Adom Bdam כתב:
שואה זה לא אומר שיהיה להם כמו שהיה במלחמת העולם השנייה..יש הבדל בין השואה לבין שואה.. שואה זה אומר שיהיה אסון למכבי , וגם הרוב לא באמת מתכוונים לזה , אם זה מה שעושה לכם טוב אז שיגידו שיהיה אסון למכבי / שיהיה חורבן למכבי.
דגלאס אלוהים כתב:
אני אתעלם לרגע כמה מעצבן אותי המושג "שירי שואה" ואציין שמשמעותה הכללית של המילה "שואה" היא "אסון כבד", ולכן איחולים שכאלה ליריבה לא שונים במהותם מכל שירי היריבות בין מחנות האוהדים בארץ ובעולם, ומותרים בהחלט.
זה שהקונוטציה והאסוציאציה שמעלים לך השירים האלה הם לשואה ממלחמת העולם השנייה זה כבר משהו אחר ואוינדיבדואלי שלא תקף לכולם, ובכלל, נראה לי תמוה שהוחלט במדינה לנכס, כביכול, את המילה הזו בכלליותה לשואת היהודים, ולא לשואה הארמנית, או באפריקה וכולי.
אומרים מכבי נאצים - קשור לאיזו שואה כללית?
שער 11 גטו - קשור לגטאות אחרים לגמרי כמובן, לא לאלו שהוקמו באירופה בשנות השלושים והארבעים.
שירי שואה מושג מעצבן כי למעשה יש רק שיר אחד "שתהיה שואה למכבי" שבו בכלל מבקשים אסון, ולא סתם אסון אלא אסון ספורטיבי למכבי, אבל "אומרים מכבי נאצים" כנראה לא נכלל, או "מ מ מכבי תשאפו ת'ציקלון בי" שהכוונה בכלל לסתם גז ולא קשור בכלל לשואה ההיא.
די להתממות!
בכללי האשכול הזה די מעצבן, יש פה כמה תופעות מגעילות, לדוגמא ההשתלחות בשער חמש, כאילו שער 2 ושער 13 ושער 7 לא יושבים כל המשחק ומצטרפים רק ל"לכל מקום שבאתי" ול"שתהיה שואה למכבי" או "אדום עולה בבלומפילד"
או אני לא אשיר שירי שואה בהדר יוסף כי שם כבר הבנתי שזה פוגע אבל בבלומפילד אני אמשיך לשיר כי על הזין שלי שזה פוגע באותם אנשים בדיוק ובעוד כמה אלפים.
ולגבי הזו לא תפיסת בעלות, בוא נראה אותך מנסה לשרוק בוז בשירי שואה ליד אחד מהאוהדים היותר פנאטים ונראה אם תרגיש בנוח, אם זה יהיה לך נחמד, עלי כבר איימו כמה פעמים במכות כשעשיתי את זה.