red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
רד אין בלאד, אילו הוכחות לא משפטיות יש לך כדי לגרום לי להאמין שטראמפ היה קשור להתערבות הרוסית? פרט לשטיפת המוח התקשורתית כמובן.
מה?
אני הגבתי לטענה שהוא זוכה ונוקה מאשמה. הגבתי שזה לא המשמעות של זה.
ולא רק על טראמפ במקרה הזה. באופן כללי, כשמשטרה חוקרת מקרה ומחליטה לא לפתוח בהליך פלילי, אלא אם נאמר שנאמר נסגר מחוסר אשמה, זה לא אומר שהוחלט שאותו אדם לא עשה את זה, אלא נטו שהוחלט מסיבה כזו או אחרת (חוסר ראיות, חוסר עניין לציבור, ראיות בעייתיות וכו׳) לא לפתוח בהליך כזה. זה הכל.
מזכיר לי איזה אשכול על חזקת החפות
טענתי שם שמבחינה מוסרית אנחנו צריכים לקבל החלטה כזו שלא להעמיד לדין כאל זיכוי מהדהד. בדרך כלל זיכוי מגיע במשפט וכאן המשמעות שזה אפילו לא מספיק למשפט. אם לא נתייחס לזה כזיכוי מוחלט נשאיר רבים כשמעליהם עננה של עבריינות, ושמם הטוב נפגע מבלי שמתנהל מולם בכלל משפט. זה דבר לא נכון ולא צודק. הדברים שלי בלי קשר לטראמפ.
זאת אומרת שאם אדם מסויים ביצוע שוד בנק, ואז רצח את כל העדים, השמיד ראיות כמו שצריך וכו׳, והמשטרה סוגרת את התיק כי אין מספיק ראיות כדי להעמיד אותו לדין, אז מבחינה מוסרית צריך להתייחס לזה כזיכוי מהדהד וניקוי מאשמה?
וגם במצב ששופט מזכה רוצח, כי הוא נעצר לא לפי החוק והראיות טופלו לא כמו שצריך, ולא ניתן להתייחס אליהן במשפט?
או אם עורך דין מצליח לנצל פרצה בחוק עם תרגיל משפטי כלשהו כדי לשחרר מישהו שגנב כסף מקשישים?
לזיכוי בבית משפט יש משמעות רק בהקשר של החוק. סגירת תיק יש משמעות רק בהקשר של אין מספיק ראיות להעמיד לדין (אלא אם צויין במפורש שהסיבה היא חוסר באשמה).
אז בהקשר לטראמפ - האם צריך בכל זאת להתייחס אליו כאשם? לא בהכרח. אבל להגיד שזה מנקה אותו מאשמה - גם לא בהכרח. זה פשוט אומר שאלא אם משהו ישתנה בעתיד, הוא לא יואשם בקשירת קשר עם רוסיה.
כן. אם בית המשפט מזכה מישהו אנחנו צריכים לראות את זה כזיכוי מלא על כל המשתמע מכך.
כן, אם מחליטים שלא להעמיד לדין צריך להסתכל על האדם כחף מפשע לחלוטין.
אחרת מחר בבוקר אנחנו נפגשים ברחוב לבד, משם אני הולך וטוען שנתת לי סטירה, אתה מכחיש, התיק נסגר מחוסר ראיות (כי אין עדים או תיעוד, זה 'מילה נגד מילה') וכך דובק רבב לשמך על לא עוול בכפך ובלי שעשית לי דבר. מסכים אתך שמה שאני כותב לא יהיה נכון לגבי מאה אחוז מהמקרים, אבל ברוח דברי הרמב"ם "יותר טוב ויותר רצוי לפטור אלף חוטאים, מלהרוג נקי אחד ביום מן הימים", ומסכים אתך שיש כאלה שאע"פ שביצעו עבירה יצליחו להמלט ללא הרשעה, ובכל זאת- למען אותו חף מפשע שבאמת לא עשה כלום, אנחנו חייבים כחברה לאמץ את הגישה הזו. ובוודאי שזה נכון לגבי החלטה שלא להעמיד לדין, שם באופן טבעי סף הראיות עוד נמוך יותר מאשר החלטה לזכות בבית המשפט