תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 20:32

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: החוק הרוסי
הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 13:07 
הסערה סביב החוק נמשכת וכל יום נכתב הצעה אחרת לשינוי.
ההצעה האחרונה מדברת על 4 זרים (שיכולו גם לשחק יחד) כאשר גם מתאזרחים יחשבו זרים אלא אם שיחקו/משחקים בנבחרת.
לדעתי זאת הצעה מצוינת חוץ מנושא המתאזרחים, כי פה יש שיקול למאמן הנבחרת את מי לזמן, ועוד שיקולים זרים.
לדעתי מתאזרח צריך להחשב ככזה באם שיחק במשך יותר מ3 שנים בארץ כזר.

כל יתר ההצעות שדוברו בנושא וכללו 6 זרים אך עם קנסות גדולים בהתאם למס הינן הצעות מפגרות בלי בסיס,
צריך לבטל לגמרי את הטבת המס לזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: החוק הרוסי
הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 13:55 
כל הצעה שהופכת מתאזרחים לאזרחים סוג ב' צריכה להיפסל. זו שערוריה.
כל אדם שנושא תעודת זהות ישראלית זכאי לזכויות שוות לעבוד במדינה הזו. אסור להפועל לתמוך בהצעה שתהפוך מתאזרחים לאזרחים סוג ב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
כבר היום בפיב"א מותר לשתף רק מתאזרח אחד. זה לא שיקבע פה איזה תקדים עולמי מטורף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:07 
הפועל כתב:

לא מעניין אותי פיב"א. מעניין אותי שאתה אומר לבעל תעודת זהות כחולה: אתה לא יכול להתפרנס פה. זו שערוריה. אם הפועל תל אביב תתמוך בצעד כזה, ערכית, זו עצוב מאוד. באמת, זו שערוריה והפועל צריכה להיות הראשונה שמתנגדת לדבר כזה, ואם הוא יתקבל היא צריכה גם לעתור לבג"צ.
אני לא מאמין שבכלל מעלים הצעה מזעזעת כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
כל אדם שנושא תעודת זהות ישראלית זכאי לזכויות שוות לעבוד במדינה הזו. אסור להפועל לתמוך בהצעה שתהפוך מתאזרחים לאזרחים סוג ב'.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
הפועל כתב:

לא מעניין אותי פיב"א. מעניין אותי שאתה אומר לבעל תעודת זהות כחולה: אתה לא יכול להתפרנס פה. זו שערוריה. אם הפועל תל אביב תתמוך בצעד כזה, ערכית, זו עצוב מאוד. באמת, זו שערוריה והפועל צריכה להיות הראשונה שמתנגדת לדבר כזה, ואם הוא יתקבל היא צריכה גם לעתור לבג"צ.
אני לא מאמין שבכלל מעלים הצעה מזעזעת כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
וצריך לחזור לארבעה זרים, בלי החוק הרוסי הנוראי.
כל דבר מעבר משרת את מכבי מצד אחד, או את עסקני הכדרוסלן הישראלי שדואגים לסידור עבודה ולחוזים מנופחים עבור השחקן הישראלי.

הצעה נוספת שלי - הגבלה של ארבעה זרים בסגל וביטול הרוטציה ברישום לכל משחק. שמכבי, וכל שאר הקבוצות, ישחקו בליגה עם ארבעה זרים בלי כל הגיבויים למיניהם במקרה של פציעות והשעיות. מכבי בוכים שהם צריכים לבחור כל פעם את הזרים שישחקו יום לפני המשחק? הנה, פתרתי להם את הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:48 
סמל אישי של המשתמש
http://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fol ... 11&lang=HE

והנה שמואל פרנקל ושמעון אמסלם רוקחים עסקה שתרצה את מכבי וירושלים מצד אחד ואת הצברים הישראלים טהורי הדם מצד שני. ארבעה זרים ובלי מתאזרחים, חוץ מאלה ששיחקו בנבחרת. ומי הקבוצות היחידות שמחזיקות או שתחזקנה מתאזרחים ששיחקו בנבחרת? מכבי וירושלים כמובן, עם טיוס, ג'ייק כהן והאוול. ומי קובע מי יהיה המתאזרח של הנבחרת? מאמן ירושלים. מאמן ירושלים עודד קטש יכול להחתים בקיץ את ג'ו אלכסנדר, ואז מאמן הנבחרת עודד קטש יכול לזמן אותו כמתאזרח של הנבחרת ולהפוך אותו לישראלי כשר תחת חוקי הליגה.

לעומת זאת בנקס ייחשב לזר, ולא תהיה לנו אפשרות ריאלית להשאיר אותו (לפי העסקה, נצטרך לוותר על זר ולהישאר עם שלושה בלבד). למרות שהוא לא פחות ישראלי מאף אחד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:54 
יובל כתב:
http://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fol ... 11&lang=HE

והנה שמואל פרנקל ושמעון אמסלם רוקחים עסקה שתרצה את מכבי וירושלים מצד אחד ואת הצברים הישראלים טהורי הדם מצד שני. ארבעה זרים ובלי מתאזרחים, חוץ מאלה ששיחקו בנבחרת. ומי הקבוצות היחידות שמחזיקות או שתחזקנה מתאזרחים ששיחקו בנבחרת? מכבי וירושלים כמובן, עם טיוס, ג'ייק כהן והאוול. ומי קובע מי יהיה המתאזרח של הנבחרת? מאמן ירושלים. מאמן ירושלים עודד קטש יכול להחתים בקיץ את ג'ו אלכסנדר, ואז מאמן הנבחרת עודד קטש יכול לזמן אותו כמתאזרח של הנבחרת ולהפוך אותו לישראלי כשר תחת חוקי הליגה.

לעומת זאת בנקס ייחשב לזר, ולא תהיה לנו אפשרות ריאלית להשאיר אותו (לפי העסקה, נצטרך לוותר על זר ולהישאר עם שלושה בלבד). למרות שהוא לא פחות ישראלי מאף אחד אחר.

העיקר שיזדעזעו פה מבית"ר ירושלים, אבל יעשו לאמריקאים בעלי אזרחות ישראלית בדיוק את אותו הדבר.
הפועל צריכה כבר עכשיו להוציא הודעה חד משמעית שהיא נגד העסקה המבחילה הזו ושהיא תעתור לבג"צ נגדה.
מזעזע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:55 
אני בגדול מסכים שזה משהו שאסור שיקרה, אבל משתמע פה שמדובר בחבורה של אזרחים תמימים שנדפקים כי הם לא נולדו במדינה וזה לא מדויק בלשון המעטה.
חצי מהאזרחויות האלו נולדו בחטא מלכתחילה, נטו כדי לנצל את הפרצה של החוק הרוסי. פתאום ג'ו אלכסנדר וטיילר רוצ'סטי מצאו את המקורות היהודיים האבודים שלהם וריצ'ארד האוול מצא את אהבת חייו הישראלית רק כדי להתגרש ממנה כמה חודשים אחר כך.
שוב, ההצעה הזו זה להוסיף חטא על פשע, אבל כדאי להעמיד דברים על דיוקם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 14:59 
הוקיץ' כתב:
אני בגדול מסכים שזה משהו שאסור שיקרה, אבל משתמע פה שמדובר בחבורה של אזרחים תמימים שנדפקים כי הם לא נולדו במדינה וזה לא מדויק בלשון המעטה.
חצי מהאזרחויות האלו נולדו בחטא מלכתחילה, נטו כדי לנצל את הפרצה של החוק הרוסי. פתאום ג'ו אלכסנדר וטיילר רוצ'סטי מצאו את המקורות היהודיים האבודים שלהם וריצ'ארד האוול מצא את אהבת חייו הישראלית רק כדי להתגרש ממנה כמה חודשים אחר כך.

וכמה ישראלים עובדים בכל מיני מדינות באירופה בזכות "דרכון פולני" או "דרכון רומני". הם פולנים? הם רומנים? מה הקשר שלהם למדינות האלה?
שוב, לא הייתי רוצה בהפועל ארבעה מתאזרחים. אבל זה כבר עניין שלי כאוהד, עניין ערכי פנימי. להגביל את אפשרות התעסוקה של אזרח ישראלי (אזרח! כמוני כמוך. ההמונח "מתאזרח" הוא המצאה כדורסלנית) זה מחליא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
והכל מתחיל מעיוות בסיסי שמפלה לרעה את תושבי המדינה ומאפשר למעסיקים להביא עובדים זרים בחצי מחיר בענף שאין בו מחסור בעובדים.
הכל פה מעוות, עיוות על עיוות. מלחמת בני חושך בבני אור אין פה

ואגב ישראלים בפולין - רק שתדע שבשנים האחרונתו גם פולין חושבת שזה הזוי והתחילה להקשיח בצורה פסיכית את הקריטריונים, כולל כל מיני הנפצות לא קשורות למציאות. ושם זה עוד לא מתקרב למה שהולך עם אמנת המס הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 15:02 
לדעתי על מנת להגיע לעמק השווה צריך לקבוע שמתאזרח צריך לקבל אישור לשחק כישראלי לאחר 3 שנים ברציפות ששיחק בארץ כזר. (ככה גם שחקן כמו בנקס נכנס לעסק)
ומנגד כאלו שיבואו בניסיון לעשות סיבוב של שנה שנתיים לא יוכלו להחשב כישראלים. (דוגמת רוצ'סטי ודומיו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 15:07 
gigs כתב:
לדעתי על מנת להגיע לעמק השווה צריך לקבוע שמתאזרח צריך לקבל אישור לשחק כישראלי לאחר 3 שנים ברציפות ששיחק בארץ כזר. (ככה גם שחקן כמו בנקס נכנס לעסק)
ומנגד כאלו שיבואו בניסיון לעשות סיבוב של שנה שנתיים לא יוכלו להחשב כישראלים. (דוגמת רוצ'סטי ודומיו)

אין דבר כזה "מתאזרח". חוקית - בנקס, דיברתולומיאו וכו' הם ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 15:08 
לרדת על מתאזרחים זה מחליא, כיוון שהם אזרחים ישראלים לכל דבר ועניין.
לדעתי צריך לחזור לארבעה זרים ולהגביל מתאזרח לקבוצה לתקופה מסוימת. למרות שאני מתנגד ברמה המוסרית לדבר כזה. קריטריון הזימון לנבחרת נתון לניגוד עניינים לא נורמלי. את זמן הפרקט הישראלים שחקני הנבחרת יצטרכו להרוויח.

gigs כתב:

גם וואריאציה נחמדה, אבל בלי מכבי וירושלים, אין סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 15:09 
purvis short כתב:
הוקיץ' כתב:

וכמה ישראלים עובדים בכל מיני מדינות באירופה בזכות "דרכון פולני" או "דרכון רומני". הם פולנים? הם רומנים? מה הקשר שלהם למדינות האלה?
שוב, לא הייתי רוצה בהפועל ארבעה מתאזרחים. אבל זה כבר עניין שלי כאוהד, עניין ערכי פנימי. להגביל את אפשרות התעסוקה של אזרח ישראלי (אזרח! כמוני כמוך. ההמונח "מתאזרח" הוא המצאה כדורסלנית) זה מחליא.

לא הבנתי למה צריך להיות אכפת לי מהישראלים האלה. להיפך, זה נראה לי לגיטימי מצד המדינות האלו להתגונן מפני אנשים שבאים לנצל זכויות שלא מיועדות להם.
הבעיה שלי (וזו גם הסיבה שהמדינות האלו לא עושות משהו בעניין) היא שלא ניתן לעשות את ההפרדה. לא באמת ניתן להפריד בין מי שנתפרה לו קומבינה במיוחד עבורו כדי "לרמות" את החוק, לבין מי שראוי להנות מהחוקים האלה לפי הכוונה המקורית של החוק.
ופרוויס, ההשוואה לאוהדי בית"ר מגוחכת. אין שום דמיון בין המקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 15:15 
הוקיץ' כתב:
purvis short כתב:
הוקיץ' כתב:

לא הבנתי למה צריך להיות אכפת לי מהישראלים האלה. להיפך, זה נראה לי לגיטימי מצד המדינות האלו להתגונן מפני אנשים שבאים לנצל זכויות שלא מיועדות להם.
הבעיה שלי (וזו גם הסיבה שהמדינות האלו לא עושות משהו בעניין) היא שלא ניתן לעשות את ההפרדה. לא באמת ניתן להפריד בין מי שנתפרה לו קומבינה במיוחד עבורו כדי "לרמות" את החוק, לבין מי שראוי להנות מהחוקים האלה לפי הכוונה המקורית של החוק.

כאזרח ישראלי צריך להיות לך אכפת מהפליה של אזרחים ישראלים אחרים רק בגלל מוצאם. וזה בדיוק מה שיש פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 15:20 
purvis short כתב:
הוקיץ' כתב:
purvis short כתב:
הוקיץ' כתב:

כאזרח ישראלי צריך להיות לך אכפת מהפליה של אזרחים ישראלים אחרים רק בגלל מוצאם. וזה בדיוק מה שיש פה.

נו באמת, אין לזה שום קשר למוצאם. הרי זה לא בגלל שהם ישראלים (זה היה אותו דבר אם היה מדובר באינדונזים) אלא בגלל שלא לשם כך יועדו החוקים האלה.
גם כאן זה לא ספציפי נגד אמריקאים, אלא כי יש כאן ניצול של פרצה בחוק שנועד (גם אם זה לא מה שהוא באמת עושה) כדי להגן על השחקן הישראלי ולקדם את הכדורסל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 16:04 
לכן לא צריך לעשות מגבלה על מתאזרחים אבל על מנת שלא כל אחד ימציא לעצמו סבתא יהודיה או חתונה בשביל שנה אחת כן אפשר וצריך לעשות תקופת צינון בין זר לישראלי
לדעתי לגיטימי ביותר לקבוע 3 שנים או כמה שיסכימו לתקופה בה שחקן צריך להיות במדינה על מנת להפוך לישראלי לטובת חוקי הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 19:44 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
purvis short כתב:
הוקיץ' כתב:
purvis short כתב:
הוקיץ' כתב:

נו באמת, אין לזה שום קשר למוצאם. הרי זה לא בגלל שהם ישראלים (זה היה אותו דבר אם היה מדובר באינדונזים) אלא בגלל שלא לשם כך יועדו החוקים האלה.
גם כאן זה לא ספציפי נגד אמריקאים, אלא כי יש כאן ניצול של פרצה בחוק שנועד (גם אם זה לא מה שהוא באמת עושה) כדי להגן על השחקן הישראלי ולקדם את הכדורסל הישראלי.

מה עם יהודים שעושים "עליה" כמו וילי (שגם יש לו משפחה שגרה בארץ) או ג'ייק כהן? תפריד אותם מבנקסים למיניהם לפי חוק השבות? אם כן אז למה בנקס, שעשה "עליה" עם אשתו ו-ויתר על קריירה באירופה בשביל זה לא? אם לא אז תעביר גם אותם למעמד של זרים? תעביר פתאום כל מיני דיברתולומאוים, דגלאסים ופרינים שמשחקים כמו כבר שנים בתור ישראלים למעמד של זר רק כי רק מתאזרח אחד יכול לשחק בנבחרת ובדיפולט הוא יהיה גבוה? אם רותבארט לא היה משחק בנבחרת הוא היה אמור לשחק במעמד זר?
זה פשוט לא הגיוני, בנוסף לזה שזה לא מוסרי.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 19:56 
ItaiH6 כתב:
מה עם יהודים שעושים "עליה" כמו וילי (שגם יש לו משפחה שגרה בארץ) או ג'ייק כהן? תפריד אותם מבנקסים למיניהם לפי חוק השבות? אם כן אז למה בנקס, שעשה "עליה" עם אשתו ו-ויתר על קריירה באירופה בשביל זה לא? אם לא אז תעביר גם אותם למעמד של זרים? תעביר פתאום כל מיני דיברתולומאוים, דגלאסים ופרינים שמשחקים כמו כבר שנים בתור ישראלים למעמד של זר רק כי רק מתאזרח אחד יכול לשחק בנבחרת ובדיפולט הוא יהיה גבוה? אם רותבארט לא היה משחק בנבחרת הוא היה אמור לשחק במעמד זר?
זה פשוט לא הגיוני, בנוסף לזה שזה לא מוסרי.

תקרא את ההודעות הקודמות שלי.
כתבתי שאי אפשר לעשות את ההפרדה ולכן זו הצעה מטומטמת (בלי קשר לכך שהדרישה להופעות בנבחרת שלא ברור מה זה אמור להוכיח היא אינפנטילית במקרה הטוב).
אגב, רוטבארט וג'ייק כהן נחשבים כישראלים, לא כמתאזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2018, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
רותבארט גר כמה שנים בארץ בתור ילד. למרות שהוא לא שיחק כדורסל בשנים האלה זה הספיק בשביל שFIBA תכיר בו כאזרח מקור.
בויקיפדיה של ג'ייק כהן כתוב הדבר הבא:
ציטוט:
ב-18 ביוני 2017 הוכר כהן כישראלי על ידי פיב"א[4] , לאור בקשת איגוד הכדורסל הישראלי לקראת משחקי קדם אליפות העולם 2019. קבלת הבקשה נומקה בחינוך היהודי שעבר כהן ובשנותיו כשחקן בישראל מה שמוכיח את זיקתו לישראל.

מתברר שFIBA מכירה בחוק השבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2018, 14:12 
http://www.one.co.il/Article/17-18/2,62 ... tml?ref=hp
פדרמן נפגש וסגר מול ארגון השחקנים על 6 זרים
אחד מבעלי מכבי ת"א סגר מתווה ובו עוד נותר להכניס מספר סייגים כדי לשמור על מעמד השחקן הישראלי. הצהובים עשויים לחזור בהם מהודעת הפיצול

אם זה נכון ויקרה אפשר לסגור את הליגה. שמעון אמסלם וארגון השחקנים פשוט "מכרו" את הליגה והקבוצות הקטנות למכבי וירושלים.
קנסות על קבוצות שמחזיקות תקציב של פי 10 מכל אחת אחרת לא יזיזו להן.

אסור להסכים בכל תוקף להסכם שיש בו מעל 4 זרים!!
מקווה שנשמע מתישהו מה חושבים בהנהלה הנבחרת שלנו בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: החוק הרוסי
הודעהפורסם: 08 מאי 2018, 17:49 
אמסלם זה בנאדם שלא מסוגל לנהל מו"מ על סנדביץ'. הוא לא יודע לומר לא לאף בנאדם, ולא משנה מי זה יהיה. הוא תמיד רוצה שיאהבו אותו ורוצה לצאת בסדר עם כולם.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2018, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
gigs כתב:
http://www.one.co.il/Article/17-18/2,62 ... tml?ref=hp
פדרמן נפגש וסגר מול ארגון השחקנים על 6 זרים
אחד מבעלי מכבי ת"א סגר מתווה ובו עוד נותר להכניס מספר סייגים כדי לשמור על מעמד השחקן הישראלי. הצהובים עשויים לחזור בהם מהודעת הפיצול

אם זה נכון ויקרה אפשר לסגור את הליגה. שמעון אמסלם וארגון השחקנים פשוט "מכרו" את הליגה והקבוצות הקטנות למכבי וירושלים.
קנסות על קבוצות שמחזיקות תקציב של פי 10 מכל אחת אחרת לא יזיזו להן.

אסור להסכים בכל תוקף להסכם שיש בו מעל 4 זרים!!
מקווה שנשמע מתישהו מה חושבים בהנהלה הנבחרת שלנו בנושא.

נובמת...זה גידי ליפקין
רמת אמינות:רפאל נאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: