NARKOTIKA כתב:
לא הבנת.
אם פונקציה של הכנסות כזאת עומדת בפני בעל הדירה, למה הוא לא מיישם אותה היום? העדפה נגלית מכיר?
למה היום הוא לא דורש מהשוכר כלום תמורת התייוך ומעלה את השכר דירה באותו סכום, ככה שאם הדייר ישאר יותר משנה הוא ירוויח?
מה עוצר אותו?
אני אגיד לך מה עוצר אותו. שהוא חי בעולם שלביקוש יש משמעות, שיש גם היצע של דירות ללא תיווך, ואם הוא יעשה את זה הוא יפסיד לפחות חודש של שכר דירה. זה הכח של השוק.
רבאק, אנחנו מדברים על מודלים נורא פשוטים שברור שמפספסים את המציאות, אבל גם אם נלך לפיהם, מתי לעזאזאל 100 אחוז מהמס עובר לצרכן? כשהביקוש שלו קשיח לחלוטין? זה נשמע לך סביר?
זה לא מופנה אליך, אלא לכלל התגובות בנושא הזה בכל המדיה -
כל הניתוח הזה קל מדי. אי אפשר באמת לדעת מה יקרה מבלי להכיר את הנתונים לעומק, והנחרצות בניתוח של מצב כזה היא מגוחכת.
יש התערבויות בשוק שיכולות להטיב עם הציבור. לצעוק כל הזמן "היצע היצע תגדילו את ההיצע" זה פופוליסטי. תודה רבה קפטן אובביוס.
בגדול אני מסכים עם חלק מהדברים שלך - ברור שלביקוש יש משמעות וגם לכמות ומגוון סוגי הדירות. זה הרבה יותר עמוק מהצורה המופשטת שבה כתבתי את זה אבל מן הסתם אני כותב הודעה בפורום ולא תזה על שוק הדירות בת"א והשפעות החוק (כמו גם מי שכתב בעד החוק). ברור שיש כוח לשוק הביקוש, זה כל הרעיון של שוק חופשי, אם כבר מדברים במושגי קפטן אוביוס.
יש התערבויות בשוק שיכולות להטיב עם הציבור? בנתיים רוב ההתערבויות בשוק השכירות שנוסו נידונו לכישלון. סתם ככה לזרוק את המשפט הזה לאוויר לא הופך אותו לנכון, במיוחד אם מסתכלים על הצעות החוק בשנה האחרונה בארץ הקשורות לדיור. עד כה ראיתי רק הצעות פופוליסטיות שנועדו ליצור תדמית חברתית ולמשוך קולות.