אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
לדעתי האישית, על ועדות קבלה שמתנות קבלה ליישוב באורח חיים מסויים עוד אפשר להתווכח.
אפליה לפי שייכות לכנסיה הנכונה ומוכנות לאכול חזיר זה פחות נורא? העיקר שהאפליה לא תהיה לפי מוצא ההורים?
אני לא רואה בזה הבדל כל כך גדול. אף אחד לא עניינו לאן אדם הולך ביום החופשי שלו או מה הוא אוכל.
אם חיי הקהילה (ומדובר על קהילות קטנות) סובבים סביב אורח חיים דתי, נניח, סביר יהיה לדרוש התנהגויות מסויימות מהנקלט. אם הפרמטר הוא ענייני (לבוש צנוע, שמירת שבת וכו') זה סביר.
אם לא מקבלים מישהו כי הוא משתייך לזרם מסויים - זה פסול באותה מידה כמו גזענות.
ונאמר שהכל מקובל עלי, אני מקבל אישור לגור במקום הקדוש שלך, ואז אחרי שנתיים אני עובר משבר אמונה ונמאס לי לשמור על כל האיסורים המוזרים.
אז זה גם סביר לזרוק אותי מביתי כי שיניתי את דעתי? ואם משבר האמונה שלי הוא רק לשלושה חודשים, אני צריך לשכנע שאני שוב נאמן לליברמן בשביל לחזור הביתה? כשאני קונה את הבית זה עם הערה בטאבו שזה רק כל עוד אני שומר על כל פסקי ההלכה של הרב עובדיה?
הדבר הכי בסיסי בחברה חופשית הוא שמותר לשנות דיעה. כל "אפליה ענינית" לשיטתך יוצרת כל מיני אבסורדים. למשל אם אכלתי רק פעם אחת מאכל אסור בביתי אז אני כבר פסול למגורים ביישוב? פעמיים? חצי שנה?
מותר לקהילה להצביע באופן דמוקרטי על סגירת רחובות לנסיעה בשבת, אבל לא להגיד לי מה ללבוש או מה לאכול בביתי. מה אם אני חושב שאני לבוש צנוע ואתה לא כי עברתי להקשיב לרבי אחר? אתה מודע לכמות ההבדלים בחוקי הכשרות המדויקים שיש בין חצרות שונות?