red_man כתב:
כן המאבטח אשם המשטרה כולם אשמים רק הקהל של הפועל לא? קהל שפעמיים באותה עונה פתחו עליו גז פעמיים כבר! ואנחנו רק באוקטובר צריך לבדוק אצלו רגע מה אולי לא בסדר. לא יודע מה קרה דקה לפני שחמישה אוהדים פוצצו במכות מאבטח על הקיר במדרגות של שער 1 אבל מה שקרה אח"כ טירוף ונכון הסדרנים האלה לא באמת יודעים לנהל אירוע והיסמנקים גם לא ממש יודעים להרגיע הרי לא משנה מה הקהל עשה הכל מתועד ואפשר לעצור את האנשים הספציפיים האלה אח"כ. לא תשכנעו אותי שהקהל לא אשם בכלל שהוא תלית שכולה תכלת לא הגיוני שאני הולך למזנון ליד שער 1 עם אחותי ילדה בת 11 לקנות לה ארטיק ותוך חצי דקה המקום נראה כמו גיהנום עכשיו תשכנעו אותה שזה סבבה ללכת למשחקים שאני צריך לדאוג שהסדרנים יפתחו לי תדלת ליד שער 2 כי אחותי לא מוכנה לעבור ליד המדרגות מפחד מהגז מהקהל מהמשטרה. תסבירו לי איך אני מעולם לא הסתבכתי בללכת מכות עם משטרה\סדרנים באף מגרש בארץ? ההתנהגות הזאת היא מה שמרחיקה אוהדים ילדים ומשפחות מהמגרשים היא מה שמרחיקה ספונסרים גדולים ורוכשים. קבוצת אוהדים שמאוהבת בעצמה עד מעל לראש וקוראים לעצמם אוהדים "אמיתיים" ו"הכי הפועל שיש" רק בגלל שעיקר החיים שלהם זה ללכת לכל משחק בכל חור ולריב עם המשטרה בכל חלקי הארץ. יש מגרש שביקרנו בו ואף פעם לא הייתה לנו שם איזה תקרית עם המשטרה? עמותה לא הגיע הזמן להסתכל רגע פנימה? מי שווה לכם יותר כסף קהל שבא לעודד לא מתעסק בשטויות וקונה מנויים וכרטיסים? או קהל שבא לריב עם כולם לזרוק חפצים למגרש ודואג לכם לרדיוסים קנסות ובכללי פחות אוהדים שלא רוצים את האווירה המגעילה הזאת? סבלתי היום כמו שלא סבלתי בחיים שלי במשחק ולא בגלל היכולת של הקבוצה אלא בגלל המסביב, אבל היי אני סתם אוהד חרא שנוסע למשחקים אני לא מגניב כמוהם ולא הולך מכות עם שוטרים ואתם לא מפחדים ממני עמותה יקרה אז עליי אפשר להשתין כי למשחק רדיוס באיזה חור שלא יהיה אנחנו נגיע. עוד דוגמא לכמה שהקבוצה הזאת בקהל פוגעת בכם מה שקרה היום עם ישי הכרוז אמור להדליק נורה אדומה מהבהבת הוא צודק בזה שהוא צעק על הקהל להפסיק והוא צודק שהוא החליט להפסיק לדבר במיקרופון. מדברים שהקבוצה של הקהל נכון? אז הגיע הזמן שהיא תהיה של כל הקהל ולא של חלק קטן בקהל שמשליט טרור על ההנהלה וגורם לה לבזבז כספים על עונשים במקום על שחקנים יותר טובים.
עכשיו כולכם יכולים לקרוא לי מכביסט זבל ואיך אני מעז לדבר על הקדושים המעונים בקהל של הפועל שהם אוהדים פי אלף יותר טובים ממני!!111
דבר ראשון, אם היית מקפיד על פיסוק ועל ירידת שורה בין פסקאות המסר שלך היה עובר יותר טוב.
דבר שני, אין לי מושג מה התחיל את העניין אבל אני יודע שכשחזרתי מהשירותים לכיוון היציע היה ריח חזק של גז במסדרון, ילדים שכבו על הרצפה ליד הקיר תופסים את הראש ובוכים (חלק כנראה בגלל הגז ואחרים בגלל הטראומה) והמשטרה שמה מצור על הכניסה לשער 2 שקרובה לשער 1, ככה שמי שרצה לחזור למקום שלו לפני תחילת המחצית השנייה היה צריך להקיף את כל היציע. באמת שלא הייתי מזיל דמעה (ראיתי מה עשיתי כאן) אם הראש של המאבטח שאחראי על זה היה תקוע על אחד התרנים מחוץ לאולם.
דבר שלישי, גם אני מעולם לא הרגזתי שוטרים במגרשי כדורגל ואולמות כדורסל, אפילו הערת התנהגות בגליון השירות הסדיר שלי אין, אני שותה רק בירות, לא מעשן ולא משחק סנוקר וזה עדיין לא מנע ממני לחטוף גז מדמיע וכמעט להידרס על ידי סוס בקרית שמונה ב3:1 ב2009 (וגם לראות מג"בניק זורק נייר בוער לתוך הצפרדע בחניון שם ומבעיר אותה, דבר שאחר כך גם בו האשימו את הקהל כמובן), ומתברר שחוסר אשמה גם לא מנע מכמה ילדים במסדרון בדרכם ליציע לשאוף קצת גז היום. אם לך לא קרה זה אומר שהיה לך מזל לא להיקלע למקום הלא נכון בזמן הלא נכון.
דבר רביעי, כשישי התחיל לצעוק על השלכת חפצים המבט שלי במקרה היה על שער 1 וצר לי אבל לא זיהיתי שום יציאה לכיוון המגרש. אחר כך היו אנשים שאמרו שזיהו יציאות מכיוון שער 2, לא בדיוק מקום מושבה של אותה קבוצת אוהדים נוראה.
דבר חמישי, לא צריך לשכנע אותי שבמקרים ספציפיים חבורת האנשים הזאת מביאה הרבה יותר נזק (בעיקר תדמיתי וגם כלכלי) מתועלת, אבל אין לי שום בעיה להודות שברוב המקרים היא (או הארגון שאליו החבורה הזאת משייכת את עצמה) מביאה תועלת. האנשים שבאים למשחקים באים לראות את הקבוצה כמובן, אבל כמה מהם לא היו מעוניינים להצטרף (לפחות ברגעי מומנטום) לעידוד שאותה חבורה מובילה? כמה אנשים היו מלווים את הקבוצה למשחקי חוץ בעפולה ודומיה אם לא הם? כמה אנשים היו עושים מנויים וקונים כרטיסים למשחקי בית אם הייתה רק האטרקציה לראות את הקבוצה הלא בדיוק אטרקטיבית לצפייה בינתיים ולא היה הפקטור של אווירת משחק של הפועל שהם גורם די מרכזי בה?
אז בכמה פורעים עלובים שזורקים חפצים למגרש צריך לטפל פרטנית, ואני מניח שיש צילומי אבטחה שמראים בדיוק מי הפרטים (ואם לא אז האחריות על זה היא כולה של חברת האבטחה ו/או המשטרה). את הקולקטיבים תעזבו, במיוחד כשלא ידוע מה דעת הקולקטיב עצמו בנוגע להתנהגויות האלה בגלל איזה קוד התנהגות מאפיוזי שבגללו כלפי חוץ אסור להם לצאת "מפקירים" או "מלשינים" או "מפוואטעבערים".
דרך אגב, הנזק הכי גדול של החבורה הזאת הוא הדבקות בפלייליסט השדוף שלה במקום להתייחס למה שקורה על המגרש אבל זה כבר נושא לדיון אחר שאת בעלי האג'נדה פה מעניין פחות.