סומך כתב:
יש עוד הוצאות גבוהות של בתי אב
המדינה לא חייבת להתערב בשוק השכירות.
אפשר, למשל, להקפיא את תשלומי החשמל
יש הרבה צעדים שצריך לעשות שהמשותף לכולם הוא שהמדינה תכניס את היד לכיס ותתמוך כלכלית באזרחים שלה,
ואני מסכים שאפשר וראוי להקפיא את תשלומי החשמל, ושיש מצב שקיצוץ בשכר הדירה הוא לא הצעד הראשון שצריך לעשות (אבל הוא בהחלט בטופ),
אבל ספציפית בדוגמה הזאת, תשלומי חשמל זה מאות שקלים בחודש ושכר דירה זה אלפי שקלים בחודש. זה אפילו לא אותו סדר גודל.
אדום נחמד כתב:
פרימו, בדיוק. זה צריך להפתר ברמת המדינה.
למה להפיל את זה על בעלי דירות?
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
כי אנחנו במשבר כלכלי חמור? למה המשבר "צריך" ליפול על מורים, מסעדנים, עובדי מגזר התיירות, אבל אסור שיפול על בעלי הדירות?
זה ברמה המוסרית. ברמה המעשית איזה פתרון אתה מציע למי שמחודש הבא לא יכול לשלם שכר דירה? האם אתה סומך על טוב לבם של בעלי דירות שלא יפנו את הדיירים שלהם או שאתה מנסה למצוא פתרון מערכתי שיבטיח שאנשים לא יזרקו לרחוב? זה ההבדל בין לפתור את זה ברמת המדינה לרמת הפרט. ההבדל הזה לא אומר אבל שבעלי דירות הם המגזר היחיד שצריך להיות חסין למשבר הכלכלי. זה שיש משבר כלכלי בהיקף כזה אבל שכר הדירה לא צונח בהתאם זה כשל שוק מהותי. ולכן צריך שהמדינה תתערב.
pokara כתב:
וגם אתה עדיין לא ענית אל השאלה הפשוטה,
לאבא שלי בן ה83 יש דירה נוספת אותה הוא משכיר ובעזרתה הוא משלם את כל הוצאות המחיה שלו ושל אמא שלי כמעט כרגע (בתור עצמאי לשעבר אין לו פנסיה, ומקצבת הזיקנה אתה יודע כמה אפשר לחיות, כשהחסכונות שלו מזמן היותו עצמאי הלכו לרכישת הדירה המושכרת).
האם הוא צריך להוריד ב60% אחוז או לוותר על השכירות בתקופה הקרובה ולמות מרעב בעצמו?
אני חושב שזה אנושי ויפה יהיה אם בעלי הדירות בהנחה שהם גם יכולים לעשות זאת כרגע (אם מסיבת ערבות הדדית/אמפטיה או אפילו אם זה בגלל ההבנה כי אם הם יעיפו את השוכר הטוב הנוכחי, הם ממש לא ימצאו בקרוב שוכר חדש בתמאים דומים), אכן יבואו לקראת השוכרים שלהם, אבל אני לא מצפה מהממשלה להורות או להתערב בזה (מהממשלה אני דווקא מצפה לדחות או להקל על תשלומי החשמל/מים/גז/ארנונה או פשוט להקציב לכל בית כמות חשמל/מים/גז שתספיק לקיום בסיסי ללא חיוב, ולחייב רק על הצריכה מעבר למה שהוקצב)
(גילוי נאות- גם אני מקרב שוכרי הדירות)
כמובן שקיצוץ בשכר הדירה צריך לבוא ביחד עם תמיכה כספית של הממשלה באזרחים שלה, ועניין השכר דירה זה רק צעד אחד מתוך שורה ארוכה של צעדים שצריך לעשות.
שוב כמו שכתבתי לסומך, ואני לגמרי חושב שהעיריות צריכות להפסיק גביית ארנונה למשך תקופה המשבר, אבל עם כל הכבוד לתשלומים על צריכת אנרגיה, זה לא באותו סדר גודל בכלל של שכ"ד.
אפשר לסייע לאבא שלך ולדור הוותיק כלכלית כך שלא יצטרכו להגיע לחרפת רעב. זה לא סותר את העובדה שלאבא שלך יש בית משלו ולכן הוא בכל מקרה לא בסכנה לאבד את קורת הגג שלו וזה הבדל מהותי.
בנוסף לכך, אם עניין השכר דירה יגיע להיות איכשהו תוכנית אופרטיבית כמובן שבתוך העניין הכללי יש ניואנסים. אפשר בתוך זה להתחשב במספר הבתים שיש לבעל הבית, המצב הסוציו-אקונומי שלו, אני לא כלכלן אבל זה לא חייב להיות שחור ולבן. אני מתרעם אבל על העקרון הבסיסי של "קדושת בעלי הבתים" שמוטמע כאן כל כך חזק שאין שום סיכוי שבמדינה אוכלת יושביה בה אנחנו גרים אפילו ישקלו לעשות צעדים כלשהם בכיוון הזה. אין עוד מדינה בעולם עם כזה פער בין הקונספציה העצמית של האזרחים שלה על "ערבות הדדית" ו"כל ישראל ערבים זה לזה" לבין המציאות הכלכלית האכזרית והקניבלית בפועל.
ד"א, גם בהסתכלות כלכלית קרה נטו, כשיגמר לי הכסף לשכר דירה הבעל בית שלי ינסה להפקיד את הצ'קים והם יחזרו. בהנחה שיהיה לו מאוד קשה למצוא שוכר בזמן הזה, ושבכל מקרה סביר להניח שהדירה תעמוד ריקה כמה זמן, בין כך ובין כך בעלי הדירה יפגעו כלכלית כשאנשים לא יוכלו לשלם את שכר הדירה יותר.