metal כתב:
מפרש נכון. אתה יכול להבין/ למצוא (בתוך ראשך הקודח) את הרציונל מאחורי חוק גזעני, כדי לעשות לעצמך חיים קלים אתה פוטר את חשיבותו בהינף יד בלי לחשוב שני צעדים קדימה, והופה, הפסדת כלי.
הרציונל שאני יכול למצוא מאחורי שמירה על רוב יהודי בפריפריה כבר נכתב. זה לא קשור לקיפוח של המיעוטים בתכניות בנייה, מקווה שזה ישתנה. אולי זה יעזור
https://www.gov.il/he/Departments/news/922_update מה הן הזכויות האלה?
כדי לעשות לעצמי חיים קלים, אני יכול לחזור לאוסטרליה. שם ראיתי הרבה מאד יהודים חיים מצוין. גם בארה"ב יש הרבה יהודים שחיים מצוין, וכך בעוד מדינות. היהודים כבר לא נרדפים היום בעולם, ולתפיסת עולמי אין שום הצדקה לחוק השבות היום, הוא נותן מענה לצורך שאינו קיים.
מעבר לזה לא ברור בדיוק מה אותה רוצה בהקשר של מוחי הקודח, חשיבה על שני צעדים קדימה וכו'.
חוק השבות נועד במקורו לתת מענה לבעיה ייחודית של יהודי העולם, שאינה קשורה לפלשתינים. בעיה שלא הייתה לעמים אחרים.
חוקי האפליה בהתיישבות היהודית לא פותרים שום בעיה (שלא לומר - יוצרים הרבה בעיות), וההשוואה שלך בין הרציונל של שני החוקים מופרכת.
(אם תקרא למשל את אלטנוילנד של הרצל, אבי הציונות, תראה מרוח הדברים שהוא היה מקבל בשמחה חוק השבות, ולא מסכים לחלוטין לקיפוח הערבים בהתיישבות בארץ).
האקסיומה שלך לפיה אין צורך בחוק שבות היא בעייתית. אלא אם כן אתה בעד לאזן קצת את המאזן הדמוגרפי, זה רעיון גרוע כמעט כמו סיפוח a ו b. אז אולי תגיד לי אם גם אתה בעד "כל אזרחיה", או שרק סעיף ההתיישבות מפריע לך
כתבתי ליד הלינק שאולי זה יעזור לשיפור חייהם של ערביי ישראל. לא טענתי שאין קיפוח.