chimpfive כתב:
אין ספק, הסיכויים ירדו משמעותית, אני גם לא סומך על הקיזוז. בעונת הדאבל הכוכבים הסתדרו בשמיים בצורה מושלמת זה קורה פעם במאה, לא רואה איך אנחנו משחזרים את הסיומת גם העונה הזאת, חייבים לקוות (לצערי זה כבר לא תלוי בנו) שחיפה יאבדו נקודות נגד קרית שמונה, כי לנתניה ולעכו הם לא יפסידו נקודות. אני מסכים איתך, היינו חייבים לבוא לפלייאוף מהמקום הראשון עם הפרש של 6 נקודות לפני קיזוז, וגם אז לא הייתי רגוע. הענין המרכזי, מבחינתי לפחות, שחיפה קבוצה מצוינת עם סגל שחקנים לא פחות טוב מהפועל, יש להם מאמן פחדן מצד אחד, מצד שני הקלישאה עובדת ועל מנת לקחת אליפות הוא יודע להחדיר בהם סגנון משחק שנותן לחיפה לעבור את קבוצות המוקש בצורה משכנעת, כמו שקבוצה שרצה לאליפות אמורה לעשות. זה בכלל לא משנה אם סגנון המשחק מלהיב יותר או מלהיב פחות, צריך לבוא לכל משחק באותה מידת ריכוז והשגת המטרה. הפועל תל אביב של השלוש שנים אחרונות לא עולה למשחקים האלה עם אמיבציה מטורפת, אין לי הסבר לזה, יש שאמרו שזה הDNA של המועדון, יש כאלה שמאשימים את הצוות המקצועי, אני לא מצליח להבין את תופעת השאננות המוזרה שעוברת על הקבוצה. זה בולט יותר דווקא כשאנחנו מובילים, הרגל יורדת מהגז ואנחנו נותנים לקבוצה השניה להלחיץ ולחזור למשחק. זה המינוס הכי גדול של המועדון שלנו, ועדיין אני מוריד את הכובע בפני השחקנים והצוות המקצועי שהם מתמודדים עם כל הקשיים שמניתי ולא יצאנו מהתמונה. אני מניח שיש ביננו הבדלי ציפיות הישגים.
נכון, יש ביננו הבדלים בציפיות. אני לא מוכן להתפשר על פחות מאליפות, בטח לא בעונה כזו. העניין הוא שלפי מה שכתבת, אתה די מסכים עם כל מה שאני פחות או יותר חושב. אני שוב חוזר, בשורה התחתונה, איבודי הנקודות שלנו לא קשורים לכל הדברים שהזכרת בתגובות הקודמות, אלא יותר למה שכתבת עכשיו וזה מה שמתסכל ומבאס.
לגבי חיפה: אני חושב שיש להם סגל פחות טוב משל הפועל (אפילו שהוא עמוק) ואני חושב שבמחינת קבוצת כדורגל הם הרבה פחות טובים. אני באמת מתאמץ למצוא שחקן שיזכה בתואר שחקן העונה אצלם ועם כל הרצון הטוב, לא יכול. מתאמץ לזכור משחקים טובים שלהם השנה, נזכר אולי בשניים. ודווקא בגלל זה, חייבים להעריך מה שהם עושים השנה וכנראה שעניין הDNA הוא באמת פקטור פה. בוא נגיד שבעונה רגילה, קצב צבירת הנקודות שלנו הוא די סביר, עם כל איבודי הנקודות שלנו (אם ננצח את 3 המשחקים עד הסוף, נהיה עם 68 מ-90 שזה יפה מאוד בעונות רגילות). הם כנראה יצליחו להשיג יותר וזה כבר לא קשור אל הקשיים שלנו. הם יודעים, להבדיל מאיתנו, לנצח, כמעט בכל מצב. גם שהם לא טובים, גם שלא מגיע להם.
אני חושב שהגישה, גם פה בפורום, לאיבוד נקודות, זה חלק מהעניין. ברור שאי אפשר לנצח את כל המשחקים, ברור שמדי פעם מאבדים נקודות, אבל אסור לקחת את זה בקלות ראש. גם אחרי ק"ש, גם אחרי הדרבי וגם אחרי טדי. כל איבודי הנקודות האלה היו מאוד משמעותיים, במיוחד אחרי שנתת 8 נקודות בתחילת העונה. אלה נקודות שאתה צריך להחזיר וזה אומר לעשות רצפי נצחונות ארוכים בלי להפיל בדרך. בזה הפועל נכשלו העונה וזה עלול לעלות להם באליפות.