תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 18:37

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אפריקה דרום (טוטו תמוז)
הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אז אתה מציע שנתייחס לגזענות רק כשיש קורבנות בנפש או משהו דומה, אבל כשמישהו "רק" מספר בדיחה גזענית בטלוויזיה הממלכתית (נניח לצורך העניין) אז נחליק את זה?

ועם כל הכבוד, העובדה שאתה אישית מתקשה להבדיל בין יפנים לא מקלה מחומרת המצב. כבר שנו חז"ל "צרת רבים נחמת שוטים".

אני מציע להתחיל לטפל בגזענות המסוכנת, ורק אחר כך אם יש זמן, לטפל בגזענות הטפשית.

במקרה הספציפי הזה, מכיוון שאי אפשר באמת להוכיח שמשהו נעשה במתכוון, שליחת המכתב היתה מעשה טיפשי וחסר מחשבה. אמרתי כבר שבמידה וזה היה במכוון צריך לפטר אותו.

ולא, אני לא מצליח להבדיל בין יפנים, שחורים, ספרדים ואיטלקים. זה מהסיבה הטבעית שלי, כאחד שלא רואה הרבה יפנים/שחורים/איטלקים/ספרדים, לא מוצא את הניואנסים שמבדילים ביניהם. באותה צורה בה בשבט נידח באפריקה לא יבדילו בין ישראלים. אני לא רואה במצב זה חמור. החמור הוא אם אני מתייחס לאותם אנשים ביניהם אני לא מבדיל באותה צורה, בלי לתייחס אליהם אישית. פה זה מסוכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אז אתה מציע שנתייחס לגזענות רק כשיש קורבנות בנפש או משהו דומה, אבל כשמישהו "רק" מספר בדיחה גזענית בטלוויזיה הממלכתית (נניח לצורך העניין) אז נחליק את זה?

ועם כל הכבוד, העובדה שאתה אישית מתקשה להבדיל בין יפנים לא מקלה מחומרת המצב. כבר שנו חז"ל "צרת רבים נחמת שוטים".

אני מציע להתחיל לטפל בגזענות המסוכנת, ורק אחר כך אם יש זמן, לטפל בגזענות הטפשית.

במקרה הספציפי הזה, מכיוון שאי אפשר באמת להוכיח שמשהו נעשה במתכוון, שליחת המכתב היתה מעשה טיפשי וחסר מחשבה. אמרתי כבר שבמידה וזה היה במכוון צריך לפטר אותו.

ולא, אני לא מצליח להבדיל בין יפנים, שחורים, ספרדים ואיטלקים. זה מהסיבה הטבעית שלי, כאחד שלא רואה הרבה יפנים/שחורים/איטלקים/ספרדים, לא מוצא את הניואנסים שמבדילים ביניהם. באותה צורה בה בשבט נידח באפריקה לא יבדילו בין ישראלים. אני לא רואה במצב זה חמור. החמור הוא אם אני מתייחס לאותם אנשים ביניהם אני לא מבדיל באותה צורה, בלי לתייחס אליהם אישית. פה זה מסוכן.

אני מסכים איתך שזה לא נורא אם למישהו קשה להבדיל בין סינים או וואטאבר, במיוחד בהנחה שהוא לא חי בסין.
עם שאר הדברים אני פחות מסכים. לדעתי גזענות היא גזענות היא גזענות, ואסור לוותר על זה.
אם אתה מקבל בהבנה בדיחות על שחורים, מהר מאוד תמצא את עצמך סלחן כלפי דעות קדומות על שחורים ("נו, אז הוא אמר שלכושים יש חוש קצב, אז מה?"). ומשם תמשיך להדרדר במדרון החלקלק. (כשאני כותב "אתה" אני מתכוון כמובן לציבור הישראלי, לא אליך אישית.) זו דעתי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 17:55 
עד כמה שאני יודע אין מקור ל"צרת רבים נחמת שוטים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אני מסכים איתך שזה לא נורא אם למישהו קשה להבדיל בין סינים או וואטאבר, במיוחד בהנחה שהוא לא חי בסין.
עם שאר הדברים אני פחות מסכים. לדעתי גזענות היא גזענות היא גזענות, ואסור לוותר על זה.
אם אתה מקבל בהבנה בדיחות על שחורים, מהר מאוד תמצא את עצמך סלחן כלפי דעות קדומות על שחורים ("נו, אז הוא אמר שלכושים יש חוש קצב, אז מה?"). ומשם תמשיך להדרדר במדרון החלקלק. (כשאני כותב "אתה" אני מתכוון כמובן לציבור הישראלי, לא אליך אישית.) זו דעתי.

בשום מקרה לא אמרתי שאני מקבל בהבנה. אמרתי שצריך לפטר את האיש אם יש בסיס מוצק לקבוע שזה היה מכוון.
במקרה הספציפי הזה, מכיוון שאי אפשר (להלן תגובת ערוץ 1 למייל שנשלח) וזה היה ברור מראש, זה היה מיותר.
בעיקר מכיוון שיש דברים חמורים יותר להתעסק בהם. הקשורים או לא קשורים לגזענות.

העובדה שיש בקרב אוהדי הפועל רגישות יתר לגזענות, אבל אפס רגישות לדברים אחרים (שואה, לא שאני מטיף), מזיקה אני חושב לאופי ולתדמית הקהל.
אני, כאחד שממש ממש חשוב לו הזהות כאוהד הפועל, רוצה לשפר את המצב הקיים. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 18:37 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

בשום מקרה לא אמרתי שאני מקבל בהבנה. אמרתי שצריך לפטר את האיש אם יש בסיס מוצק לקבוע שזה היה מכוון.
במקרה הספציפי הזה, מכיוון שאי אפשר (להלן תגובת ערוץ 1 למייל שנשלח) וזה היה ברור מראש, זה היה מיותר.
בעיקר מכיוון שיש דברים חמורים יותר להתעסק בהם. הקשורים או לא קשורים לגזענות.

העובדה שיש בקרב אוהדי הפועל רגישות יתר לגזענות, אבל אפס רגישות לדברים אחרים (שואה, לא שאני מטיף), מזיקה אני חושב לאופי ולתדמית הקהל.
אני, כאחד שממש ממש חשוב לו הזהות כאוהד הפועל, רוצה לשפר את המצב הקיים. זה הכל.

רגישות לגזענות מזיקה לתדמית הקהל? עצוב מאוד מה שאתה אומר, אבל אני יכול להבין.
איך רגישות יתר לגזענות פוגעת באופי הקהל? חסר לך איזה לינץ' טוב מדי פעם? (ברור לי שלא, אני פשוט מנסה להבין)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:24 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
איך רגישות יתר לגזענות פוגעת באופי הקהל? חסר לך איזה לינץ' טוב מדי פעם? (ברור לי שלא, אני פשוט מנסה להבין)

חבר, אני לא כותב פה יום ולא יומיים, אני חושב שדי ברור שאין בי סממנים קיצוניים לאף צד ושוויוניות זה ערך חשוב בעיני.
הכוונה שלי היתה שתדמית הקהל נפגעת כשמראים רגישות יתר לגזענות, אבל אפס רגישות לנושאים כואבים יותר או פחות. זה עושה רושם שאנחנו עושים רק מה שמתאים לנו, ולא באמת אכפת לנו מרגשות וערכים וכולי.

ולגבי המכתב, בנוסף למה שאמרתי קודם, גם לא היה סיכוי מראש לתלונה להתקבל, ולכן היתה מיותרת והזיקה לתדמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:34 
סמל אישי של המשתמש
החלוץ מוולפסון, טוטו תמוז, עושה עונה חלומית: 17 שערי ליגה לא באים ברגל אלא עם הרבה השקעה, אז למקרה שתהיתם מה פשר הפריחה המדהימה, הנה לכם עוד סיבה: כשהוא לא מתאמן עם החבר'ה האדומים, הוא משקיע כמה שעות גם באימונים אישיים!

http://www.one.co.il/cat/extra/glitch.aspx?id=46580

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
.

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 06 אפריל 2011, 19:41, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:41 
סמל אישי של המשתמש
nirog כתב:
החלוץ מוולפסון, טוטו תמוז, עושה עונה חלומית: 17 שערי ליגה לא באים ברגל אלא עם הרבה השקעה, אז למקרה שתהיתם מה פשר הפריחה המדהימה, הנה לכם עוד סיבה: כשהוא לא מתאמן עם החבר'ה האדומים, הוא משקיע כמה שעות גם באימונים אישיים!

קישורים לגליצ'ים? מה נהייה מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:45 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
nirog כתב:

קישורים לגליצ'ים? מה נהייה מאיתנו.

עדיף לגליצ'ים בהקשר חיובי על הפועל
מאשר לכותרות החמות בONE על מוני וטביב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

חבר, אני לא כותב פה יום ולא יומיים, אני חושב שדי ברור שאין בי סממנים קיצוניים לאף צד ושוויוניות זה ערך חשוב בעיני.
הכוונה שלי היתה שתדמית הקהל נפגעת כשמראים רגישות יתר לגזענות, אבל אפס רגישות לנושאים כואבים יותר או פחות. זה עושה רושם שאנחנו עושים רק מה שמתאים לנו, ולא באמת אכפת לנו מרגשות וערכים וכולי.

ולגבי המכתב, בנוסף למה שאמרתי קודם, גם לא היה סיכוי מראש לתלונה להתקבל, ולכן היתה מיותרת והזיקה לתדמית.

לי אישית אכפת בעיקר מהערכים שלי.
למה אני צריך להתיישר לפי קוד של מישהו אחר כדי להיחשב "ערכי" ו"מתחשב"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

אני מניח שאתה רגיש לגזענות ולאפלייה מכיוון שיש אנשים שנפגעים מזה. הייתי רוצה לחשוב שבאופן כללי אכפת לך מרגשות בני אדם וחשוב לך לדאוג לרווחתם (אם לא במעשים, לפחות במחשבות).
כשאתה שם פס על אלפי ניצולי שואה חיים וכמות רבה יותר של דור שני כמו שנקרא, קצת מוזר לי שמאוד מפריע לך שמגרשים מפה סודני.
אני לא כופה עליך ערכים שלא מתיישבים עם הדעות שלך...סך הכל נותן להן שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 20:00 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

אני מניח שאתה רגיש לגזענות ולאפלייה מכיוון שיש אנשים שנפגעים מזה. הייתי רוצה לחשוב שבאופן כללי אכפת לך מרגשות בני אדם וחשוב לך לדאוג לרווחתם (אם לא במעשים, לפחות במחשבות).
כשאתה שם פס על אלפי ניצולי שואה חיים וכמות רבה יותר של דור שני כמו שנקרא, קצת מוזר לי שמאוד מפריע לך שמגרשים מפה סודני.
אני לא כופה עליך ערכים שלא מתיישבים עם הדעות שלך...סך הכל נותן להן שם.

אני לא מתנגד לגזענות כי זה מעליב אותי או אנשים אחרים.
אני מתנגד לה כי כולנו יודעים לאן היא עלולה להוביל, וכי אני חושב שהגדזענות היא פגם מוסרי ראשון במעלה.
"שאנשים לא ייעלבו" זה אולי ערך נעלה, אבל בעיני הוא לא מרכזי. "לא לגזענות" זה בעיניי ערך שהוא כן מרכזי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

אני מתנגד לה כי כולנו יודעים לאן היא עלולה להוביל, וכי אני חושב שהגדזענות היא פגם מוסרי ראשון במעלה.
"שאנשים לא ייעלבו" זה אולי ערך נעלה, אבל בעיני הוא לא מרכזי. "לא לגזענות" זה בעיניי ערך שהוא כן מרכזי.

טוב, לא כיוונתי לגזענות כנגע מעליב, אבל אני מבין את הנקודה שלך.
אתה טוען שלשיר שירי שואה "רק" מעליבים את אותם אנשים שזה מעליב אותם. יש שיטענו שזו ירידה לשפל חדש, אלימות מילולית מסוכנת, וחוסר אמפתיה גועלי. האמת, עם כמה שאני מבין את המשמעות של שירי שואה ואני לא חושב שהם צודקים, אני יכול להבין אותם.

שוב, גם אני אומר "לא לגזענות". אבל אין לזה משמעות כשזה יוצא מהפה שלי, אם אחרי שאני צועק את זה אני אונס ילדה ושודד זקן. אתה מבין לאן אני חותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

טוב, לא כיוונתי לגזענות כנגע מעליב, אבל אני מבין את הנקודה שלך.
אתה טוען שלשיר שירי שואה "רק" מעליבים את אותם אנשים שזה מעליב אותם. יש שיטענו שזו ירידה לשפל חדש, אלימות מילולית מסוכנת, וחוסר אמפתיה גועלי. האמת, עם כמה שאני מבין את המשמעות של שירי שואה ואני לא חושב שהם צודקים, אני יכול להבין אותם.

שוב, גם אני אומר "לא לגזענות". אבל אין לזה משמעות כשזה יוצא מהפה שלי, אם אחרי שאני צועק את זה אני אונס ילדה ושודד זקן. אתה מבין לאן אני חותר?

כן.
אבל אני לא חושב שלקרוא למישהו "גרמני" זה באותה מדרגה מוסרית של לאנוס ילדה.
לעומת זאת, להיות גזען זה כבר די קרוב למדרגה המוסרית של לשדוד זקן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2011, 20:52 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

לעומת זאת, להיות גזען זה כבר די קרוב למדרגה המוסרית של לשדוד זקן.

אבל אתה לא עושה הפרדה בין לא להשכיר דירות לערבים-גזענות מסוכנת
ולצאת גבר מול חברים שלו...אגב, יכול מאוד להיות שאותו בחור אפילו לא גזען, אבל הוא רצה 2 דקות תהילה.

אם אתה טוען שמהתחבולה הטפשית הזו יתגלגל כדור שלג, אז תרשה לי לחלוק עליך.

שורה תחתונה, ואני חושב שמיצינו אלא אם יש נושא לא סגור בעיניך, אני מסכים שהמעשה של אותו בחור מריח מגזענות. הוא בחר להקניט אדם על רקע מוצאו. על זה אין ויכוח.
העלתי 2 נקודות. אחת, שאין טעם להתלונן על זה כי לא נרוויח מזה כלום (מראש הייתי יכול לומר לך שערוץ 1 ינפנף את המתלוננים, ובצדק אגב). שתים, שבאופן כללי אם אנחנו רוצים להצטייר כקהל מוסרי, עדיף שלא נעבור קוים מוסריים כאלה ואחרים, גם אם בעיניך הקו הוא טיפה יותר רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: