רדנקו כתב:
בהחלט ראוי להתייחס אליך כשוטה הכפר ההזוי.
ולגופו של ענין - אם מנקו לא היה משחק עם הפועל בקיץ שעבר ומנצל את ההתעקשות של האגו מניאק פרנקו עליו והטיפשות של ההנהלה שלנו שנענתה לדרישות שלו והעניקה לשחקן בינוני ומטה ובלתי מוכח כמו מנקו חוזה מופרך, הייתי אולי מסתכל על כל הענין כמוך.
מכיוון שמנקו נתן אותה תפוקה עלובה של העונה שלפני בכמות דקות כפולה, אם לא יותר, תמורת שכר של שחקן צמרת ישראלי, ולא הראה שום מגמת שיפור או הוכיח שיש לו כשרון ששווה לבנות עליו, אז אני חושב שהדבר הנכון הוא לא לממש את האופציה.
ולכן ברור שההנהלה הכה מקצועית שלנו תממש את האופציה ותזרוק לפח נתח יפה מהתקציב שלנו על שחקן בינוני שלא שווה חצי מהשכר שיקבל בעונה הבאה.
אבל כל עוד יש אוהדי הפועל שהישגיות לא מעניינת אותם אז זה בסדר.רק תסביר לי דבר אחד - אם ההישגיות לא חשובה אז למה אנחנו משחקים בליגת העל? ולמה אנחנו מגדילים את הגרעון שלנו על ידי תשלום לשחקנים יקרים כמו מנקו יקירך? איך זה מסתדר עם התזות המטומטמות שלך?
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
רדנקו נכבד, נוטפת ממך קצת עוינות, בזוית של הפה. שחרר, תרגיע, צ'יל. כולה כמה מילים בפורום אוהדים. מחליפים דעות, אתה יודע.
הנה יש לך הזדמנות להקשיב לדעה קצת שונה, זה הכל. לא ביג דיל.
חשוב לדעתי לשחק בליגת העל על מנת למשוך עוד אוהדים לקבוצה, וגם להגדיל אפשרויות כלכליות - אבל לא נורא אם יורדים ליגה פעם בכמה שנים. הדברים החשובים יותר הם שינוי כללי המשחק התחרותי בכדורסל הישראלי (ואת זה רצוי לעשות מתוך ליגת העל), ובסיס האוהדים (והקיום הכלכלי) של הפועל.
כאמור בראייתי לשלם עשירית מהתקציב (בהעדפה שזה יהיה תקציב השחקנים ולא התקציב הכללי) לשחקן ישראלי שהוא די בכיר במעמדו (לא שחקן נוער, עבר בנבחרת ישראל וכו') זה סביר מאד.
אני ואתה חלוקים בשאלה האם מנקו שחקן טוב או שחקן גרוע.
אני כן חושב שבאופן כללי, השכר של כלל השחקנים הישראלים (והזרים) הוא מוגזם לגמרי ביחס לפוטנציאל הכלכלי הנמוך של הליגה בישראל, ולכן כל הקבוצות צריכות לדחוף לניהול שפוי - כלומר חתירה להורדת שכר כלל השחקנים בליגה בעשרות אחוזים. הייתי שמח אם הפועל הייתה מובילה מהלך כזה - אבל זה לא היה מסתדר מן הסתם עם השאיפות של רוב האוהדים, שרוצים לראות בהפועל שמות כמה שיותר גדולים, בתקציב כמה שיותר גדול.
לו היה מגיע להפועל בעלים סטייל ד"ר בלון הירושלמי, שהיה שופך פה ים כסף ומביא להפועל רכבת של שחקנים בכירים זרים וישראלים (חלקם בתור מחממי ספסל כמיטב המסורת המכביסטית) בתקציב ענק שגדול על רוב קבוצות הליגה, סביר להניח שהייתי מרגיש מאד לא נוח עם זה, אפילו אם קבוצה כזו הייתה מתמודדת על כל התארים כל שנה.