bigi37 כתב:
red in blood כתב:
אז בתכלס כל הדיבורים על זה שהפועל לא חייבים גם לכל הנושים בארץ אלא הראל אחזקות, לא רלוונטים, משום שאותם נושים רק צריכים למצוא מספיק דרך ללחוץ על הקבוצה כדי שישלמו להם ספציפית את החוב, בדיוק כמו אופ״א, לא?
אם חברות האבטחה שאנחנו חייבים להם כסף למשל יתאגדו עם שאר החברות בשוק על לא לספק לנו שירותי אבטחה עד שנשלם את החוב, אז יהיה מותר לנו לשלם ספציפית להם, למרות שהחוב שייך להראל אחזקות, ולא לשלם נגיד לבעל הבית של דירה ששכרו לשחקן זר ולא שילמו לו? או שעיריית פתח תקווה תוכל לסרב להשכיר את האיצטדיון עד שנשלם להם את החוב של הראל אחזקות, גם אם מדובר בחוב קטן של כמה אלפים, אבל חברת קייטרינג לא תקבל את הכסף שלה, גם אם חייבים לה כמה מיליונים.
נשמע לי קצת לא תקין. בית המשפט קבע שהחובות שייכים להראל אחזקות, והקבוצה תעבור לעמותה אחרת.
להגיד שהנושים האלו יכולים עדיין לבוא וללחוץ על העמותה החדשה הזו לשלם את החובות של הראל אחזקות זה לעשות צחוק מהחלטת בית המשפט. רק הנושים עם מספיק כח יקבלו ככה את הכסף שלהם, אבל נושים ללא כח לא יקבלו, בלי קשר לגובה החוב או אופי ההסכם שהופר.
אני לא חושב שמדובר על כוח. אם פיפ"א היה ארגון ישראלי, הוא היה חייב לציית לדין הישראלי ולכן החובות היו נשארים אצל הראל אחזקות. אבל פיפ"א הוא לא ארגון ישראלי ומבחינתם החובות שייכים לגוף "הפועל ת"א" ולא לחברה שמחזיקה בבעלות על הגוף הזה. לכן החובות, מבחינתם, המשיכו עם הגוף "הפועל ת"א" גם לחברה שקנתה אותו (הניסנובים).
סבבה שהם לא ישראלים ולא מחוייבים לדין הישראלי בטענות שלהם,
אבל החברה/עמותה החדשה שמחזיקה בקבוצה היא כן ישראלית. היא לא יכולה להתעלם מזה.
וזה לחלוטין עניין של כח. אם למשל ברשימת הנושים היה גם חברת ייעוץ או משהו כזה מחו״ל, אז גם הם לא מחוייבים לחוק הישראלי, אבל לא היה להם כח כמו אופ״א, ולא היה להם יכולת לאיים בסנקציות ככה, ולכן אף אחד לא היה טוען שהחוב שייך לחברה החדשה ולא להראל אחזקות.
ברור שאני מודע לזה שמדובר בהפועל, ולכן בא לי שפשוט ישלמו את החובות ויסירו את האיום הזה מעלינו, אבל אם אני מדמיין שמדובר בגוף אחר, אז הדבר הראוי היחיד בעיני היה לתת לקבוצה צו שאסור עליהם לשלם, משום שמדובר בהעדפת נושים שיש להם מספיק כח לדרוש את הכסף שלהם למרות הפירוק על כאלו שאין להם.