purvis short כתב:
הוקיץ' כתב:
אני בגדול מסכים שזה משהו שאסור שיקרה, אבל משתמע פה שמדובר בחבורה של אזרחים תמימים שנדפקים כי הם לא נולדו במדינה וזה לא מדויק בלשון המעטה.
חצי מהאזרחויות האלו נולדו בחטא מלכתחילה, נטו כדי לנצל את הפרצה של החוק הרוסי. פתאום ג'ו אלכסנדר וטיילר רוצ'סטי מצאו את המקורות היהודיים האבודים שלהם וריצ'ארד האוול מצא את אהבת חייו הישראלית רק כדי להתגרש ממנה כמה חודשים אחר כך.
שוב, ההצעה הזו זה להוסיף חטא על פשע, אבל כדאי להעמיד דברים על דיוקם.
וכמה ישראלים עובדים בכל מיני מדינות באירופה בזכות "דרכון פולני" או "דרכון רומני". הם פולנים? הם רומנים? מה הקשר שלהם למדינות האלה?
שוב, לא הייתי רוצה בהפועל ארבעה מתאזרחים. אבל זה כבר עניין שלי כאוהד, עניין ערכי פנימי. להגביל את אפשרות התעסוקה של אזרח ישראלי (אזרח! כמוני כמוך. ההמונח "מתאזרח" הוא המצאה כדורסלנית) זה מחליא.
לא הבנתי למה צריך להיות אכפת לי מהישראלים האלה. להיפך, זה נראה לי לגיטימי מצד המדינות האלו להתגונן מפני אנשים שבאים לנצל זכויות שלא מיועדות להם.
הבעיה שלי (וזו גם הסיבה שהמדינות האלו לא עושות משהו בעניין) היא שלא ניתן לעשות את ההפרדה. לא באמת ניתן להפריד בין מי שנתפרה לו קומבינה במיוחד עבורו כדי "לרמות" את החוק, לבין מי שראוי להנות מהחוקים האלה לפי הכוונה המקורית של החוק.
ופרוויס, ההשוואה לאוהדי בית"ר מגוחכת. אין שום דמיון בין המקרים.