)? יהודי/צועני/שחור יכולים לגור בכל עיר ושכונה במערב גרמניה מבלי לסבול מהתנכלויות? יהודי יכול לנסוע ברכת עם כיפה מבלי לחשוש מאלימות? לדעתך יש הרבה מקרים של אנטישמיות שלא מדווחים?
ההנחות שלך הן נכונות, לדעתי ומניסיוני. במרכזי הערים הגדולות לא תהיה לך שום בעיה. אבל מספיק לצאת מזרחה מטבעת הרכבת הפרברית של ברלין, וכבר ככהה עור אתה יכול להימצא בבעיה. אני עצמי כהה, ובמקומות רבים בגרמניה לא הרגשתי בטוח. אנשים נוסעים למרכז ברלין וחושבים שראו את גרמניה, אבל אין בגרמניה דבר רחוק יותר מהתרבות הגרמנית מברלין, שהיא עיר קוסמופוליטית ורב-תרבותית ייחודית באירופה כולה. התרבות הפוליטית הגרמנית היא מאוד נקייה ולכן גם חיי היומיום הם יחסית סובלניים ולא אלימים. את האלימות הזו רואים בפסטיבלים, במשחקי כדורגל, ובאיזורי בילוי. עדיין, כמובן שגרמניה עדיפה בהרבה על רוב מדינות אירופה. לגבי מקרים של אנטישמיות, יש המון. לא רק בגרמניה. אני יכול לתת לך סקירה של 12 עמודים על מקרים שהתרחשו רק בשבועיים האחרונים ושאינם מדווחים בתקשורת.
אגב, מצאתי וידאו מסוף השבוע שעבר, הנוגע לשאלה של לירון האדום לגבי השימוש בביטוי "יהודים" (JUDEN) כעלבון. תעבירו ל-2:20, ותשמעו את אוהדי קוטבוס צועקים: Juden Juden Juden, Wismut Aue לעבר אוהדי Aue מהעיר ויסמוט, במשחק בליגה השניה בגרמניה:
_________________ Those who do not move, do not notice their chains
פורסם: 04 מאי 2011, 15:44
קארל מארקס, אחלה כתבה. שאלה לי אליך - מה הקטע הזה של מותג הלבשה שמזוהה עם הנאצים? אתה יכול להרחיב בקטע הזה? אם אני רואה מישהו לבוש במותג הזה אז זה אומר עליו שהוא נאצי?
זכור לי גם מקרה די דומה שקרה כשהייתי בנפאל. פגשתי בגרמני ממוצא טורקי, שאמר לי שהוא חשב שאני נאצי מכיוון שהייתי לבוש בחולצה של EVERLAST.
אגב, מחר זה היום הולדת של קארל מארקס האמיתי. מזל טוב.
פורסם: 04 מאי 2011, 15:54
עונה שעברה קבוצה מגרמניה עשתה אותו דבר לאולטראס הפועל לא? (אני זוכר שזה היה מקבוצה מגרמניה אבל לא זוכר איזה)
_________________ המשקיף ציין בדו"ח מספר אירועים קשים, שכללו קללות קשות כמו: "שמעון מזרחי בן זונה",שנשמע לאורך כל המשחק ע"י הקהל האדום. נותר לראות אילו עונשים יקבלו הקבוצות בעקבות השירים הלא נעימים שנשמעו במשחק הנ"ל.
פורסם: 04 מאי 2011, 19:33
Eisen, זו לא כתבה. כולה פוסט בפורום. מותגי בגדים המזוהים עם קבוצות פוליטיות או פירמות חוליגנים זה לא עניין שהומצא בגרמניה. כל הסיפור התחיל בכלל באנגליה של סוף שנות ה-70 ותחילת ה-80. בגרמניה, בכל אופן, יש כמה מותגים שמזוהים עם זרמים פוליטיים אלו ואחרים. המותג המזוהה מכולם הוא כאמור Thor Steinar. המותג הזה מרכיב את הסמלים שלו מסמלים מהמיתולוגיה הגרמנית, אותה מיתולוגיה שמהווה את הבסיס וההשראה לתורת הגזע ולביסוס בני הגזע הארי כצאצאי האימפריות הקדומות כמו אטלנטיס" ואחרות, בהן בני האדם נחשבו לענקים בעלי יכולות על-טבעיות. די הגיוני, אם כן, שהמותג הזה אומץ על-ידי ניאו-נאצים. באופן אירוני, למדתי עכשיו מויקיפדיה שהחברה הזו היא בכלל בבעלות ערבית. אתה יכול לקרוא עוד כאן: http://www.spiegel.de/international/ger ... 46,00.html
פורסם: 04 מאי 2011, 22:14
קרל מרקס, תודה רבה על האשכול המרגש. נהניתי מאוד לקרוא את מה שכתבת ואין ספק שהחכמתי רבות ואף הופתעתי (לטוב ולרע) מהקהל הגרמני.
שאלה לי אלייך: הרטה ברלין היא הקבוצה אותה אני מעדיף בגרמניה. בגלל שאני לא עוקב באדיקות אחרי הכדורגל הגרמני, אני לא בודק לעומק פרטים על הקבוצה אותה אני מעדיף. שמעתי בעבר שהרטה הייתה אהודה על הנאצים ועל היטלר עצמו. האם נכון הדבר? כיום, לאיזה כיוון נוטה הקהל שלה, ובאיזו רמה סוקר הדרבי (הראשון ביניהן אי פעם אאל"ט) מול אוניון ברלין העונה?
פורסם: 04 מאי 2011, 22:28
רון קעקועים כתב:
קרל מרקס, תודה רבה על האשכול המרגש. נהניתי מאוד לקרוא את מה שכתבת ואין ספק שהחכמתי רבות ואף הופתעתי (לטוב ולרע) מהקהל הגרמני.
שאלה לי אלייך: הרטה ברלין היא הקבוצה אותה אני מעדיף בגרמניה. בגלל שאני לא עוקב באדיקות אחרי הכדורגל הגרמני, אני לא בודק לעומק פרטים על הקבוצה אותה אני מעדיף. שמעתי בעבר שהרטה הייתה אהודה על הנאצים ועל היטלר עצמו. האם נכון הדבר? כיום, לאיזה כיוון נוטה הקהל שלה, ובאיזו רמה סוקר הדרבי (הראשון ביניהן אי פעם אאל"ט) מול אוניון ברלין העונה?
פורסם: 04 מאי 2011, 23:20
Karl Marx כתב:
Eisen, זו לא כתבה. כולה פוסט בפורום. מותגי בגדים המזוהים עם קבוצות פוליטיות או פירמות חוליגנים זה לא עניין שהומצא בגרמניה. כל הסיפור התחיל בכלל באנגליה של סוף שנות ה-70 ותחילת ה-80. בגרמניה, בכל אופן, יש כמה מותגים שמזוהים עם זרמים פוליטיים אלו ואחרים. המותג המזוהה מכולם הוא כאמור Thor Steinar. המותג הזה מרכיב את הסמלים שלו מסמלים מהמיתולוגיה הגרמנית, אותה מיתולוגיה שמהווה את הבסיס וההשראה לתורת הגזע ולביסוס בני הגזע הארי כצאצאי האימפריות הקדומות כמו אטלנטיס" ואחרות, בהן בני האדם נחשבו לענקים בעלי יכולות על-טבעיות. די הגיוני, אם כן, שהמותג הזה אומץ על-ידי ניאו-נאצים. באופן אירוני, למדתי עכשיו מויקיפדיה שהחברה הזו היא בכלל בבעלות ערבית. אתה יכול לקרוא עוד כאן: http://www.spiegel.de/international/ger ... 46,00.html
פורסם: 04 מאי 2011, 23:34
Shacham כתב:
רון קעקועים כתב:
אני שמעתי על מינכן 1860 בהקשר של היטלר.
כיום כל קבוצה שנייה מפרסמים שהיטלר אהד אותה....מינכן 1860,הרטה ושאלקה אלה רק כמה דוגמאות... תאכל'ס חוץ מבאיירן שבתחילת תקופתו של היטלר בשלטון היו שם כמה יהודים בהנהלה( ואולי גם שחקנים ) היטלר היה יכול לאהוד כל קבוצה בגרמניה.....
מכיוון שאני לא אקדמאי מספיק תיקח את דברי בעירבון מוגבל
פורסם: 04 מאי 2011, 23:39
הייתה באחד מאתרי הספורט כתבה על שאלקה ביום השואה. הקבוצה כביכול מזוהה עם הררייך השלישי מכיוון שתקופת הזוהר שלה היתה בתקופת השלטון הנאצי, אבל בכתבה אומרים שאין רישומים שמראים שהיטלר היה אי פעם במשחק של שאלקה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה