תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 22:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחזור 16 הפועל תל אביב - בני הרצליה (20:30)
הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 00:30 
סמל אישי של המשתמש
לא ראיתי את המשחק ברובו אבל ברבע השני היו לפחות 3 פעמי שהגענו ל למינוס 14 היינו במוממנטום ורביב חדר והחטיא לףמתחת לסל. מתיסכול לא ירד וחטפנו מיד שלשה.

זה והקליעות עונשין מנעו מאיתנו להיות במשחק של חד ספרתי כבר במחצית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 04:49 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
גפני היה חלש גם בעיני.
קפץ בקטע הזוי על קמפטון ואפשר לו סל ועבירה, עוד פעמיים קפץ לחסום ללא שום סיבה ונתן להרצליה ריבאונד התקפה קל.
הוא שחקן מאוד אקטיבי שתמיד מוצא איך לתרום, אבל הסך הכל לא היה משהו.

נראה לי שזה כי הוא שחקן שנועד להשלים עוד שחקן גבוה.
הבעיה היא שאין לנו עוד גבוה (במובן 5) שהוא שחקן.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 08:00 
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:
עלפקה, שמוליקיפוד, תתחילו להכין את הרעל והשמפניות

אין כמוכם, הרובוט והצל שלו. אתם האוהדים הכי טובים בעולם.
היחידים ששמחים כשאנחנו מנצחים והיחידים ששומרים על פרופורציות כשאנחנו נראים כמו תחת.

כל כך שונים ומיוחדים.

חלילה אני צל של המצא"ר ימ"ש.
פשוט בחיי לא ראיתי אוהדים שנהנים יותר כשהקבוצה שלהם מפסידה כמוכם.
אלפקה, כי הוא בן אדם כזה.
ואתה מסיבה לא ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 08:41 
סמל אישי של המשתמש
אהרל'ה כתב:
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:

היחידים ששמחים כשאנחנו מנצחים והיחידים ששומרים על פרופורציות כשאנחנו נראים כמו תחת.

כל כך שונים ומיוחדים.

ואתה מסיבה לא ברורה.

הצל, תוכל לצטט הודעות שלי שמהם הצלחת להבין שאני שמח שאנחנו מפסידים?
מסקרן אותי ניתוח האישיות שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 09:20 
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:

כל כך שונים ומיוחדים.

ואתה מסיבה לא ברורה.

ככה זה מרגיש מההודעות שלך.
אתה הרבה יותר פעיל ושמח שהקבוצה (ובמיוחד רמי) נכשלת

אם אני הצל, אז המצא"ר הוא סאבלימינל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 10:04 
עיקר הבעיה שלנו היא בחמישיה איתה פותח פרנקו, אנחנו כבר כמה משחקים גם בנצחונות מתחילים בפיגור וסופגים 30 נק' ברבע הראשון.

פרנקו חייב לבצע שינוי בחמישיה היא כבר שקופה מידי והקבוצות האחרות יודעות למה להתכונן בפתיחת המשחק.
אתמול ההפסד נבע בעיקר בפתיחה רעה מאוד. לחזור ממינוס 18 ברבע הראשון זה כמעט בלתי אפשרי במיוחד ביום שרוב השחקנים
מתחת לרמתם הרגילה גם לאחר מכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
אהרל'ה כתב:
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:

כל כך שונים ומיוחדים.

ואתה מסיבה לא ברורה.

הרובוט. אתה לא עוקב.

רמי הוא חובבן בעיניי, עומד מאחורי כל מילה. רק אני לא מבין איך קישרת את זה לשמחה מהפסדים.
כנראה שאתה האוהד הטוב בעולם אתה רואה דברים אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:
שמוליקיפוד כתב:
[quote="אהרל'ה"] עלפקה, שמוליקיפוד, תתחילו להכין את הרעל והשמפניות

כל כך שונים ומיוחדים.

ואתה מסיבה לא ברורה.

הרובוט. אתה לא עוקב.

רמי הוא חובבן בעיניי, עומד מאחורי כל מילה. רק אני לא מבין איך קישרת את זה לשמחה מהפסדים.
כנראה שאתה האוהד הטוב בעולם אתה רואה דברים אחרת.[/quote]די נו, אני לוקח פה סיכון אדיר כי אתה בטח תיכנס בי עכשיו, אבל גם אני שמתי לב שאחרי נצחונות אתה פרווה ואחרי הפסדים אתה חד, שנון ופורח מבחינת כושר הניסוח ואוצר הדימויים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 16:02 
אבל הצמד הוא סאבלימינל והצל.
חשבתי שתהיה יותר חד.
נגיד היית קורא לנו R2D2 ו-R2D3
או המצא"ר ועוזריו
משהו רלוונטי יותר, מאכזב מצדך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 17:08 
אהרל'ה כתב:
חשבתי שתהיה יותר חד.
או המצא"ר ועוזריו

יש סיכוי שתמות משברון לב ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 17:14 
בני12 כתב:
אהרל'ה כתב:
חשבתי שתהיה יותר חד.
או המצא"ר ועוזריו

אותו סיכוי שמר קיפוד ישלח פרחים לרמי כמחווה של רצון טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 17:30 
סמל אישי של המשתמש
אהרל'ה כתב:
בני12 כתב:
אהרל'ה כתב:
חשבתי שתהיה יותר חד.
או המצא"ר ועוזריו

הצל, עזוב אותך מלנהל את הפורום.
תתמודד בבחירות ואני מבטיח לעשות שוב חברות בעמותה ולהצביע לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2018, 17:52 
שמוליקיפוד כתב:
אהרל'ה כתב:
בני12 כתב:
אהרל'ה כתב:
חשבתי שתהיה יותר חד.
או המצא"ר ועוזריו

הצל, עזוב אותך מלנהל את הפורום.
תתמודד בבחירות ואני מבטיח לעשות שוב חברות בעמותה ולהצביע לך.

אתה גם לא חבר עמותה וגם לוקח ברצינות יתרה את מה שכתבתי שם?
המצב פקקט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2018, 10:13 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
אין לי טענות לפרנקו על ניהול משחק חוץ מהעובדה שמקי היה על המגרש יותר מדי. זה גם לא ענין של חמישיה זו או אחרת. אם מישהו חושב שאם היינו עולים עם חמישיה שונה זה היה נראה אחרת הוא הוזה.
זה ענין של גישה מחורבנת שאתה עלינו למשחק הזה. גישה של יהירות וזלזול שנובעת כנראה מהנצחונות האחרונים.
כשעולים למשחק וחושבים שננצח גם אם לא נתאמץ זה מה שקורה.
אין לנו קבוצה שיכולה לזלזל באיזושהי קבוצה בליגה. אנחנו יכולים לנצח כל קבוצה אבל גם יכולים להפסיד לכל קבוצה. אבל בשביל לנצח אנחנו צריכים לעבוד קשה בכל משחק מהדקה הראשונה.
ברגע שנקלוט את זה ננצח והרבה. אם לא נמצא את עצמנו מפסידים גם לנס ציונה וחיפה.
זו העבודה הכי חשובה של פרנקו השנה.
ברור שעם שחקנים אחרים במקום מקי והאוורד זה היה הרבה יותר קל, אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להשקיע גם בלעדיהם.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

בדיוק להפך. כלומר, אם מסתכלים על המשחק הזה נקודתית, אז כנראה החוסר באנרגיות זה מה שהכריעו את המשחק אתמול.

אבל לחשוב שהפיתרון לזה, ולצערי זה גם מה שפרנקו חושב ובערך הדבר היחיד שהוא אומר בראיונות שלו, הוא לדרוש בכל משחק 100% מבחינת אנרגיות, ריכוז, מוכנות וכל אלמנט מנטלי אחר, לא יביא לכלום. כי זו דרישה לא ריאלית ופשוט ריקה מתוכן. אין קבוצת ספורט בעולם שמסוגלת לזה או למשהו שקרוב לזה. נפילות מנטליות לאורך העונה זה לא רק טבעי, אלא בלתי נמנע. הרי אין קבוצה שלא רוצה לתת את המקסימום בכל המשחקים, אין מאמן שלא מנסה להחדיר בשחקנים שלו מוטיבציה ואנרגיות וריכוז לפני כל משחק. אם זה היה אפשרי אז היינו רואים את כל הקבוצות נותנות 100% בכל משחק, אבל זה לא קורה.

אז כן, במשחק נקודתי יש לפעמים קבוצה שרוצה ונלחמת יותר וקבוצה שפחות ולפעמים זה מכריע את המשחק, אבל לאורך זמן (והכי חשוב - בעיקר במאני-טיים) הדברים האלה מתאזנים, ומה שמכריע הוא הכישרון. לכן הפיתרון הוא לא ניסיונות חסרי תכלית לגרום לקבוצה לרצות ולהילחם יותר מהיריבה (משהו שכל קבוצה מנסה לעשות, משהו שכל מאמן מנסה לגרום לשחקנים שלו לעשות), אלא לשפר את רמת הכישרון בקבוצה (וספציפית - להחליף שני שחקנים מזעזעים בשני שחקנים טובים), כך שגם בימים שהריכוז והרצון לא שם (שוב - משהו שקורה לכל קבוצה), יהיה לנו כישרון להסתמך עליו.

תסתכל על חולון כדוגמה. קבוצה שזורקת זין כבר חודשיים. לא נלחמת, לא שומרת, לא כלום. גם השחקנים וגם המאמן אגב. אבל פשוט יש להם כישרון בטונות כדי לחפות על זה כל משחק. לא משנה שהם לא שומרים, שהם מגיעים שאננים לכל משחק, שהם נרדמים תוך כדי משחק, שהם לא עושים התאמות, שהמאמן שלהם מעלה הרכבים הזויים, תמיד בסוף הם מנצחים רק כי הם יותר מוכשרים ואי אפשר לעמוד בקצב הקליעה שלהם 40 דקות. והכל בהובלתו של גלן רייס שהוא בעצמו גדול זורקי הזין שמשחק ומתנהג כמו בשכונה ועדיין מפרק את כל הליגה בהליכה כי הוא כל כך פאקינג מוכשר.

וזה גם לא שמה שמאפיין את הקבוצה שלנו הוא בעיות הגישה והרצון על פני הכישרון והיכולת - להפך. מילא היינו קבוצה מוכשרת אבל כזאת שבאופן עקבי לא נלחמת, לא שומרת, מפסידה לקבוצות פחות מוכשרות. במקרה כזה הייתי אומר שהחלפה של שחקן חלש לא תעזור כל עוד הגישה לא תשתנה. אבל זה לא המקרה אצלנו. מבחינת רצון ולחימה, לאורך העונה כולה, אפשר לומר שאנחנו אפילו מעל הממוצע. הבעיה האמיתית והמהותית היא שני זרים גרועים מאוד, שמגבילים מאוד את הקבוצה. איתם אי אפשר לנצח לאורך זמן ואי אפשר להגיע רחוק. זה מה שצריך ואפשר לפתור.

גם האמירה שאנחנו יכולים לנצח כל קבוצה ולהפסיד לכל קבוצה (עוד משהו שפרנקו בעצמו אמר יותר מפעם אחת) היא אמירה ריקה מתוכן. היא נכונה בערך לכל קבוצת מרכז טבלה בליגה כלשהי על הפלנטה. הרי כל קבוצה יכולה לנצח ביום טוב קבוצה טובה ממנה, וביום רע להפסיד לקבוצה חלשה ממנה. אז כל קבוצת מרכז טבלה יכולה ביום טוב לנצח את קבוצות הצמרת וביום רע להפסיד לקבוצות התחתית. אין באמירה הזאת כדי להצביע על איזושהי יכולת מיוחדת, איזושהי פוטנציאל יוצא דופן שגלומים דווקא בקבוצה שלנו. אני אגב חושב שספציפית במקרה שלנו, גם הנסיבות שבהן ניצחנו את מכבי וירושלים היו חריגות (את מכבי ניצחנו 48 שעות אחרי שהם ניצחו אותנו במשחק החשוב יותר, ואת ירושלים ניצחנו כשהם היו פצועים מאוד), ובנסיבות "רגילות" אני מתקשה לראות אותנו מנצחים אותן גם ביום טוב שלנו. כל עוד זה הסגל שלנו, אנחנו נישאר קבוצת מרכז טבלה טיפוסית - שביום טוב יכולה לנצח קבוצות צמרת וביום רע להפסיד לקבוצות תחתית, ולאורך זמן לא באמת יכולה להגיע רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2018, 10:29 
סמל אישי של המשתמש
אין ספק שאנחנו במצב שעדיף לשפר את הסגל. אבל אני לא מסכים שאנחנו מעל הממוצע מבחינת רצון ולחימה. אנחנו כמעט כל משחק סופגים לפחות מחצית אחת 50+ נקודות. זה נתון נוראי שלא זכור לי כמעט משנים קודמות, והוא לא מקרי. אנחנו מגיעים שאננים ונטולי אנרגיות כמעט כל משחק לפחות לחצי ממנו. הרבה פעמים אנחנו מצליחים לחפות על זה בחצי שני אנרגטי, או פאשלות של היריבות כמו בירושלים (וכמעט כמו מול הרצליה השבוע). אבל זה לא קשור רק לכישרון, זה יותר הכנה מנטלית ומחויבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2018, 11:09 
סמל אישי של המשתמש
גם ספיגת הנקודות קשורה לכישרון וליכולת לא פחות מאשר לגישה.
כשיש לך שחקן כמו מקי שנראה כמי שגמר את הסוס, וכבר לא יכול להזיז את הרגליים, אתה תספוג הרבה נקודות בלי קשר לגישה ולהכנה. שילוב של שחקן קטן פיזית שגם לא יכול להזיז את הרגליים זה אסון הגנתי שקשה להתחמק ממנו (ע"ע תמיר בלאט, טיילור באטל, אפיק ניסים).
כשהסנטר שלך הוא שחקן הגנה מזעזע, שומר פיק-אנד-רול נוראי שכל פעם שהוא יוצא מטר לעזור לוקח לו אחר כך שעה לחזור, שלא מכסה שטחים או קווי מסירה או מקשה באיזשהו אופן על הגארד היריב, לא יכול לעשות סוויץ' ולשמור בפרימטר בלי שזה ייגמר בסל ו/או עבירה (ובניסיון למנוע את הסיטואציה הזאת אנחנו חוטפים המון סלים מחיפויים עליו), לא חוטף או חוסם או מביא איזשהו אלמנט של חיפוי הגנתי או מראה אקטיביות וניסיון להפריע ליריב, לא מנסה לחסום אף זריקה וכשהוא בצבע כל ליי-אפ שנזרק לסל שלנו הוא uncontested כאילו יש שם אוויר, יורד בזחילה להגנה, אתה תספוג הרבה נקודות בלי קשר לגישה ולהכנה.
ואם שחררת את הריבאונדר היחיד בקבוצה לטובת סנטר שלוקח 3 ריבאונד הגנה למשחק, אז קבוצות יחגגו עלינו בריבאונד התקפה, וגם כשתעשה עבודה הגנתית טובה והיריבה תחטיא אז יהיו לה נקודות מהזדמנות שנייה.

אי אפשר לפטור הכל ב"השחקנים לא נלחמו מספיק". יש בעיות מקצועיות מהותיות - גם בהגנה (למעשה לא פחות מאשר בהתקפה) - שרצון, לחימה, הכנה, ריכוז וכו' לא יעזרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2018, 11:16 
הדבר המבאס באמת הוא שאנחנו לא במצב ש"עדיף לשפר את הסגל". אנחנו במצב שקלי קלות לשפר את הסגל. הפועל היא קבוצה ששניים מארבעת הזרים שלה או לא תורמים או לא מתקרבים לתרום מה שזר בליגה אמור לתרום. קל מאוד להביא שחקן שיתרום יותר ממקי או הווארד (לדעתי מקי יותר קריטי, אגב). ובמקום לעשות את המובן מאליו ממשיכים עם אותו הדבר, ומחכים שדברים יסתדרו מעצמם. בניגוד לכל קבוצות הליגה שמשתדרגות ומשנות ומנסות.
רבאק, עברה כבר חצי עונה. כמה עוד אפשר לחכות? מה כל כך מסובך להביא גארד יותר טוב מטיי מקי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2018, 11:25 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
גם ספיגת הנקודות קשורה לכישרון וליכולת לא פחות מאשר לגישה.
כשיש לך שחקן כמו מקי שנראה כמי שגמר את הסוס, וכבר לא יכול להזיז את הרגליים, אתה תספוג הרבה נקודות בלי קשר לגישה ולהכנה. שילוב של שחקן קטן פיזית שגם לא יכול להזיז את הרגליים זה אסון הגנתי שקשה להתחמק ממנו (ע"ע תמיר בלאט, טיילור באטל, אפיק ניסים).
כשהסנטר שלך הוא שחקן הגנה מזעזע, שומר פיק-אנד-רול נוראי שכל פעם שהוא יוצא מטר לעזור לוקח לו אחר כך שעה לחזור, שלא מכסה שטחים או קווי מסירה או מקשה באיזשהו אופן על הגארד היריב, לא יכול לעשות סוויץ' ולשמור בפרימטר בלי שזה ייגמר בסל ו/או עבירה (ובניסיון למנוע את הסיטואציה הזאת אנחנו חוטפים המון סלים מחיפויים עליו), לא חוטף או חוסם או מביא איזשהו אלמנט של חיפוי הגנתי או מראה אקטיביות וניסיון להפריע ליריב, לא מנסה לחסום אף זריקה וכשהוא בצבע כל ליי-אפ שנזרק לסל שלנו הוא uncontested כאילו יש שם אוויר, יורד בזחילה להגנה, אתה תספוג הרבה נקודות בלי קשר לגישה ולהכנה.
ואם שחררת את הריבאונדר היחיד בקבוצה לטובת סנטר שלוקח 3 ריבאונד הגנה למשחק, אז קבוצות יחגגו עלינו בריבאונד התקפה, וגם כשתעשה עבודה הגנתית טובה והיריבה תחטיא אז יהיו לה נקודות מהזדמנות שנייה.

אי אפשר לפטור הכל ב"השחקנים לא נלחמו מספיק". יש בעיות מקצועיות מהותיות - גם בהגנה (למעשה לא פחות מאשר בהתקפה) - שרצון, לחימה, הכנה, ריכוז וכו' לא יעזרו.

פרפקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 פברואר 2018, 12:41 
סמל אישי של המשתמש
במשחק האחרון חטפנו מלא נקודות מהזדמנות שניה ושלישית של הרצליה
אמנם יש להם את אדריאן שהיה מצוין, אבל עד שהוא שפך קצת לאגר ברבע האחרון, לא הצלחנו לעצור אותו בכלל
הדבר הטוב היחידי שהאוורד עשה איתו היה הטראש טוק ברבע הרביעי שקצת הוציא אותו מאיזון.
ועדיין, הייתי מחליף את מקי הרבה לפני הווארד.

בשולי הדברים, איזה נעליים מוזרות יש לאדריאן. לא החלטתי אם מגניבות או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 פברואר 2018, 15:38 
סומך כתב:
במשחק האחרון חטפנו מלא נקודות מהזדמנות שניה ושלישית של הרצליה
אמנם יש להם את אדריאן שהיה מצוין, אבל עד שהוא שפך קצת לאגר ברבע האחרון, לא הצלחנו לעצור אותו בכלל
הדבר הטוב היחידי שהאוורד עשה איתו היה הטראש טוק ברבע הרביעי שקצת הוציא אותו מאיזון.
ועדיין, הייתי מחליף את מקי הרבה לפני הווארד.

בשולי הדברים, איזה נעליים מוזרות יש לאדריאן. לא החלטתי אם מגניבות או לא.
אדריאן העונה לא מרשים והנעליים שלו לא מגניבות. נראות כמו פלדיום שהזדווגו עם קרוקס. למרות החגיגה שלו עלינו, היה אפשר לראות שזה בעיקר בגלל שלא היה מולו בשר. נמאס לראות כבר את האוורד אבוד בהגנה (כמה אפשר לעזור לאחרים? תעזור לעצמך קודם...) ובהתקפה, כל פעם שמישהו בכלל חושב למסור לו (כבר התייאשו) השומר נותן לו פוש קטן והוא נמרח החוצה, כך שגם אם הוא מקבל כדור, הוא בכלל לא חושב על הסל. בדוחות סקאוטינג שלו צריך לכתוב - בחור נחמד שמאוד משתדל עם משחק גב לסל מביך. ועדיין, קודם להחליף את מקי. חשבנו שנקבל בעל בית ברמה של יורוליג וקיבלנו רכז עם מבט מזוגג בעיניים. בדו"ח שלו צריך לכתוב - בחור נחמד שמאוד משתדל ורכז לשעבר.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 פברואר 2018, 20:39 
יובל כתב:
רדנקו כתב:
אין לי טענות לפרנקו על ניהול משחק חוץ מהעובדה שמקי היה על המגרש יותר מדי. זה גם לא ענין של חמישיה זו או אחרת. אם מישהו חושב שאם היינו עולים עם חמישיה שונה זה היה נראה אחרת הוא הוזה.
זה ענין של גישה מחורבנת שאתה עלינו למשחק הזה. גישה של יהירות וזלזול שנובעת כנראה מהנצחונות האחרונים.
כשעולים למשחק וחושבים שננצח גם אם לא נתאמץ זה מה שקורה.
אין לנו קבוצה שיכולה לזלזל באיזושהי קבוצה בליגה. אנחנו יכולים לנצח כל קבוצה אבל גם יכולים להפסיד לכל קבוצה. אבל בשביל לנצח אנחנו צריכים לעבוד קשה בכל משחק מהדקה הראשונה.
ברגע שנקלוט את זה ננצח והרבה. אם לא נמצא את עצמנו מפסידים גם לנס ציונה וחיפה.
זו העבודה הכי חשובה של פרנקו השנה.
ברור שעם שחקנים אחרים במקום מקי והאוורד זה היה הרבה יותר קל, אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להשקיע גם בלעדיהם.

בדיוק להפך. כלומר, אם מסתכלים על המשחק הזה נקודתית, אז כנראה החוסר באנרגיות זה מה שהכריעו את המשחק אתמול.

אבל לחשוב שהפיתרון לזה, ולצערי זה גם מה שפרנקו חושב ובערך הדבר היחיד שהוא אומר בראיונות שלו, הוא לדרוש בכל משחק 100% מבחינת אנרגיות, ריכוז, מוכנות וכל אלמנט מנטלי אחר, לא יביא לכלום. כי זו דרישה לא ריאלית ופשוט ריקה מתוכן. אין קבוצת ספורט בעולם שמסוגלת לזה או למשהו שקרוב לזה. נפילות מנטליות לאורך העונה זה לא רק טבעי, אלא בלתי נמנע. הרי אין קבוצה שלא רוצה לתת את המקסימום בכל המשחקים, אין מאמן שלא מנסה להחדיר בשחקנים שלו מוטיבציה ואנרגיות וריכוז לפני כל משחק. אם זה היה אפשרי אז היינו רואים את כל הקבוצות נותנות 100% בכל משחק, אבל זה לא קורה.

אז כן, במשחק נקודתי יש לפעמים קבוצה שרוצה ונלחמת יותר וקבוצה שפחות ולפעמים זה מכריע את המשחק, אבל לאורך זמן (והכי חשוב - בעיקר במאני-טיים) הדברים האלה מתאזנים, ומה שמכריע הוא הכישרון. לכן הפיתרון הוא לא ניסיונות חסרי תכלית לגרום לקבוצה לרצות ולהילחם יותר מהיריבה (משהו שכל קבוצה מנסה לעשות, משהו שכל מאמן מנסה לגרום לשחקנים שלו לעשות), אלא לשפר את רמת הכישרון בקבוצה (וספציפית - להחליף שני שחקנים מזעזעים בשני שחקנים טובים), כך שגם בימים שהריכוז והרצון לא שם (שוב - משהו שקורה לכל קבוצה), יהיה לנו כישרון להסתמך עליו.

תסתכל על חולון כדוגמה. קבוצה שזורקת זין כבר חודשיים. לא נלחמת, לא שומרת, לא כלום. גם השחקנים וגם המאמן אגב. אבל פשוט יש להם כישרון בטונות כדי לחפות על זה כל משחק. לא משנה שהם לא שומרים, שהם מגיעים שאננים לכל משחק, שהם נרדמים תוך כדי משחק, שהם לא עושים התאמות, שהמאמן שלהם מעלה הרכבים הזויים, תמיד בסוף הם מנצחים רק כי הם יותר מוכשרים ואי אפשר לעמוד בקצב הקליעה שלהם 40 דקות. והכל בהובלתו של גלן רייס שהוא בעצמו גדול זורקי הזין שמשחק ומתנהג כמו בשכונה ועדיין מפרק את כל הליגה בהליכה כי הוא כל כך פאקינג מוכשר.

וזה גם לא שמה שמאפיין את הקבוצה שלנו הוא בעיות הגישה והרצון על פני הכישרון והיכולת - להפך. מילא היינו קבוצה מוכשרת אבל כזאת שבאופן עקבי לא נלחמת, לא שומרת, מפסידה לקבוצות פחות מוכשרות. במקרה כזה הייתי אומר שהחלפה של שחקן חלש לא תעזור כל עוד הגישה לא תשתנה. אבל זה לא המקרה אצלנו. מבחינת רצון ולחימה, לאורך העונה כולה, אפשר לומר שאנחנו אפילו מעל הממוצע. הבעיה האמיתית והמהותית היא שני זרים גרועים מאוד, שמגבילים מאוד את הקבוצה. איתם אי אפשר לנצח לאורך זמן ואי אפשר להגיע רחוק. זה מה שצריך ואפשר לפתור.

גם האמירה שאנחנו יכולים לנצח כל קבוצה ולהפסיד לכל קבוצה (עוד משהו שפרנקו בעצמו אמר יותר מפעם אחת) היא אמירה ריקה מתוכן. היא נכונה בערך לכל קבוצת מרכז טבלה בליגה כלשהי על הפלנטה. הרי כל קבוצה יכולה לנצח ביום טוב קבוצה טובה ממנה, וביום רע להפסיד לקבוצה חלשה ממנה. אז כל קבוצת מרכז טבלה יכולה ביום טוב לנצח את קבוצות הצמרת וביום רע להפסיד לקבוצות התחתית. אין באמירה הזאת כדי להצביע על איזושהי יכולת מיוחדת, איזושהי פוטנציאל יוצא דופן שגלומים דווקא בקבוצה שלנו. אני אגב חושב שספציפית במקרה שלנו, גם הנסיבות שבהן ניצחנו את מכבי וירושלים היו חריגות (את מכבי ניצחנו 48 שעות אחרי שהם ניצחו אותנו במשחק החשוב יותר, ואת ירושלים ניצחנו כשהם היו פצועים מאוד), ובנסיבות "רגילות" אני מתקשה לראות אותנו מנצחים אותן גם ביום טוב שלנו. כל עוד זה הסגל שלנו, אנחנו נישאר קבוצת מרכז טבלה טיפוסית - שביום טוב יכולה לנצח קבוצות צמרת וביום רע להפסיד לקבוצות תחתית, ולאורך זמן לא באמת יכולה להגיע רחוק.
זה ממש לא מה שאמרתי. אני בהחלט מדבר על המשחק הזה ספציפית וחושב שבו הבעיה היתה חוסר האנרגיות. ברור שיש בעיות מקצועיות שלא נפתרו ולדעתי יהיה קשה מאד לפתור אותן בלי חילופי שחקנים. אבל אני רציתי ועדיין רוצה לקוות שהמשחקים הקודמים מעידים על שיפור ביכולת. כתבתי במפורש שברור שזה היה נגד קבוצות במצב בעייתי ועדיין אלה משחקים שלא היינו מנצחים קודם.
לקוות תמיד אפשר. במיוחד כשאני כבר איבדתי תקווה לראות שינוי בסגל בזמן הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: