el dudernio כתב:
אדום מטלי כתב:
אלדוד, אתה זה שכתב שזה ״שיש 5מליון פלסטינאים שטוענים לזכות השיבה זה בולשיט״. זה לא רדוד? זה לא התעלמות מהמציאות?
אני מטייל לפעמים בסביבות המושב, מאד יפה פה על הגבעות. ברדיוס של 2 ק״מ סביבי אני רואה חורבות של לפחות 4 כפרים ערבים שהיו כאן עד 48. לחלקם אפילו אין שם על המפה. אני מנסה לדמיין את זה. אנשים, זקנים וילדים חיו שם את חייהם. הם לא הכירו מקום אחר. עכשיו מי שעוד חי והצאצאים שלהם גרים בבורג׳ אל ברג׳נה, בשאטי, או בעמאן. הם חולמים לחזור לכאן. היו 500 כפרים כאלה.
עכשיו לך תגיד להם שסבא רבא של סבא רבא שלהם בכלל היגר באופן לא חוקי מסעודיה. זה נראה לך הגיוני? זה נראה לך סיפור טוב יותר מאשר להגיד ליהודי ברוסיה שסבא רבא שלו בכלל קוזאק?
ומה עוזרים המספרים שאתה מניח כאן? ואם זה היה 800,000 אנשים היו מתייחסים לזה אחרת?
אולי לא אתה, אבל כל האנשים שמשתמשים בביטויים המבטלים והמזלזלים הללו עושים את זה כי הם לא רוצים להכיר במציאות, ולא מעוניינים לפתור את הבעיה.
גם הפלסטינים יודעים שלא יבואו לכאן כל צאצאי הפליטים, שזה לא מעשי. הם הרבה יותר פרקטיים וריאליים מישראל בעניין הפתרון. אפילו החמאס, דרך אגב, מבין ויודע שלא כל החלומות שלו יתגשמו, הן לגבי הגבולות פלסטין והן לגבי השיבה (אפילו פאביו, אם יתעניין קצת, במקום למחזר כל היום את ״מחבלים״, ״רוצים לזרוק את כולנו לים״ ילמד את זה די מהר).
מאחר ואני מתייחס גם לחוק השבות כבולשיט ודבר שראוי לביטול אז לא.
אני טוען שזה לא משנה 800 או 8 מליון וכל ענין השיבה הוא לא רציני כי כמו שאתה כותב ברור שזה לא יתממש. לכן ההתעסקות בזה ובעבר הוא דבר שמתחזק את המצב הקיים במקום לפעול לעתיד טוב יותר.
חוק השבות אינו אקוויולנטי לעניין השיבה, לא מבין איך אתה אומר אותם באותו משפט.
אין לדעתי בשום מקום בעולם יהודים שהם פליטים, שהם חסרי מעמד, שהם לא אזרחי המדינה בה הם נמצאים. יש בעולם הרבה מאד פלסטינים, שמשפחותיהם ברחו/סולקו מכאן ב-48, שאין להם מעמד ושייכות לשום מדינה, הם רואים עצמם בני המקום הזה וחולמים לחזור לכאן, לא פחות מהחלומות של היהודים שחלמו לבוא לכאן והיום הם כבר 8 מיליון. אתה יכול להמשיך לומר שזה בולשיט, אני שוב מציע לך לקרוא את המאמר ולהבין שהתייחסות כזו לפלסטינים תגרור את המלחמה הזו עוד הרבה שנים קדימה.
זה אקווילנטי כי הטענה היא שקליטת אנשים למדינה אמורה להיות על בסיס תרומתם הפוטנציאלית למדינה ולא על בסיס שיכות אתנית כזאת או אחרת. מאחר ואני רוצה בטובת המדינה והאנשים החיים בה ולא בטובת לאום כזה או אחר.
בנוסף, תרשה לי לפקפק בשיכות ובזיקה היסטורית למדינה שאבותיך חיו בה 50 שנה לפני שהפסדת במלחמה אשר בה אתה פתחת מסיבות פוליטיות. או במילים אחרות הזיקה הפלשתינאית לפיסת האדמה היא זיקה פוליטית בדיוק כשם הבחירה בהישארות במצב פליט. אני בוחר במודע לא להתייחס לפוליטיקה האתנית ומתייחס לפיתרון האופטימלי הניתן להשיג בנקודת הזמן הזאת.