יובל כתב:
גפני שיחק בירושלים אך ורק בעמדה 5. לאורך כל השנתיים שלו בירושלים, תמיד היה לצידו בסגל סנטר אחד בלבד שאיתו גפני חלק את עמדה 5. גם בליגה וגם ביורוקאפ. בתחילת עונת 14/15 זה היה ג'וזף גונס, שלאחר מכן הוחלף בדיון תומפסון. בעונת 15/16 זה היה פישר, שאחר כך הוחלף באיליי הולמן. כל השחקנים האלה שיחקו כ-20 דקות למשחק, כשגפני שיחק את 20 הדקות הנותרות בעמדה 5.
בעמדה 4 שיחקו שם לאורך השנתיים האלה אליהו ודונטה סמית', ובעונה השנייה גם ג'וש דאנקן בנוסף לשניהם. גפני שיחק בירושלים מעט מאוד דקות בעמדה 4 (במצטבר, לא פר משחק). תמיד בנו עליו בתור "4-5" ותמיד בפועל הוא שיחק 5 בלבד.
וזה היה לפני שנתיים ושלוש, כשגפני היה הרבה יותר קרוב לשיאו מבחינה אתלטית. בגילו הנוכחי אין ספק שהוא 5 נטו, בטח ובטח יכול להיות אפקטיבי ושחקן שמהווה יתרון יחסי אך ורק בתור 5. בעמדה הזאת יש לו יתרון בתור שחקן שיכול לעשות חילופים ולשמור על גארדים, מהווה איום חסימה כשהוא בצבע, יכול לרוץ את המגרש יותר מהר מהסנטר היריב וגם להוות אופציה ללובים בפיק-אנד-רול, וגם אולי לקלוע שלשות באחוזים נסבלים מול סנטרים שלא יצאו אליו. בעמדה 4 הוא לא יכול להביא כמעט שום דבר מזה, אלא הופך לשחקן גבוה שזורק שלשות באחוזים רעים ושום דבר מעבר.
לא שכל זה מפריע לפרנקו לפנטז על השילוב המחריד של גפני ושל הווארד ביחד (ואין ספק, זה מה שהוא רוצה), בזמן שנישאר עם בור עצום בעמדות 3-4. שני שחקנים אפורים ומשלימים שיסגרו את עמדה 5 ואולי ישחקו כמה דקות למשחק ביחד, יתנו ביחד תפוקה של קצת יותר מזר אחד טוב, ולא יסחבו אותנו לשום מקום.
מצטער, אבל זה פשוט לא נכון.
גפני שיחק הרבה מהדקות שלו בירושלים בעמדה 4 ובאירופה אפילו יותר. להגיד שהוא לא יכול לתת דקות בעמדה 4 או שזה יצור קו קדמי כבד זו טעות.
הוא אתלטי (וראיתי אותו באלבה ברלין בעונה שעברה, לא איבד כלום מהאתלטיות שלו) וזריז הרבה יותר מתומר גינת למשל.