יובל כתב:
למה שהפועל תטיל סנקציות עצמיות על שיתוף שחקנים זרים? אנחנו בית"ר או מכבי בכדורגל שמדירות ערבים, או ארה"ב בשנות ה-50 שמגבילות שיתוף של שחקנים שחורים?
למה שלמישהו יהיה אכפת עם כמה זרים נשחק? מתי ואיפה כמות הזרים בקבוצה השפיעה על מידת האהדה או הרגש של אוהד לקבוצה, ולמה לעזאזל זה צריך להיות כך?
למה הפועל צריכה לדאוג לשחקן הישראלי? לשחקן הישראלי יש מי שדואג לו טוב-טוב וזה ארגון השחקנים, וכמו שראינו רק השבוע, הוא עושה זאת גם על חשבון התחרותיות בליגה. הפועל צריכה לדאוג קודם כל להפועל, ואם אנחנו צריכים לדאוג למשהו אחד מעבר לכך, זה לתחרותיות בליגה.
למה שבסיס האוהדים יצטמצם? כששיחקנו בליגה א' בלי זרים ועם "שחקני נשמה" הגיעו 250 איש למשחק. היום עם ארבעה זרים ומתאזרח מגיעים 2500 איש למשחק. אם יהיו לנו יותר זרים והקבוצה תצליח יותר אז האולם גם יהיה מלא.
הפכנו לבית"ר או לנבחרת ישראל ולא הודיעו לנו? כל אלה ערכים שנעים בין לאומיות לשנאת זרים וגזענות. ערכים שהם בדיוק ההפך מהערכים האוניברסליים שהפועל אמורה לייצג.
למה רצון לשמור על זהות ישראלית הופך לשנאת זרים וגזענות? הלכת קצת רחוק הייתי אומר. אני שמח שהפועל תייצג (ומייצגת גם כעת) ערכים של שוויון, ליברליות, קבלת האחר וכו' - אבל אני במקביל רוצה שתייצג גם ערכים מקומיים - מה שבא לידי ביטוי בשחקנים ישראלים דומיננטיים, ואפילו ייצוג לשחקנים אשר (כן, שומו שמיים) הנם אשכרה תושבי תל אביב או ילידי העיר. כמובן שגם כמה שיותר בוגרי מחלקת הנוער של המועדון, הרי זה משובח. קבוצה עם המון זרים שהמחויבות שלהם היא רק לכסף והם ללא חיבור כלשהו לקהל או למקום, וללא הבנה של מהות המועדון וההיסטוריה שלו וערכיו - זה פשוט לא זה. באותה מידה אני יכול לאהוד את פנרבחצ'ה או את הסלטיקס. אם אתה רומז לכך שהפועל צריכה 'לדאוג להפועל' ע"י אימוץ שיטות של מכבי, אז לא תודה.
בחלופה בין מה שאתה קורא לו 'סנקציות עצמיות' לבין זהות עצמית, אני בוחר ללא היסוס בזהות עצמית.
למה שבסיס האוהדים יצטמצם? כי כמות האוהדים החברים בעמותה נשארת פחות או יותר זהה בשנים האחרונות, וכאשר אוהדים מסוימים מתייאשים, מתנתקים או (לא עלינו) הולכים לעולמם, כוחנו כקבוצת אוהדים יורד בלי שיוזרם דם חדש וצעיר - כלומר מצטרפים חדשים בגילאי 10-40 שיוכלו להיות פעילים עוד הרבה שנים קדימה. וכנ"ל לגבי סתם התמונה ביציעים בלי קשר לחברות בעמותה.