el dudernio כתב:
טכנו.
א. אני לגמרה איתך בדיון. אני רק אומר שמבחינת לירון טענת שדעתו על מקרה מסויים ניא אחת שמבחינתו דעתו היא שונה. נכון שלכאורה יש כאן סתירה בדעותיו אולם אני באמת חושב שלירון לא בעד הרג ללא הבחנה אלא רואה בהרג כזה כדבר פסול שהוא כורח הנסיבות. לדעתי לפחות יש הבדל משמעותי בין הדברים. ובהחלט יש צורך בדיון על שינוי הנסיבות. גם אם מבחינתך הרג כזה הוא פסול גם בנסיבות הקיימות.
ב. אם אני זוכר לירון אמר להקים 2 גדרות בשטחי ישראל ולא בשטח אחר. ובכלל עד לקטע שבו הוא נעלב הוא בהחלט ניהל דיון עניני בצורה מפתיעה

.
ג. דעתי לא פעם היא מאוד קיצונית אני רק מסתכל על הדברים בצורה שונה. כמו שאמרתי אני לגמרה מסכים איתך בדיון עם לירון. אני פשוט לא חושב שהדיון הזה מוביל או יוביל למשהו. אם כבר הסכמתם לצורכי הדיון שגדרות ומכשול פיסי יכולים להוות פתרון ראוי לבטחונה של מדינת ישראל צריכה להשאל השאלה האם לא נכון אם כך להקים את המכשול השני בתוך לכיוון הישובים היהודיים ולא לתוך הרצועה? האם הגדר היום קיימת במקום אשר ישראל רואה בו גבול האם לא נכון לבקש להכיר בשטח שמעברו כמדינה לכל דבר? בכלל הבעיה המרכזית שישראל כמו לירון לא לגמרה הגיעו להחלטה מה הם רוצים, ואיך הם רואים את המדיהה בעוד 20 שנה..
א. קיבלתי סחרחורת מרוב התפתלויות, ואני אפילו לא זה שמתפתל.
דרך אגב, גם לפני שהבהרת את זה היה לי ברור שלירון מאמין במה שהוא כותב גם כשהוא כותב דבר והיפוכו. למעשה, ניסיתי להוביל אותו להבין שהוא כותב דברים שלא מתיישבים עם דברים אחרים שהוא כותב, אבל אז הוא "נעלב".
ב. לגבי הגדר: נכון, זה מה שהוא אמר, ולא כתבתי שהוא אמר אחרת.
לגבי ה"עלבון": אני חושש שזה לא עלבון אלא טקטיקה לחמוק מהדיון שהוא נכנס אליו בטעות, ושהוא שלף את העלבון הזה ברגע שהוא הבין מה הוא כותב (אגב, ממה הוא נעלב בדיוק? מזה שציטטתי הודעה שלו או מזה שביקשתי ממנו להבהיר אותה?). אני אשמח, אגב, לגלות שטעיתי, אבל לירון לא בקטע של להוכיח לי את זה.
ג. נראה שלא הבנת את הדיון בינינו. את נושא הגדרות העליתי כדי להגיע לנושא של גבול וריבונות. לירון, כנראה, הבין את זה, הבין מה הוא אומר, הבין את המשמעות, והגיב מיד בפיתוח עלבון עמוק וצורב שלא איפשר לו להמשיך בדיון. איזה מזל, הא?