דבר ראשון, מצטער על שגיאות הכתיב ב"אם" ו"עם", אני שונא שאנשים עושים את זה, וכנראה השעה השפיעה עלי.
אוגוסטוס, האשכול נפתח במחצית, כשכולנו היינו מתוסכלים והפועל באמת היו לוזרים במחצית הזאת. שים לב איך ספגת את השערים. הגנה לא קיימת בשער הראשון, כתוצאה מזלזול ביריב, דבר שממש לא מתאים להפועל(העונה כן, בכל שאר העונות לא). גול שני מפנדל, שהגיע מטיפשות של בלם. והכי חשוב, הגול השלישי, שהגיע 30 שניות אחרי הגול השני, כשאתה מתחיל בחצי וכל כך מזלזל ביריב שכרגע מוביל עליך 2-0, אז אתה מרשה לעצמך לטעות במסירה ועדיין לא לעשות הגנה(ראבק, 30 שניות, כל השחקנים של הפועל אמורים להיות עדיין בחצי שלהם) ולחטוף בהתקפה הראשונה אחרי הפנדל. התסכול והכאב שהיו לי באותן שניות שחטפנו את הגול השלישי זה משהו שאפילו הפסד בדרבי לא מביא לי. לא האמנתי שקבוצה שחוטפת גול בצורה כזאת(השלישי), מעיזה להגיד שהיא רצה לאליפות. הדרך שבה חטפנו את הגולים הייתה כל כך מתסכלת, בידיוק כמו התסכול שחשו אוהדי חיפה בדקה הראשונה בבלומפילד. הם הבינו שחיפה לא יכולה להגיד שהיא יותר טובה מהפועל ולחטוף כבר בדקה הראשונה. כל כך שמחתי שאני לא אוהד חיפה באותה שניה, והנה היום בגול השלישי הרגשתי את התסכול שהם הרגישו בגול של שהר. ר"ג, שלא נזכיר את היכולת שלה, חזרה פעמיים בק"א מול חיפה. חיפה ניצחה בסוף באותו משחק, כי היא הבינה שאם היא רוצה להיות אלופה, היא לא יכולה לא לנצח במשחקים כאלה. אם הפועל הייתה מנצחת היום, התמונה הייתה שונה מבחינתי. הם היו מוכיחים לי כמה הם מתאימים לאליפות. אבל הם לא, הם אמנם הוכיחו איזה קבוצה מצויינת הם, עם אופי, כשחזרו מ3-0 ל3-3(אגב, אני נותן את כל הקרדיט לגוטמן), אבל הם לא הוכיחו שהם קבוצה שמגיע לה לזכות באליפות. כי קבוצה שרוצה אליפות לא תספוג גול שלישי נגד אשדוד, 30 שניות אחרי שהם ספגו את השני.
יש הרבה שמאשימים את גוטמן במחצית הראשונה, ואני אומר שזה שטויות. הפיגור היה באשמת השחקנים בלבד, כי גוטמן לא מעמיד קבוצה שחוטפת 3 שערים נגד אשדוד במחצית. גוטמן לא מעמיד קבוצה שמזלזלת ביריב שלה, שאפילו אחרי שהכניס לה 2 גולים, היא עד כדי כך זחיחה עד שהיא חוטפת גול שלישי כבר אחרי 30 שניות. לא, כאן השחקנים עשו בידיוק ההפך ממה שגוטמן מלמד אותם, וזה לשחק כקבוצה אלופה. במחצית השניה, אחרי שגוטמן לא צעק עליהם, ואמר להם בשיא הרצינות "נו, אתם רוצים לבכות על ההפסד או לנצח את המחצית?", ואחרי שגוטמן עשה חילופים מצויינים, הם התנהגו כמו שהם אמורים להתנהג. קבוצה אלופה הייתה אמורה לנצח 3-0 היום מצמד של טוטו ושער של בן שהר. אבל היא לא ניצחה, כי במחצית הראשונה היא התנהגה כמו קבוצת תחתית, כמו מכבי תל אביב. אחרי כל איבוד נקודות, כשאני רואה את הפנים של זהבי, ורמוט, ידין, שהר וטוטו, אני חושב לעצמי שהנה הם קיבלו את הכאפה, הנה נכנס שכל ואפשר לדהור לאליפות. בטח עם יכולת כמו שלנו. אבל כל פעם אני מתאכזב מחדש. אחרי שיצאנו תיקו עם בית"ר והיינו בפיגור בסכנין, וחזרנו לנצח, חשבתי שעכשיו הכל ישתנה. ואז הפסדנו לאשדוד בבית. כשהפסדנו לבית"ר, אחרי הזחיחות הבלתי מוסברת אחרי הניצחון על חיפה(ציטוט של אחד השחקנים ביום המשחק, "לבית'ר אין מה למכור נגדנו"), חשבתי שהפעם, לקראת הישורת האחרונה והרצון לארח את משחק העונה בבלומפילד, הנה סוף סוף הם קדימה בדרך למקום הראשון לפני הקיזוז. אבל לא, שוב התסכול, שוב הפרצוף של זהבי, שוב איבוד נקודות קריטי, שוב הוכחה שאנחנו לא עשויים מחומר של אלופים. אנחנו מצויינים, ברצלונה הישראלית, אם ברצלונה היא קבוצה שבסוף לא לוקחת אליפות. כולם אמרו אחרי ההפסד לאשדוד, שהמשחק נגד בנפיקה חזר אלינו כמו בומרנג, וזה ההפך. בולשיט. לכל איבודי הנקודות(לארבעת המחזורים הראשונים אני לא מתייחס) האלה יש מכנה משותף, זחיחות. הפסדת לאשדוד אחרי שניצחת את בנפיקה, הפסדת לבית"ר אחרי שהבסת את חיפה, איבדת נקודות נגד בית"ר בבית אחרי שניצחת את חיפה בחוץ, יצאת תיקו בק"ש אחרי רצף של איזה 8 ניצחונות עם יחס שערים 50-0. הפועל לא יודעת להוריד את עצמה לקרקע, לא משנה כמה גוטמן ידבר ויזהיר, על המגרש הזחיחות מתבטאת יפה מאוד, וזה, לצערי, מה שיכול להפסיד לנו את האליפות.
_________________ "לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד
|