לא תתפוס אותי כתב:
עומר19891 כתב:
מתן כתב:
קומוניסים כתב:
לירון האדום כתב:
איך אתה יכול להבטיח תשואה ?!
אם נכס מושכר עם חוזה סגור ניתן להבטיח תשואה למשך תקופת השכירות
אם השוכר ישלם. ואם לא יהיו הוצאות לא צפויות (או צפויות, לצורך הענין).
חוץ מזה, מי שהשכיר לפני חמש שנים בחוזה סגור בפורינט איבד יותר מרבע מהתשואה המובטחת (בשקלים).
בישראל הצפופה עם הריבוי הטבעי הגבוה וההגירה החיובית, קשה לאנשים לתאר לעצמם ירידה חדה במחירי הדיור ודירות שאין מי שישכור אותן.
הונגריה, לעומת זאת, הרבה פחות צפופה, נהנית מריבוי טבעי והגירה שליליים. אי אפשר לצפות שערך הנדל"ן לא ירד.
אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים לגבי ההגירה השלילית והריסוי הטבעי, ואשמח לראות מקור.
אבל, גם אם זה נכון, הדברים האלה יכולים , אולי, להשפיע במקומות קצת יותר מרוחקים.
במרכז בודפשט התיירות גדלה כל שנה , ובודפשט הופכת לאחד מהיעדים הפופולריים ביותר.
אני לא קראתי שום תחזית לגבי ירידת מחירי הנכסים בבודפשט.
אני חושב שהבעיה העיקרית בכל פעם שעולה נושא של "השקעות" הדיון מהר מאוד הופך ללא רלוונטי בגלל הודעות מהסוג הזה. הפכתם את זה לדיון על הונגריה כשפותח האשכול, בוודאות, צריך להשקיע בהשקעות הרבה (אבל הרבה) יותר סולידיות.
א- הוספת תנודתיות של מטבע מקומי שאתה לא שולט עליו למשוואה. מה עוזר לך להרוויח 5% בפורינט (המטבע בו קנית את הדירה) אם הפורינט ירד ב 10% ואתה מוציא את הכסף שלך בשקלים?
ב- אתה יכול לחפש בגוגל Hungary population. אמנם אחוזים כאלה הם בדרף כלל לא בהלימה מול הערים הגדולות, אבל זה לא נתון מעודד במיוחד
ג- הונגריה מתמודדת חזקה בלהיות המדינה שתקבל בעיטה מהאיחוד האירופי (קרא שוב את סעיף א)
בקשר ל"תשואה מובטחת" - תשואה היא אלמנט הסיכון. מי שמבטיח תשואה הוא או מרוויח בוודאות יותר וגוזר את ההפרש, ואז אתה לא מקבל את הכסף שהולם את הסיכון שאתה באמת לוקח, או יעשה כבירי ברגע שהדברים לא ילכו כמו שהוא ממש ממש מקווה שהם ילכו, או שהוא לא באמת מבטיח תשואה.
אני לא יודע אם השקעה בהונגריה היא השקעה טובה או לא, או בכלל בנדל"ן בחו"ל דרך כל מיני מתווכים ישראלים, אבל לי זה מריח לא טוב. מצטער.
היי. עונה קצת באיחור מכיוון שהייתי בחו"ל מספר ימים.
ההודעה שלך מעט צולבת, אפילו קצת מאשימה (מצטער, זו ההרגשה שלי בכל אופן) , אבל אנסה לענות בצורה הכי כנה שאני יכול.
לגבי השקעה, ספציפית דרכי, ספציפית בבודפשט- אתחיל מהסבר קצר.
אני עברתי לבודפשט לפני שנה, בעקבות אבי שגר פה תקופה ארוכה ועוסק בנדל"ן.
נסעתי, עם שותפי, לשתי מטרות עיקריות- הקמת עסק של דירות AIRBNB וקניית נכסים באמצעות הון עצמי והשבחתם על ידי שיפוץ.
לאחר בדיקה מעמיקה של עניין דירות הAIRBNB ורכישת מספר דירות ביחד עם שותפי מהארץ , החלטנו בהחלטה משותפת לרדת מעניין הAIRBNB מכל מיני סיבות, בעיקר בעניין מיסוי של בעל חברת דירות נופש וחוקים מקומיים, שאותן אסביר אם אתבקש, כרגע לא רואה טעם.
בו בזמן, רכשנו מספר דירות בבודפשט והתחלנו "להקים מערך" הכולל עורך דין הונגרי דובר עברית, רו"ח , אדריכלית, מהנדס שעורך את כל הבדיקות, מתווכים , קבלנים, קבלני משנה, וכן הלאה וכן הלאה.
לאחר תקופת "התגלחות" (על חשבון הכסף שלי והזמן שלי, בנכסים שרכשתי בעצמי) , אני ושותפי החלטנו, שאם כבר מצד אחד אנחנו נמצאים וגרים בבודפשט, רואים עשרות דירות בשבוע, ונמצאים בקשר יום יומי עם מתווכים וקבלנים, ומצד שני יודעים על כמות גדולה של ישראלים ומשקיעים זרים שמעוניינים להשקיע בבודפשט, למה לא לשלב את השניים.
אולם- ככל שאני שמח לעזור לישראלים לגבי בודפשט, ואני מודיע כאן שכל מי שמגיע לכאן לביקור מוזמן להיוועץ איתי בפרטי לגבי הכל,
מדובר בעבודה, שאינני מעוניין לבצע בחינם.
משלב חיפוש הדירה דרך עשרות צינורות, דרך המשא ומתן להורדת המחיר, חתימת החוזה ורשימה בטאבו על ידי עורך דין, ביצוע תכנון אדריכלי לשיפוץ, מעקב אחרי הקבלן וקבלני המשנה במהלך השיפוץ באופן יום יומי, הוצאת הדירה לשוק המכירה או ההשכרה- כל אלה ועוד שלא ציינתי, הן עבודה לא קלה ועליה מגיע לי ולשותפי שכר.
לכן , ההסכם מול המשקיעים הוא ברור , ידוע בדיוק לאן הולך כל סכום כסף, וידוע מראש כמה אנחנו נרוויח מהעסקה- גם לנו וגם למשקיע, עובדים מסודר ולא נותנים מקום ל"חוסר הבנות" שיכולות לגרום , חס וחלילה, להרגשה לא נעימה - לי או למשקיע.
לא יודע איך שמו של כבירי הסתנן לעניין. מדובר על רכישת דירה בבודפשט, בסכום של כ-100 אלף יורו (ממוצע, יש ביותר ויש בפחות) , כולל שיפוץ וכולל השכר שלנו, והדירה נרשמת בטאבו על שם הרוכש.
אין פה באמת מקום אמיתי ל"עוקץ" או למעשה כבירי.
אני מרגיש מגוחך בכלל להרחיב בנושא הזה, כי אני יודע שכוונותיי ישרות (לעבוד קשה ולהרוויח כסף, מתוך הבנה שלא צריך דוקטורט עבורה- משקיע מרוצה יביא לי משקיעים נוספים כמו שקורה כעת, משקיע לא מרוצה סוגר לי דלתות של משקיעים פוטנציאליים) .
אינני שולט בתנודתיות המטבע, לא אתחייב ולא אנסה לנבא.
את חוזה השכירות ניתן לסגור במטבע היורו, או במקרים מסויימים גם בשקלים (בעיקר בדירות שנרכשות בסמוך לאוניברסיטאות ויתאימו לכמויות הסטודנטים הישראלים שחיים פה) , אך הדירה נרכשת במטבע המקומי (פורינט) ולכן ערך הדירה בשקלים, יכול לרדת/ לעלות בהתאם לירידת/ עליית ערך הפורינט מול השקל.
אם יש שאלות נוספות שלא עניתי עליהן אתה מוזמן להאיר את עיניי ואענה,
מבין את החששות (ההגיוניים) שיש כלפי העניין,
אבל להאשים אותי , באופן אוטומטי, על סמך רמאויות שמתבצעות- באופן יום יומי ובכל תחומי החיים- זה קצת לא הוגן.