הכדורגל ה"לא טוב" שאנחנו מפגינים, במחזורים האחרונים, מאופיין במיעוט הזדמנויות שגורמות למיעוט שערים, שגורם ללחץ אצל שחקנינו , שוגרם לניסיון לכבוש בכח תוך חשיפת העורף (שמעולם לא היה החלק החזק אצלנו) שגורם לספיגות מיותרות ולערעור הבטחון של שחקני העורף, שגורם לתמיכה חלקית במהלכי ההתקפה.
או במילים אחרות, הליגה למדה היטב את הפועל. לא רק דרור קשטן, או רוני לוי שלמדו להציב מערכי הגנה צפופים נגדנו ("הם 10 שחקנים לפני הכדור " בכה יוסי לאחר ההפסד לביתר). כל מאמן עושה את זה ולפעמים זה גם מצליח לו. ודי בכך להלחיץ את הקבוצה שלא יודעת איך להתמודד עם זה. הליגה הבינה שאם הפועל לא מבקיעה ראשונה וב20 דקות ראשונות, יש סיכוי לנצחון על הפועל. שים לב מה קשטן עשה לך במשחק האחרון. הם לא יצאו מה 40 מטר ב 30 דקות הראשונות ובסה"כ הגענו להזדמנות אחת - הנגיחה של זהבי. לא מפחדים להרחיק לקרנות בסיטונות, כי הפועל לא משיגה דבר מהקרנות האלה כי היא לא מגוונת, או מבצעת דברים שונים. אז אלי, שאני מאד מאד מעריך ואוהב את מה שעשית, הגיע זמן לחשוב ולשנות!
כדי לפצח מערכים כאלה אתה חייב: שליטה במרכז המגרש, והרבה יותר שחקנים שיודעים ללכת ב אחד על אחד ולהגיע בדאבל פס לרחבה. אין לך את שכטר. בן וטוטו נהדרים וכבשו בצרורות, אבל הם לא יודעים לבנות מצב לעצמם, ויותר מכך, הם לא משתתפים במשחק בניית המצבים. אם המצבים יבנו ובקצב סביר (4-6 במכל מחצית, שנה שעברה הינו באזור ה 8-9 במחצית) יובקעו גם שערים ולא משנה עי מי. אתה חייב קישור מעובה עם 5 שחקנים, את חייב קישור שבו יהיה עוד שחקן דריבליסט. שחק עם ורמוט טועמה וערן זהבי, לפני שי וידין. טוטו או בן סהר בלבד לפניהם בתפקיד חלוץ עם הגב. תראה פתאום שגילי חוזר לחיים מהקומה. תראה פתאום פעולות יותר נכונות מזהבי. תראה שתגיע ליותר הזדמנויות מהיום. ותקשה על כל האחרים. תן לוורמוט אופציה מסירה טובה יותר לשחקן שמעבר לקו ההגנה הראשון. שים קשר קרוב לקנדה , שים קשר שמאלי ליד גל שיש כדי שהעבודה באגף הזה תהיה אפקטיבית. שליטה אופטית, יוצרת אימפוטנציה והשלייה אופטית, גם כשזה עונה על הפילוסופיה של הכדור ברגלינו ולכן לא נספוג. לא לשכוח שהמטרה היא הנצחון ולא החזקת כדור. בשלב הזה של העונה אין חשיבות לתיקו. חייבים רק נצחון. לכן, האימרות של חזרנו ליסודות המשחק וכו נראות נבובות. החשיבה היהירה של "אני משחק בשיטה שלי ולא משנה אותה בלי קשר ליריב שמולי" קצת אליטיסטית, ובודאי שאינה מתאימה למצב של הפועל היום (סגל במוראל נמוך, שבע, עם מוכנות נפשית להפסד התואר, עם תחושת לא הולך לנו). תתאים את הסגל לכל משחק שעומד מולך וגם למגרש שבו אתה משחק. מוריניו חטף חמישיה כשבא לשחק בדרכו. אבל הכין מערך שניטרל לחלוטין את ברצלונה במשחק אתמול ושאת ניצניו ראינו בשבת.
אלי, זה בידך. רק אתה מסוגל היום למהפך שיביא לנו את התואר - למרות כל העליהום של התשחורת, למרות הטוקבקיסטים, למרות "מגיע לנו, אנחנו אלופים כבר 3 שנים" ששומעים מחיפה. תשנה אלי. זה גדולתו של מאמן. כך נמדד מאמן גדול ביכולת להבין סיטואציות ולהתאים עצמו להם. "כל העולם שונא את הפועל ורק אני אוהב"
_________________ מי שטורח בערב שבת לא אוכל אותה בשבת! תודה לך הפועל על עונה אדירה! הדובדבן שבקצפת - זכיה בדאבל במעוז הפאשיזם הגזעני הירושלמי!
|