אלי טביב: "אם מוני הראל לא רוצה להרוס את הפועל ת"א, שיזוז הצדה" מאת עירד צפריר, "עכבר העיר" ת"א - אהלן אלי טביב, התחלת לעבוד. מה התוכניות? "מתכוננים לשנה הבאה. רק שלא יפריעו לנו לעבוד. כשלא הפריעו לקחנו אליפות והגענו לצ'מפיונס".
- כל הבלגן והכותרות לגבי שחקנים נוצרות בגללכם, אף אחד לא יודע מה יהיה בעונה הבאה. "אני לא יודע אם קראת, אני אמרתי לשחקנים שאני נשאר בהפועל להרבה זמן, לא מוכר".
- מישהו יצטרך לסיים את הרומן בינך ובין הראל. "הבן אדם היה כבר בחוץ עם גירעון של 18 מיליון שקל, ואז הוא זז הצדה ונתן לי ולגבי לנהל. פתאום כשיש הרבה כסף בקופה מרגישים שותפים".
- ההראלים הביעו נכונות לשלם לך סכום מכובד של כסף כדי שתעזוב. "עזוב מה אומרים, אני לא מוכר".
- אתה התנגדת ליציאה של שכטר לגרמניה והוא יצא בכל זאת, אפילו שהוא לא חתם על שום מסמך שמונע ממנו לנהל משא ומתן. "כשאני מדבר איתך על התנהלות, אלה הדברים החד צדדיים שאני מתכוון אליהם. הראל לא יכול להאשים אותי שעשיתי משהו חד צדדי, כל דבר שעשיתי היה בהסכמתו. כשהוא שיחרר את שכטר לגרמניה הוא לא שאל אותי בכלל".
- זה מה שפתח את מחול השדים לגבי אירופה? "כן, היה בזה משהו. פתאום בא בונדר וגם רוצה לצאת להתרשמות. אי אפשר להתנהל ככה, צריך להיות סדר במועדון. יש לנו משימה וצריך להתמקד בה".
- מנגד, אתה מתחיל לתכנן את העונה הבאה וקובע פגישות, אבל אתה לא מזמין את משה הראל. "לא נכון. אני יושב עם המאמן והוא יהיה מודע לזה, נעדכן אותו כמו בעבר. ככה היה בעבר, ישבנו, דיברנו ואחרי זה הגשנו את זה לצד השני".
- הכל היה עובר דרכך? "ברור, דרכי ודרך גבי קצרה. מוני כמעט לא היה, הוא היה מקבל מאיתנו נתונים והיינו מקבלים את ההסכמה שלו. אם הוא לא הסכים, ליבנו את הדברים".
- עם גבי קצרה אתה מדבר לפעמים? "מה זה מדבר איתו, גבי עובד איתי בגן אירועים".
- אין נתק? "מה פתאום, עכשיו הייתי איתו".
- למה הוא עזב? "מוני לא היה מוכן לחתום לו על הצ'קים. הוא לא יכול היה להמשיך ככה, עד היום הוא חייב לו".
- ומצד שני אתה עשית אותו דבר ללובין. "לא, עשיתי את זה בגלל שהוא עשה את זה לגבי".
- היו דיבורים שקצרה רצה מענק צ'מפיונס ואתה לא רצית לתת לו. "הסכמתי לתת לו, אבל מוני חזר בו, הוא לא רצה. הוא חייב לו פיצויים וכסף על חודשיים בערך".
- גוטמן יקבל ממך הצעה לחוזה חדש? "ברור, הרצון שלי זה שהוא ימשיך בהפועל".
- הוא יהיה מוכן לחתום במצב הנוכחי? "כמובן. נשב, נדבר איתו, נראה מי מה מו. יש רצון מבחינתי ומבחינתו, בוא נגיד כך".
- אתה אומר שאתה רוצה להישאר הרבה שנים, אבל בשביל זה צריך לשלם הרבה כסף מהכיס. "למה?".
- כי מי שיישאר יצטרך לשלם לשני כמה מיליונים. "זו לא הבעיה".
- יש לך נכונות לשלם כמה מיליונים בשביל להישאר הבעלים? "זה לא משנה אם יש לי נכונות או לא, אני את הפועל לא עוזב. נקודה. אני נשאר, לא מוכר".
- והליך במבי, אתה בעניין? "הראל ביקש לסיים את הסיפור. בהסכם שלנו מצוין שמי שרוצה לפרק את השותפות שיציע סכום והשני מחליט אם למכור או לקנות בסכום הזה. אז מה הקושי? אם הוא לא עושה את זה, אז יש לו בעיה".
- אז גם לך יש בעיה. המצב לא בריא. "אם הפועל כל כך חשובה לו והוא לא רוצה להרוס את הפועל, שיזוז הצדה. אם הפועל לא חשובה להראל, שיעשה בלגן, שיעשה ספינינג".
- באמת יש מלחמת ספינים בתקשורת. תמפה לי איזה כלי תקשורת באיזה צד. "אני לא צריך להגיד לך מה הם עושים עם הכתבים, מפיצים שמועות. זה לא האופי שלי לעבוד ככה".
- אבל גם אתה למדת לעשות ספינים עם כל השמות לעונה הבאה ופגישת עבודה בלעדיהם. "תמיד התנהלתי ככה. אי אפשר להזניח, חייבים לקחת יוזמה ולהתחיל לעבוד. לסגור דברים. אני עובד, לא מתעסק בספינינג. מי ישב לפני שנה וסיכם עם גוטמן? אני. מי סגר מחנה אימונים? גבי ואני. כל ההתנהלות היתה שלי. אבל לא גזרתי קרדיט".
- מה קרה שהחלטת לכנס את השחקנים? "בעל הבית לא צריך לדבר עם השחקנים כל שבוע. היה צורך לדבר, שיבינו שהמועדון חזק ושירימו את הראש. קורה שמפסידים ואפשר לתקן. שנה שעברה לקחנו אליפות עם סגל ותקציב יותר קטן".
- אמרת להם לקחת דוגמה מגיגס. "לא. דיברתי על מנצ'סטר, איך כל שנה הם רעבים לקחת עוד אליפות, ונתתי דוגמה של שחקן בן 38 שרץ כמו ילד בן 19".
- גיגס. "אה, על גיגס, כן".
- ראית את החיקוי שלך ב"בובה של לילה"? עשו פרודיה שמינית את אילן השועל לדובר שלך. "נו, זה שטויות, לא מתעסק בזה".
|