תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 22:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: האנשים עם הכיסאות משרלרואה
הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 00:46 
סמל אישי של המשתמש
anat_omy כתב:
הייתי חברה בעמותה מהעונה הראשונה במשך מספר שנים. הפסקתי את החברות בדיוק בגלל אירוע אלימות שלא טופל כראוי. כתבתי אז בפורום של העמותה שלא בא לי לממן את הקנסות שנותנים גיבוי לכל החוליגנים. וגם אמרתי את זה פעם אחר פעם למי שהתקשר להציע לחדש חברות. אחרי עונה של "מחאה" נדמה לי שחידשתי שוב חברות, אבל אירוע אחר גרם לי שוב לנתק קשר. וזהו. הפייסבוק עוד מזכיר לי מדי פעם את התמונות של הילדים, כשהיו עוד תינוקות, במגרש - עוד בהדר יוסף, במגירת הפיג'מות יש עוד כמה חולצות, וכשמחפשת חניה ליד הנמל - עוד יש צביטה בלב. אבל זה הכל. מדי פעם מתעדכנת בתוצאות - כי הם בפיד, או כי הטלויזיה היתה פתוחה בטעות, שמחה שמנצחים, עצובה שמפסידים - אבל תכלס - לא באמת מתעניינת. זו כבר מזמן לא מחאה. סתם יאוש.
בטוחה שיש עוד רבים כמוני. עוד אוהבים בלב, אבל לא מעלים על הדעת לקחת את הילדים למשחק. את רובם אתם בכלל לא שומעים. כשאומרים להם בפינת הקפה בעבודה או בארוחת השישי במשפחה "הקהל שלכם" - הם עוד מנסים למחות, אבל יודעים שזה שטויות. ובעצם, כבר לא באמת אכפת. אז הילדים לא מתעניינים בכדורסל ישראלי. יש דברים גרועים מזה.
עונה ראשונה מזה הרבה שלא עשיתי מנויים. אבא+2. אני עדיין חבר עמותה. אחרי (יותר נכון באמצע) ישיבת החברים בסיום העונה, הבנתי לאן נושבת הרוח- לא צפוי שינוי בהתנהלות העמותה והקבוצה מול אלימות.
נצפה בטלוויזיה ונבוא למגרש פעם ב... (כרגע זה כואב, בעתיד אולי פחות)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 01:23 
ענף מת, קבוצה מתה, רק הזומבים עוד חוגגים על הגופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 05:01 
בעונה שעברה אחרי המשחק נגד ירושלים בבית רשמתי הודעה ארוכה ומתחתי ביקורת על הקהל והעמותה אמרתי שהעמותה צריכה לבחור צד ועכשיו בגלל האנמיות של ההנהלה הגענו לאן שהגענו אולי לא ככ הגזמתי... פשוט אין גבול לבושה.
כל הכסף שהולך במקום על זרים הולך על קנסות ועכשיו פיבא תזיין אותנו ומגיע לנו.
תודה לאוהדים שהם יותר אוהדים ממני יותר הפועל ממני ובגדול מגיע להם שיהרסו להם החיים על מה שהם עושים ועכשיו בואו תלכו מכות עם סדרנים ושוטרים בארץ ורוצו לבכות שמחפשים אותכם בדיוק כמו שאתם אוהבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 07:56 
deep red כתב:
anat_omy כתב:
הייתי חברה בעמותה מהעונה הראשונה במשך מספר שנים. הפסקתי את החברות בדיוק בגלל אירוע אלימות שלא טופל כראוי. כתבתי אז בפורום של העמותה שלא בא לי לממן את הקנסות שנותנים גיבוי לכל החוליגנים. וגם אמרתי את זה פעם אחר פעם למי שהתקשר להציע לחדש חברות. אחרי עונה של "מחאה" נדמה לי שחידשתי שוב חברות, אבל אירוע אחר גרם לי שוב לנתק קשר. וזהו. הפייסבוק עוד מזכיר לי מדי פעם את התמונות של הילדים, כשהיו עוד תינוקות, במגרש - עוד בהדר יוסף, במגירת הפיג'מות יש עוד כמה חולצות, וכשמחפשת חניה ליד הנמל - עוד יש צביטה בלב. אבל זה הכל. מדי פעם מתעדכנת בתוצאות - כי הם בפיד, או כי הטלויזיה היתה פתוחה בטעות, שמחה שמנצחים, עצובה שמפסידים - אבל תכלס - לא באמת מתעניינת. זו כבר מזמן לא מחאה. סתם יאוש.
בטוחה שיש עוד רבים כמוני. עוד אוהבים בלב, אבל לא מעלים על הדעת לקחת את הילדים למשחק. את רובם אתם בכלל לא שומעים. כשאומרים להם בפינת הקפה בעבודה או בארוחת השישי במשפחה "הקהל שלכם" - הם עוד מנסים למחות, אבל יודעים שזה שטויות. ובעצם, כבר לא באמת אכפת. אז הילדים לא מתעניינים בכדורסל ישראלי. יש דברים גרועים מזה.
עונה ראשונה מזה הרבה שלא עשיתי מנויים. אבא+2. אני עדיין חבר עמותה. אחרי (יותר נכון באמצע) ישיבת החברים בסיום העונה, הבנתי לאן נושבת הרוח- לא צפוי שינוי בהתנהלות העמותה והקבוצה מול אלימות.
נצפה בטלוויזיה ונבוא למגרש פעם ב... (כרגע זה כואב, בעתיד אולי פחות)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

כמוני כמוכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 08:18 
chimpfive כתב:

הענף לא מת. והפועל לא מתה. היא מומתת על ידי החוליגנים.
ולהנהלה אני ממליץ לקרוא את האשכול הזה ולהפסיק לגלגל עיניים ולטמון את הראש בחול.
רק פה יש להם שלושה מנויים/חברי עמותה קבועים שהחליטו לבטל בגלל שאתם, בגלגולי העיניים שלכם, לא עושים כלום נגד החוליגנים.
ואני מכיר עוד אוהדים, שלא כותבים פה, שהפסיקו להגיע.
רמי כהן, תחליט: או שאתה יו"ר הפועל תל אביב, או שאתה יו"ר של החוליגנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 09:08 
סמל אישי של המשתמש
אני אישית מכיר אוהד אחד שכבר שנתיים לא עושה מנוי מהסיבה הזו, אבל למרות זאת עדיין היה מגיע לחלק גדול מהמשחקים. אתמול בבוקר הוא שלח לי הודעה שנכתבה מהלב שהוא כנראה לא יגיע למשחקים העונה.

בואו לא נשכח שאת העונה הקרובה אנחנו הולכים לפתוח עם משחקי בית ש4 שורות בכל האולם יהיו סגורות בדיוק בגלל אותם גיבורים.
ואין שום ספק שגם העונה הם לא יפסיקו לשיר שירי שואה, לזרוק מצתים ושאר הדברים שהופכים אותם לגיבורים בעיני עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 09:26 
Keisar88 כתב:
אני אישית מכיר אוהד אחד שכבר שנתיים לא עושה מנוי מהסיבה הזו, אבל למרות זאת עדיין היה מגיע לחלק גדול מהמשחקים. אתמול בבוקר הוא שלח לי הודעה שנכתבה מהלב שהוא כנראה לא יגיע למשחקים העונה.

בואו לא נשכח שאת העונה הקרובה אנחנו הולכים לפתוח עם משחקי בית ש4 שורות בכל האולם יהיו סגורות בדיוק בגלל אותם גיבורים.
ואין שום ספק שגם העונה הם לא יפסיקו לשיר שירי שואה, לזרוק מצתים ושאר הדברים שהופכים אותם לגיבורים בעיני עצמם.

לדעתי יש לא מעט אוהדים כמו אותו אוהד שאתה מכיר, לצערי הרב לאור ההכרות עם ההנהלה הנוכחית קשה לי להאמין שמשהו ישתנה. ישר כח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 09:32 
כבר נפל דבר שאין פה ממש סנגוריה למה שהלך שם , כלומר נכון לעכשיו אין מישהו שהצליח אפילו להמציא תירוץ למה שהלך שם ו/או לנסות להאשים גורם אחר.

אני גם חושב שאפשר וצריך שהקול השפוי יביע דעתו בצורה ברורה וחדה בנושא , אפשר גם בשפה שהחבר'ה האלה מבינים.
לא כל כך יודע איך להרים את זה - אבל משהו בסיגנון של כל מי שמביע התנגדות להתנהגות הזאת שייכנס באיחור של 10 דקות למשחק הבית בפתיחת הליגה.

אם נראה להנהלה, לתקשורת, לכל האנשים בעולם הכדורסל וגם לטמבלים בעצמם מה היחס בקהל בין אלו שבאמת נגד המעשים האלו לאלו שלא שמים זין זה כבר יהיה משהו, אולי נצליח להעביר איזשהו מסר.

מוכן לעזור בהדפסה וחלוקת פלייארים של הדבר הזה בכניסה לאולם , וכמובן שצריך שיהיה לזה "באז" תקשורתי , אחרת זה לא יעשה שום אפקט.
באם דבר כזה אכן יתרומם , אני קורא לכל אותם מחרימים שהשמיעו קולם באשכול הזה באופן ישיר ו/או עקיף דוקא לפעם הזאת כן להגיע על מנת להגביר את האפקט של המהלך הזה ולהוכיח שבאמת יש כאן קול ורוב מוחלט שאומר "עד כאן".

אני שונא את המחשבה על מהלך "מפלג" קהל , אבל מבחינתי האנשים האלה לא באמת אוהדים וצריך לעשות מהלכים "קיצוניים" כדי להבהיר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 10:32 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
chimpfive כתב:

הענף לא מת. והפועל לא מתה.

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
הדבר הזה לא קורה נטו כי האוהדים שמרגישים ככה לא רוצים לבצע צעדים שיפלגו את הקהל.
האבסורד הוא שהמצב הקיים רק גורם לעוד יותר פילוג.
מנוי אני כבר לא. אחרי הנסיעה לבלגיה אני גם שוקל לוותר את החברות בעמותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 12:02 
האשכול הזה חשוב ואני מקווה שרמי או חברים אחרים בהנהלה יקראו בו כל מילה ויפנימו עוד ממד של הנזק שהמתפרעים האלימים גורמים.
אפשר לעשות רשימת מכולת של נזקים - קנסות, רדיוסים, הברחת מנויים, פגיעה במכירות כרטיסים, פגיעה ביכולתם של משפחות לחנך את ילדיהן לאהבת הקבוצה, מוניטין שלילי שמרחיק משקיעים, יצירת הטיה תקשורתית ושיפוטית נגד הקבוצה, אולי אפילו מחשבות שניות של שחקנים לגבי חתימה בקבוצה.

הייתי רוצה שהפרשה הזו תהווה קו פרשת מים מבחינת ההנהלה - או שתחליט על צעדים חסרי תקדים למאבק בתופעה, או שתתפטר... אבל למרבה הצער התרחיש הסביר יותר הוא שבעוד יום או יומיים כל הפרשה של שרלואה כבר תישכח ע"י כולם (בדיוק כמו כמה פרשות אחרות בהן אוהדי הפועל היו הצד היוזם) וכולנו נעבור הלאה לסדר היום ולכותרות אחרות - עד לפעם הבאה של האלימות והשנאה.

לצערי אני שמח שהפועל הפסידה במשחק ועפה מאירופה, ותומך בכל מי שמוותר על מנוי או על חברות בעמותה. מעדיף היעלמות של הפועל על פני הבושה המתמשכת הזו.
מי שמעורב באלימות במשחקי הפועל לא שונה בשום דבר מלה-פמיליה, ולא פלא שהקול שלהם נעדר מהדיון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: האנשים עם הכיסאות משרלרואה
הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
אין לי הרבה מה להוסיף לדיון הזה.
בעיקר תחושת בושה עמוקה על ההתנהגות.
כבר מתקשה מאוד לתת טיעוני נגד לחברי המשפחה ששואלים כל הזמן מה נהיה מאוהדי הפועל...
כותב את התגובה הזאת בעיקר כדי לא להיות חלק מרוב דומם.
בושה, בושה, בושה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 13:05 
מילפורד כתב:

אני גם חושב שאפשר וצריך שהקול השפוי יביע דעתו בצורה ברורה וחדה בנושא , אפשר גם בשפה שהחבר'ה האלה מבינים.
לא כל כך יודע איך להרים את זה - אבל משהו בסיגנון של כל מי שמביע התנגדות להתנהגות הזאת שייכנס באיחור של 10 דקות למשחק הבית בפתיחת הליגה.

אם נראה להנהלה, לתקשורת, לכל האנשים בעולם הכדורסל וגם לטמבלים בעצמם מה היחס בקהל בין אלו שבאמת נגד המעשים האלו לאלו שלא שמים זין זה כבר יהיה משהו, אולי נצליח להעביר איזשהו מסר.

מוכן לעזור בהדפסה וחלוקת פלייארים של הדבר הזה בכניסה לאולם , וכמובן שצריך שיהיה לזה "באז" תקשורתי , אחרת זה לא יעשה שום אפקט.
באם דבר כזה אכן יתרומם , אני קורא לכל אותם מחרימים שהשמיעו קולם באשכול הזה באופן ישיר ו/או עקיף דוקא לפעם הזאת כן להגיע על מנת להגביר את האפקט של המהלך הזה ולהוכיח שבאמת יש כאן קול ורוב מוחלט שאומר "עד כאן".

באם יש תמיכה במהלך כזה , אני מוכן להשקיע מאמץ וכסף כדי לגרום לזה לקרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 13:43 
גם תומך במהלך אקטיבי נגד האלימות אצלנו בקהל, המצב הזה נמאס כבר מזמן, והוא הולך ומחמיר, צריך לעשות סוף לבושה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 13:50 
אהרל'ה כתב:
האשכול הזה חשוב ואני מקווה שרמי או חברים אחרים בהנהלה יקראו בו כל מילה ויפנימו עוד ממד של הנזק שהמתפרעים האלימים גורמים.
אפשר לעשות רשימת מכולת של נזקים - קנסות, רדיוסים, הברחת מנויים, פגיעה במכירות כרטיסים, פגיעה ביכולתם של משפחות לחנך את ילדיהן לאהבת הקבוצה, מוניטין שלילי שמרחיק משקיעים, יצירת הטיה תקשורתית ושיפוטית נגד הקבוצה, אולי אפילו מחשבות שניות של שחקנים לגבי חתימה בקבוצה.

הייתי רוצה שהפרשה הזו תהווה קו פרשת מים מבחינת ההנהלה - או שתחליט על צעדים חסרי תקדים למאבק בתופעה, או שתתפטר... אבל למרבה הצער התרחיש הסביר יותר הוא שבעוד יום או יומיים כל הפרשה של שרלואה כבר תישכח ע"י כולם (בדיוק כמו כמה פרשות אחרות בהן אוהדי הפועל היו הצד היוזם) וכולנו נעבור הלאה לסדר היום ולכותרות אחרות - עד לפעם הבאה של האלימות והשנאה.

לצערי אני שמח שהפועל הפסידה במשחק ועפה מאירופה, ותומך בכל מי שמוותר על מנוי או על חברות בעמותה. מעדיף היעלמות של הפועל על פני הבושה המתמשכת הזו.
מי שמעורב באלימות במשחקי הפועל לא שונה בשום דבר מלה-פמיליה, ולא פלא שהקול שלהם נעדר מהדיון הזה.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 14:19 
לדעתי זו נאיביות לחשוב ששינוי עמוק יגיע מרמי בנושא הזה. היו לו מספיק הזדמנויות, וגם זו נראית שהולכת למסמוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 14:41 
השינוי יגיע מעצומה של מאות רוכשי מנויים/חברי עמותה שיבהירו לאדון רמי כהן: או שאתה מתחיל לפעול או שאנחנו מבטלים את המנויים ואת החברות בעמותה.
תבחר: 95 אחוז מהקהל שמתנהגים למופת, או חמישה אחוז חוליגנים.
בחרת בחוליגנים? בוא נראה אותך מחזיק קבוצה מקצוענית בלעדינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 14:52 
אני באמת חושב שמחאת אוהדים של כמה דקות כניסה מאוחרת למשחק ליגה הראשון יעביר את המסר הזה , ואם לא , אפשר גם להחתים אנשים על העצומה הזאת בזמן שמחכים בחוץ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 15:00 
יש אתר עצומה.
יותר קל מאשר לרדוף פיזית אחרי חתימות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 15:04 
נראה לי קצת אופטימיות לחשוב שעצומה שנפתח באתר תייצר מספיק הדים.
אני גם לא חושב שצריך חתימות , צריך מהלך שיבהיר בדיוק כמה אנשים הנושא הזה עבר מבחינתם את הקו האדום (ולא משנה מתי) ושלא מוכנים יותר לשתוק על זה.

מאחר וחלקינו לא מוכנים לוותר לגמרי על הנושא הזה של הפועל תל אביב כדורסל (לפחות עדיין) , חרם מנויים לא נשמע לי אפקטיבי מספיק כי לא יהיו רבים שיסכימו לזה.
להפסיד 10 דקות של משחק אחד , נשמע לי שצריכים להיות הרבה יותר אנשים שיסכימו לזה , בשאיפה משהו ברמה שייצר המודעות הנדרשת אצל כל הגורמים הרלוונטיים (הנהלה, תקשורת , אוהדים אחרים וגם בקרב החוליגנים עצמם)

נערך לאחרונה על ידי מילפורד בתאריך 26 ספטמבר 2018, 15:07, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 15:05 
סמל אישי של המשתמש
עדות של אוהד נייטרלי שנכח במשחק: http://debuzzer.com/levy/91607/

ציטוט:
דבר אחד ברור: הפועל ת"א קבוצה חלשה. המשחק בשרלרואה הציג קבוצה רעה בריבאונד, מבולבלת בהתקפה וחסרת סדר. שרלרואה רחוקה מלהיות קבוצה גדולה, והתוצאה הנמוכה מעידה על החסרונות של שתי הקבוצות, אבל יש קבוצה אחת שהגיע לה לעלות לשלב השני של הצ'מפיונס ליג – וזו לא הפועל ת"א.

אבל האירוע המרכזי שהתרחש ב'ספירודום' לא היה קשור למשחק – אלא אם כן רוצים להאשים בכוח את הולמס שנפל על אוהד של שרלרואה אחרי שישב מאחורי הסל יכול להיות המטרה.

לפני הכל – הבהרה: מצד אחד סביר להניח שרובכם יודעים שאיני אוהד של הפועל ת"א. מצד שני אין בי טינה כלפי המועדון כמו לא מעט מחבריי הצהובים שטינתם לצבע האדום אינה פסולה בעיניי. כל אדם והסטנדרטים שהוא מבקש לעצמו בחיים, אני לא מוצא עניין או רצון בשנאה לצבע או למועדון. אני שמח בהצלחתה של כל קבוצה באירופה, גם של הפועל ת"א, וזה בדיוק מה שרציתי שיקרה בשרלרואה – נצחון ועליה לשלב הבא, אפילו לבשתי מעיל אדום למשחק, ומי שלא טוב לו – יום טוב לו.

ואחרי ההבהרה הזו – קצת אור מהצד שלי על האירועים האלימים ביציע, כאחד שישב במרחק של ארבעה מטרים מהאירועים.

הירידה של מספר אוהדי הפועל אל עבר האוהד שחבט בהולמס – לא כולם, רחוק מכך, לא היה מקום במעבר שמאחורי הסל לכמעט מאתיים וחמישים האוהדים שעמדו ביציע – היתה מיותרת ודרשה צרות, היו אוהדים ביציע שחיפשו אלימות, שהעכירו את האווירה עוד לפני שריקת הפתיחה לעימות הדי שלו במהותו עם קריאות 'פוטה שרלרואה' כלפי כרוז האירוע שבסך הכל ביקש לקבל בברכה את פניהם של אוהדי הפועל שהגיעו למשחק.

היה ברור באותו רגע שההסלמה תגיע, בעיקר כשהסדרנים של שרלרואה – בחולצות צהובות – לא ניסו להרגיע והפגינו אגרסיביות יתר מצידם. ואז החלה השלכת הכיסאות והאגרופים לאוויר, ועוד אוהדים של שרלרואה נכנסו לתמונה והעסק הלך והחמיר עד לכניסת המשטרה, כאשר במהלך האירוע שולפים המאבטחים תרסיסי גז מדמיע ומרססים אל עבר האוהדים.

והשוטרים שהגיעו עמדו בתחילה בצד ככוח הרתעה, ואז הודיע הכרוז שעד שלא יעזבו כל אוהדי הפועל ת"א את האולם לא יתחדש המשחק. כל אוהדי הפועל, גם אלה שנותרו ביציע, לא הצטרפו למהומה ואף ניסו לעצור את חבריהם שמיהרו למטה, נאלצו לעזוב את המקום בגלל התפרעות של עשרים או עשרים וחמישה איש לכל היותר (חלקם הגיעו מהארץ, חלקם מליאז', אולטראס מקומיים שמתחזקים חברות עם מקביליהם התל אביביים וטינה כלפי שרלרואה). האוהדים לא אהבו את ההחלטה, גם אני לא הבנתי את מהות העונש הקולקטיבי. והאוהדים החלו לצאת בלית ברירה, ובשלב מסוים התנגדו מספר אוהדים קטן בכוח לפינוי – ואז איבדו השוטרים את הראש: הם החלו מכים באלות אוהדים ששכבו על הרצפה, וכשכמה מהמוכים התנגדו (אחד מהם ניסה לחטוף אלה מאחד השוטרים) שלפו השוטרים בקבוקי גז מדמיע ענקיים והתחילו לרסס בלי הבחנה, הישר לפנים של כל האוהדים שעמדו מסביב ולא עשו דבר רע לאף אחד.

אני, שבמהלך המשחק ובשל החום באולם הורדתי את הז'קט האדום ונותרתי בחולצה אפורה, ניצלתי מהאקט האלים של השוטרים, נבלעתי בין אוהדי שרלרואה והתרחקתי מהאירוע. לאחרים לא היה מזל, בתום ההתפרעויות נותרו כעשרים אוהדי הפועל באולם, משתעלים ונחנקים מהגז. ילדים בכו, קשישים נבהלו, שתי מעודדות התעלפו. השופטים סירבו לחדש את המשחק עד שענן הגז שאפף את האולם יתנדף, אבל גם לאחר חידוש המשחק עדיין הורגשה השפעת הגז באוויר ובגרון.

נתקלתי בעבר באירועים דומים בגרמניה, בעימותים של כוחות משטרה מול חוליגנים שיכולים ללמד את אוהדי הפועל או שרלרואה איך עושים את זה 'כמו שצריך'. לרוב לא ננקטה אלימות נגד חוליגנים, וכשעלה הצורך בודדו התוקפים באופן מיידי. יש שיטות לטפל באלימות מבלי להשיב באלימות, בטח כשזו מגיעה מזרועות החוק. מסתבר שבבלגיה – וגם בישראל – לא ממש מקדישים מחשבה לדרכי פעולה איכותיות, לא מתחשבים באוהדים שעמדו בצד ולא עשו דבר, אני ביניהם, ובחיי שאני לא מכיר מישהו שיאמר לכם שאני חוליגן.

יש עבודה רבה בהפועל ת"א, לא נראה שמעריכים יותר מדי את השפעת האולטראס והשפה האלימה שלהם, ואחרי ההתפרעות של אוהדי בית"ר ב-2015 לא יהיו לתושבי שרלרואה זכרונות נעימים מישראלים. אבל חשוב לזכור שגם באלימות אפשר לטפל בדרכים אחרות, ומה שקרה אתמול מצד הנהלת ומשטרת שרלרואה היה פריעת חוק, תגובה ללא מחשבה ואלימות חריגה.

לא צריך להיות אוהד הפועל על מנת להגן על אוהדיה, מה שפוגע באוהדים של הפועל יפגע מתישהו גם באוהדים של כל קבוצה אחרת. להפועל ת"א יש עבודה לעשות ורצוי שיהיה שם מישהו שמעוניין לעשות אותה, אבל חשוב להבהיר את העובדות: מאתיים וחמישים אוהדים אמורים אולי לסבול עונשי הרחקה ורדיוס בגלל התפרעות של בודדים – אבל לא לצאת ממשחק כדורסל עם פגיעות גופניות בגלל התפרעות של בודדים. אפשר לפתור כל דבר באלימות, אנחנו לא רוצים ולא צריכים לחיות בעולם שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 15:16 
בגדול , אני מסכים , מאבטחים ושוטרים באירועי ספורט צריכים להיות יותר חכמים ומיומנים בטיפול באירועים מסוג זה.

אבל יש פה שני דברים:
א. בראיה בסרטונים ומה שהלך שם , אני פחות בא בטענות למאבטחים במקרה הזה כמו שהייתי בא בטענות כלפיהם במקרים דומים/אחרים (למשל ביד אליהו/נוקיה/מנורה/whatever שם המאבטחים מחפשים את העימות לא פחות מהאוהדים) , אם הייתי מאבטח שם והייתי רואה את מה שהלך והיה לי גז מדמיע עלי , הייתי משתמש בו.
ב. אותי כרגע לא מעניין מה עשו המאבטחים/משטרה , יותר חשוב לי כרגע לטפל בבעיה שיש לנו בתוך הקהל שלנו והדיון פה לא יכול להיות מוסט לכיוון הטענות אל כח האבטחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
מילפורד כתב:

ב. אותי כרגע לא מעניין מה עשו המאבטחים/משטרה , יותר חשוב לי כרגע לטפל בבעיה שיש לנו בתוך הקהל שלנו והדיון פה לא יכול להיות מוסט לכיוון הטענות אל כח האבטחה.

בדיוק.
מאוד מקווה שאירועי שרלרואה תהיה נקודת המפנה בנושא בהתייחסות של המועדון להתנהגויות כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
Keisar88 כתב:
מילפורד כתב:

בדיוק.
מאוד מקווה שאירועי שרלרואה תהיה נקודת המפנה בנושא בהתייחסות של המועדון להתנהגויות כאלו.

למען הסר ספק, אני מסכים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 15:58 
בא לי לבוא בטענות להנהלה.
בסוף זה ישתנה אם חבורה של 30 אוהדים תתמקם באמצע שער 1 ותשים סוף לאלימות. הלב של שער 1 צריך להשתנות. אם יש התארגנות כזו, אני מוכן לזוז מהמקום הנוח בעמידה בשער 2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 16:06 
20 כתב:
בא לי לבוא בטענות להנהלה.
בסוף זה ישתנה אם חבורה של 30 אוהדים תתמקם באמצע שער 1 ותשים סוף לאלימות. הלב של שער 1 צריך להשתנות. אם יש התארגנות כזו, אני מוכן לזוז מהמקום הנוח בעמידה בשער 2

זאת הצעה מסוכנת שיכולה להוביל לעוד יותר אלימות , צריך להיזהר מזה...
אני לא חושב שצריך להתעמת עם החוליגנים האלה ראש בראש, לא ייצא מזה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: האנשים עם הכיסאות משרלרואה
הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 16:16 
לה פמיליה המקוריים לפחות לא מתהדרים באידאולוגיות מתנשאות

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 17:18 
סמל אישי של המשתמש
אחת השאלות שאני שואל את עצמי כבר הרבה מאוד זמן ובין היתר גם אחרי האירוע בשרלואה, זה מה הגודל של אותו ה"קומץ" שאנחנו מדברים עליו. כמה מיושבי שער 1 בעד כל האלימות שמתרחשת. לפעמים נדמה שמדובר בסך הכל ב20 איש ולפעמים אתה מרגיש ש500..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
האנשים שאשכרה עושים את זה?
בטוח שלא 500.

האנשים שנותנים להם גב?
בהחלט יכול להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2018, 17:30 
סמל אישי של המשתמש
lapidus כתב:
אחת השאלות שאני שואל את עצמי כבר הרבה מאוד זמן ובין היתר גם אחרי האירוע בשרלואה, זה מה הגודל של אותו ה"קומץ" שאנחנו מדברים עליו. כמה מיושבי שער 1 בעד כל האלימות שמתרחשת. לפעמים נדמה שמדובר בסך הכל ב20 איש ולפעמים אתה מרגיש ש500..

אלימות/זריקת חפצים: לא יותר מעשרות בודדות. ולדעתי הטיפול צריך להתחיל שם. כי אני בטוח שגם רוב שער 1 מבין שזה םוגע בקבוצה ובאוהדים.
שירי שואה/רגב פנאן: לצערי מאות רבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: