מעריב
טביב: חשוב שנמשיך באותו קו לאורך זמן
בעלי הפועל ת"א, שנכח ב-1:4 על מכבי חיפה: "היה משחק טוב מאוד, אולי לכבודי". בצוות המקצועי ינסו להוריד את השחקנים לקרקע לקראת אשקלון בגביע המדינה, התלבטות בין מרעי ואלרואי כהן במקום בן סהר המושעה
אלמוג שריד | 28/2/2011 21:48
האווירה באימון השחרור של הפועל ת"א לאחר הניצחון הגדול 1:4 על מכבי חיפה היתה כמובן מחוייכת. מי שנראו מאושרים מכולם היו סלים טועמה וערן זהבי, שכבשו שערים ראשונים בקריירה נגד הירוקים.
אלי טביב מול מכבי חיפה, אמש בבלומפילד צילום: דני מרון
אלי טביב, שהגיע לבלומפילד אחרי תקופה ארוכה שלא היה בארץ, סיפר היום: "אני לא יודע אם זה לכבודי, אבל אין ספק שהיה משחק טוב מאוד שלנו. עכשיו חשוב לשמור על יציבות ולהוכיח שאנחנו מסוגלים לגלות יכולת כזאת לאורך זמן ולא רק במשחק אחד, כי זה חשוב שנמשיך באותו הקו".
גוטמן לא הגיע לאימון, אך ביקש להעביר להם את ברכותיו דרך אבוקסיס. עיקר העבודה של הצוות המקצועי באימון היה בפן המנטלי, ובניסיונות להוריד את השחקנים אל הקרקע ולמנוע שאננות לקראת משחק הגביע נגד אשקלון ביום רביעי. גוטמן ואבוקסיס שוקלים להעניק מנוחה למספר שחקני מפתח, אחד מהם הוא וואליד באדיר שעשוי לפנות את מקומו למריו פצ'אלקה.
בן סהר יחמיץ את המשחק בעקבות צבירת כרטיסים צהובים, ועל מקומו מתחרים אלרואי כהן ו-ויקטור מרעי. עוד שחקן שעשוי לקבל מנוחה הוא ערן זהבי, שגם סובל מכאבים בקרסול, ובמידה ואכן לא יוכל לשחק, יהיה זה סלים טועמה שיפתח במקומו.
הפגישות שהיו אמורות להתקיים היום (ב') בין אלי טביב לשי אבוטבול ומהראן לאלה כדי להסדיר את נושאי המענקים והשדרוג
בשכרם, נדחתה מפאת מחסור בזמן, ותתקיים ככל הנראה רק לאחר משחק הגביע נגד הפועל אשקלון.
עם זאת, בימים האחרונים קיים אבוטבול שיחות עם אנשים, בהן הובטח לו כי יקבל מענק הולם על זכייה באליפות, זכייה בגביע והעפלה לליגת האלופות. בנוסף, אבוטבול דורש שדרוג בשכרו לקראת העונה הבאה, וגם בנושא זה הצדדים צפויים להגיע לסיכום.
ישראל היום
"מקווה שהניצחונות מרגיעים את הבוסים"
ביוואן פרנסמן, שכיכב מול חיפה, ממשיך לצבור ביטחון בהפועל ת"א • "רק רציתי שיסמכו עלי כמו על דה סילבה" • אליפות? "אין ספק שזאת היתה הצהרת כוונות"
כשדגלאס דה סילבה נטש את הפועל ת"א, חששו האוהדים כי חסרונו יורגש. מי שייכנס לנעליו של הבלם הברזילאי לא יצליח לספק את הסחורה, התריעו הפרשנים. ביוואן פרנסמן, הבלם שהצטרף בתחילת העונה לסגל של האלופה, שמע את הביקורות ולא נעלב; הוא המשיך להתאמן בשקט ולחפש את התשובה על המגרש. יממה אחרי ההצגה שנתן ב-1:4 על מכבי חיפה, פרנסמן כבר מרגיש הרבה יותר בטוח בעצמו.
"בסך הכל רציתי שיסמכו עלי כמו שסמכו על דה סילבה, שהיה שחקן מצוין שעשה בהפועל הרבה דברים יפים", מספר פרנסמן. "לא כעסתי בזמנו, אבל אני שמח שלאט לאט אני מרגיע את מי שדאג. כשאלי גוטמן הביא אותי לכאן ידעתי שמצפה לי כניסה לא קלה - זאת קבוצה שרצה כבר תקופה, עם שחקנים מחוברים שמכירים אחד את השני. כשהצטרפתי הרגשתי מחוץ למעגל הזה, כעת אני מרגיש חלק מהפועל ת"א. אפשר לומר שהיתה תקופה לא קלה, אבל ידעתי שזה מה שמצפה לי. לקחתי אתגר ואני מקווה שאני עומד בו בהצלחה".
וזה הולך להיגמר באליפות.
"עשינו צעד חשוב, אבל המרחק לאליפות עוד גדול, בוודאי כשיש קיזוז. הרי בעונה שעברה חיפה הובילה בהפרש גדול יותר, ככה שאסור לנו לחשוב שהאליפות בכיס שלנו. אולם אין ספק שזאת היתה הצהרת כוונות רצינית ודחיפה מוראלית לכולם".
איך העבודה עם יוסי אבוקסיס?
"אין הרבה הבדל בין האימונים של גוטמן לאלה של אבוקסיס מכיוון שהם עובדים יחד כבר זמן רב, לשניהם פילוסופיית משחק דומה. זאת קבוצה שנמצאת יחד כבר עונה שנייה, ומה ששניהם הטמיעו בעבר עדיין דומיננטי. לכן החיסרון של גוטמן לא מורגש, למרות שכולנו מאוד התרגשנו כשהוא חזר לאימונים לפני המשחק האחרון. זה העניק דחיפה אדירה".
ההגעה של הבלם מריו פצ'אלקה בסוף חלון ההעברות מאיימת עליך?
"אני לא מפחד מתחרות.עכשיו נהיה שלושה בלמים ונצטרך להוכיח למאמנים שמגיע לנו לשחק. ככה זה בקבוצה מקצוענית. אף אחד לא מבטיח לך מקום קבוע בהרכב".
וממשחק הגביע מחר מול אשקלון אתה מפחד?
"לא מפחד, אבל זה יכול להיות טריקי. נצטרך לעשות סוויץ' כדי להמשיך גם בגביע. אנחנו לא מוותרים על כלום, ואני בטוח שנצליח לעשות את זה. יש לנו גם את בית"ר בחוץ במחזור הבא, ככה שאסור להוריד את הרגל מהגז".
איך הבלאגן בהנהלה לא משפיע עליכם, איך זה קורה?
"מה שקורה בהנהלה נעצר במשרדים ולכן הקבוצה לא מתפרקת. אני לא מרגיש את זה ובגלל שאני לא קורא עיתונים ישראליים אז אני גם לא יודע הרבה. אני מקווה שהניצחונות מרגיעים במשהו את המצב אצל הבוסים - כשמצליחים יותר קשה לריב".
ובינתיים אצל טביב והראל
אתמול הוציא המועדון הודעה על מסיבת עיתונאים שתוכננה להיום בהשתתפות ההנהלה והשחקנים, שיציגו את הספונסרית החדשה - "בוני הנגב", אולם כעבור זמן קצר בוטל האירוע בשל "סיבות טכניות". אלא שמאחורי התירוץ הזה מסתבר כי הבעלים מוני הראל, שלא עודכן על ידי טביב בנוגע למציאת הספונסר, התכוון להחרים את האירוע. בסביבת הראל טרם ראו את ההסכם, שנחתם בינתיים רק במעמד צד אחד - של טביב.
אלי גוטמן צפה במשחק בביתו ואמר אתמול: "שיחקנו כדורגל אינטליגנטי. המשחק הזה חייב לשמש לנו פלטפורמה לעתיד, וזה יהיה תלוי בחוסן המנטלי ובבגרות של השחקנים".