יובל כתב:
Shacham כתב:
יוג'ין אנסה שחקן שהתכונה הכי בולטת שלו זה מהירות, ושחקנים כאלה דווקא יכולים להתבלט יותר בקבוצה כמו רעננה מאשר בקבוצה כמו הפועל שברוב המשחקים יתגוננו מולה ולא יהיו שטחים בהתקפה.
באופן כללי מקווה מאוד שאין מחשבה לפתור את בעיית החלוץ עם שחקן מהליגה, אין פה אף אחד ראוי שאני יכול לחשוב עליו וזה חייב להיות שחקן זר מבחוץ. בצ'יראי, שהר, לוסיו - אף אחד מהם לא מספיק טוב בעיני.
מהירות זו תכונה קריטית גם לשחקנים מול קבוצות שמתגוננות. ולא שאני חושב שרוב הקבוצות יתגוננו נגדנו... כמה משחקים העונה היו בשליטה מוחלטת שלנו והיריבה רק התגוננה?
ובאחוזים, מה הסיכוי לדעתך שנביא חלוץ יותר טוב מלוסיו?
כמובן שמהירות זה תכונה קריטית לכל שחקן ובטח לא אמרתי שזה חיסרון כמו שמשתמש אחר ייחס לי. התייחסתי לטענה שלך שהמעבר לקבוצה דומיננטית יותר מרעננה יוציא ממנו מספרים יותר טובים. לא חושב שאנסה יתפוצץ בהפועל כי הוא שחקן שמתבסס הרבה על מהירות ודווקא שחקנים כאלה מרוויחים מלשחק בקבוצה קטנה.
אם נוציא את תקופת אביטן שהיא הגרועה ביותר מבחינת רמת כדורגל של הפועל במי יודע כמה שנים, אז כמעט תמיד כשהפועל פוגשת קבוצה שהיא לא מהגדולות(כלומר משחקים נגד רוב קבוצות הליגה) , המשחקים מתנהלים כשהפועל מחזיקה יותר בכדור ומנסה לפרוץ את ההגנה של היריבה. זה קרה ברוב המשחקים אצל קלינגר, בעונה שעברה עם רפואה וכמעט בכל השנים האחרונות שהיו נוראיות מבחינת הרמה שלנו כקבוצה. אפילו בעונת הירידה היו הרבה משחקים שמצאנו את עצמנו מנסים לפצח את ההגנה של היריבה.
לא יודע אם זה נובע מכך שקבוצות נותנות לנו כבוד בגלל שאנחנו הפועל תל אביב, או כי ככה נוטים להתפתח משחקים בין קבוצה עם קהל לקבוצה בלי קהל, או כי היריבות מבינות שזו טקטיקה טובה להתגונן עד שיעלה אצלנו סף הלחץ, ואז לעקוץ. בפועל ככה מתפתחים רוב המשחקים שלנו נגד קבוצות דרג ב'-ג'-ד' לאורך השנים.
לוסיו חתום בחדרה על חוזה של 120 אלף דולר לעונה. לא זוכר מתי בפעם האחרונה הבאנו חלוץ זר בדרגות שכר האלו, ואני בהחלט חושב שזה אפשרי להביא חלוץ זר יותר טוב בשכר כזה. האם אני סומך על הניסנובים שיעשו סקאוטינג טוב? האמת שלא ממש, אבל בעולם אידאלי בהחלט זה הכיוון שהיינו צריכים להסתכל עליו.
מבחינת סגנון חלוץ כמו לוסיו זה מה שהייתי מחפש, ובינואר גם הייתי בעד שיגיע. אבל בקיץ יש הרבה יותר אפשרויות רכש מבינואר(ועם הקורונה כנראה שהשוק בכלל יהיה מוצף), והוא נתן עונה חלשה מאוד, והוא כבר יהיה בן 32 בתחילת העונה הבאה.