תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 10:50

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אור לאומי
הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
הבעיות שחווינו העונה בסגל הישראלי נבעו בעיקר מחוסר מזל או מדברים שלא בשליטתנו (הפציעה של רביב והבעיות באזרוח של בנקס/האוול), אבל טעות אחת קשה שנעשתה ולא מדברים עליה היא ההשאלה של לאומי, על חשבון צוף בן משה.
מאז שדני רובין נפצע בסוף הסיבוב הראשון, לאומי קיבל את הדקות שלו בהרצליה, והוא מוכיח את עצמו כאחד מהרול-פליירז הישראלים הכי טובים בליגה.

ב-11 המשחקים של הסיבוב השני הוא שיחק 21 דקות למשחק, וקלע 8 נקודות למשחק ב-14/18 לשתיים, 16/29 לשלוש (55 אחוז!), ו-12/20 מהקו.
בהתחשב בתרומה הדלה שקיבלנו מהישראלים בשני הסיבובים הראשונים, רול-פלייר כזה שיכול לתת 20-25 דקות איכותיות למשחק היה יכול לעזור לנו להשיג עוד כמה ניצחונות העונה במשחקים שפשוט לא היו לנו ישראלים לגרד מהם 80 דקות, קל וחומר לקבל מהם תרומה כלשהי.

אמנם גם היכולת של לאומי בהרצליה (אף אחד לא חשב שהוא יהיה כל כך יעיל) וגם הניתוח של הסגל הישראלי שלנו זו חוכמה בדיעבד, אבל ההחלטה להשאיל את לאומי ולהשאיר את צוף הייתה טעות די חסרת היגיון מלכתחילה.
לאומי הוכיח את עצמו בעונה שעברה בלאומית, כשהיה שחקן של 16 נקודות למשחק בעירוני רמת-גן. צוף בן משה, למעט משחק אחד בגארבג'-טיים של סוף העונה שעברה נגד חיפה, מעולם לא שיחק משחק בוגרים. ללאומי יש קליעה יותר טובה, הוא יכול להוריד כדור לרצפה (בניגוד לצוף שלא מסוגל לעשות זאת באופן קטגורי), ובאופן כללי הוא שחקן כדורסל יותר מוכח, יותר בשל ויותר טוב.

לא הייתה שום סיבה להשאיל את לאומי ולהשאיר את צוף בסגל, למעט הרומנטיקה של שחקן ראשון שעולה ממחלקת הנוער המחודשת ונלחם על מקום ברוטציה (ואני לא בטוח שזה לא היווה שיקול). גם בשביל צוף, היה עדיף אם הוא היה מושאל ללאומית וצובר שם דקות משחק. למען האמת, כרגע הוא לא יותר מפוטנציאל אף אחד לא מבטיח שהוא אי פעם יהיה מספיק טוב לליגת העל (כמו גולן גוט למשל), לא כל שכן העונה. במקום זה איבדנו העונה שחקן רוטציה לגיטימי ומעלה, ואפילו חיזקנו יריבה ישירה שלנו בשחקן כזה שעזר להם להתמודד עם פציעות. חבל מאוד. הנחמה היחידה היא שלפחות לעונה הבאה אנחנו מרוויחים ישראלי לגיטימי שכבר נותן טובה בליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אור לאומי
הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 11:23 
יובל, אני לא חושב שמישהו יכול היה לחזות את זה. זו באמת חוכמה בדיעבד (וגם כשאני רואה את לאומי אני מצטער שהוא לא אצלנו. אבל אני מודה שבקיץ לא חשבתי שהוא יהיה כזה פקטור בליגה, וגם משחקי האימון לא ממש בישרו על זה).
גם צריך לציין שאת המספרים הטובים בלאומית הוא עשה באליצור אשקלון שהייתה הקבוצה הכי חלשה בליגה. ממש בשר תותחים. לפני זה, בעירוני רמת גן הוא קלע פחות מ-5 נקודות למשחק. אני חושב שבאותה נקודת זמן ההחלטה להשאיר את צוף לא נבעה מרומנטיזציה, אלא נראתה הגיונית (ואני מניח שלמשחק בעונה שעברה נגד מכבי חיפה הייתה גם השפעה כלשהי).
בשורה התחתונה: הנחמה היא אכן שלאומי יהיה בהפועל בעונה הבאה. אני חושב שלצוף יהיה נכון מאוד ללכת לקבוצת לאומית, להיות שחקן חמישייה ואז לחזור לליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
ברור שאף אחד לא היה יכול לחזות את היכולת של לאומי. אבל כן אפשר להשוות את נקודת המוצא של בן משה ולאומי לפני תחילת העונה.
אמנם לאומי שיחק בקבוצה מהמקום האחרון בלאומית (באשקלון ולא ברמת גן, טעות שלי), אבל עשה שם 16 נקודות ובאחוזים טובים. אחר כך הוא הצטרף לרמת גן לקראת סוף העונה בתור שחקן ספסל כך שהרבה לא היה לו מה לעשות.
ועדיין, איך שלא מעריכים ומשקללים את היכולת והתפוקה של לאומי בעונה שעברה בלאומית, זה הרבה יותר ממה שעשה בן משה, שמעולם לא שיחק בבוגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 11:47 
יש בזה משהו. אבל ההשארה של צוף לא היתה מופרכת באותה נקודת זמן. יש לא מעט שחקנים מהלאומית שנראו בשלים לליגת העל וזה לא ממש הצליח. ויש כמה כאלה גם העונה (למשל יניב סולומון).
אפשר להתעודד מזה שלאומי בעונה הבאה יהיה בהפועל. ואני מסכים איתך בדבר אחד: לאומי בליגת העל הוא רול פלייר והוא שחקן שיודע היטב את מעמדו ומה מצפים ממנו. ולעתים, להצלחה בליגה הראשונה זה יותר חשוב מכישרון. האחוזים של לאומי לא מקריים. מי שרואה משחקים של הרצליה מבין שהוא לוקח כמעט רק זריקות טובות. וכשאין לו זריקה מספיק טובה הוא לא לוקח אותה. הוא מבין את מקומו על המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 12:09 
לפעמים זה גם עניין של סיטואציה מבחינת הסגל, לחץ במערכת וכו'.
יכול להיות שאם היינו משאילים את צוף הוא היה דופק מספרים יפים בהרצליה עם האווירת מתנ"ס שלהם, בזמן שלאומי היה נותן בערך את מה שצוף נותן, ואז היה פה אשכול שהכותרת שלו צוף בן משה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
לאומי הוא יותר 1-2 וצוף יותר 3 לא?
כי אם כן זה מסביר את המהלך.
בנקס, רביב ובלאט אמורים היו להיות לפני לאומי וכולם היו אמורים להיות סעלי תעודה כחולה.
טאקר הוא ה 3 היחידי אצלנו והוא זר.
לכן דווקא בגלל זה הרעיון של השארת צוף הוא נכון מבחינת "סגל ישראלי".

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 12:38 
סמל אישי של המשתמש
לאומי הוא 2-3, שמשחק בפועל ברוב הזמן כגארד שלישי.

א.ב כתב:
יכול להיות שאם היינו משאילים את צוף הוא היה דופק מספרים יפים בהרצליה עם האווירת מתנ"ס שלהם, בזמן שלאומי היה נותן בערך את מה שצוף נותן, ואז היה פה אשכול שהכותרת שלו צוף בן משה.

אם באווירת המתנ"ס של הרצליה יותר קל להציג יכולת טובה ואנחנו כזה בית קברות לשחקנים אז צריך לחשוב מה אנחנו עושים לא נכון...
נו באמת. איפה ההתייחסות לשחקנים עצמם? לאומי פשוט שחקן יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 14:15 
קודם כל יובל הוציא לי את המילים מהפה, רציתי לפתוח אשכול כזה בעצמי.
אני לא חושב שזה חכמה בדיעבד, כמו שיובל אמר צוף לא שיחק משחק בוגרים אחד למעט 10 דק במשחק חסר חשיבות לאומי שהיה אחד מהשחקנים הישראלים הטובים בלאומית שנה שעברה.
יגידו אחרים שזו חכמה בדיעבד אבל מבחינתי זאת הייתה טעות לאורך כל הדרך.

לגבי אור, לא יודע מה יהיה הסגל הישראלי שנה הבאה אבל יחד עם רביב (ואולי בנקס) נצטרך להתבסס על תומר גינת ואור לאומי, תראו את המספרים של השניים בסיבוב השני:

אור לאומי בסיבוב השני- 11 משחקים, 20.7 דקות, 8 נקודות, 1.4 שלשות למשחק ב 55.2%, 2.3 ריבאונדים, 7.2 נקודות. מדד

תומר גינת בסיבוב השני - 11 משחקים, 25.7 דקות, 11.6 נקודות, 7.3 ריבאונדים, 11.6 נקודת מדד.

מספר הדקות הרב לצד מספר הנקודות הנאה, מוכיחים שיש להם פוטנציאל אדיר להיות ישראלים בכירים תורמים וצריך לשמור עליהם קרוב קרוב.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 14:58 
סמל אישי של המשתמש
בקיצור, הסגל הישראלי שלנו לשנה הבאה סגור כמעט לגמרי. יופי להתרכז בזרים.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
לאומי הוא 2-3, שמשחק בפועל ברוב הזמן כגארד שלישי.

א.ב כתב:

אם באווירת המתנ"ס של הרצליה יותר קל להציג יכולת טובה ואנחנו כזה בית קברות לשחקנים אז צריך לחשוב מה אנחנו עושים לא נכון...
נו באמת. איפה ההתייחסות לשחקנים עצמם? לאומי פשוט שחקן יותר טוב.

אנחנו קבוצה גדולה עם אוהדים ולחץ
בהרצליה יש 4 אוהדים במשחקים צמודים
בדיוק מאותה סיבה שקטש מצליח בקבוצות קטנות ונכשל בגדולות.
יש שחקנים שלא בנויים לקבוצות כמו הפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 21:18 
גם בקיץ בנבחרת וגם בטרום עונה צוף היה טוב מאור, גם פיזית הוא מתאים יותר לשחק בליגת העל ואין ספק שהתקרה שלו גבוהה יותר.
בסגל שנבנה ההעדפה של צוף על אור היא כמעט טריוואלית בעיני. אף אחד מהם לא היה אמור לקבל יותר מדי דקות אבל צוף יכול לשחק יותר עמדות ויכול להתפתח לשחקן הרבה יותר משמעותי.
אז אולי בין הפציעה של רביב לאזרוח של בנקס אור היה עוזר יותר, אבל זה באמת חוכמה בדיעבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 מרץ 2017, 21:31 
סמל אישי של המשתמש
יובל תודה.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2017, 09:56 
הכל טוב ויפה וכנראה שכרגע לאומי טוב מצוף (אם נשווה את תרומתם של השניים), רק שכחתם לציין דבר אחד.

צוף, כששיחק, עשה דברים יפים מאוד.
רמי הדר פשוט החליט שהוא מוחק אותו, לחלוטין, וחבל.

אז באיזשהו מקום, גם ההשוואה בין השניים היא השוואה לא זהה.

אין ספק שהוא עדיין לא מימש את הפוטנציאל שלו, אבל מבלי לראות דקות על הפרקט אין שחקן בעולם שיכול לממש את ההבטחה שלו.

וחבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2017, 11:51 
איזיביטו כתב:
הכל טוב ויפה וכנראה שכרגע לאומי טוב מצוף (אם נשווה את תרומתם של השניים), רק שכחתם לציין דבר אחד.

אין ספק שהוא עדיין לא מימש את הפוטנציאל שלו, אבל מבלי לראות דקות על הפרקט אין שחקן בעולם שיכול לממש את ההבטחה שלו.

וחבל.

כמו שהוא החליט למחוק את דארל [אצל דארל, זה אפילו יותר מרתיח, כי אנחנו יודעים מה הוא שווה ב(ה)פועל].
צוף (או כל שחקן אחר, לצורך העניין) לא יכול להראות מה הוא שווה, אם הוא לא מקבל גב מהמאמן, כמו למשל, האשראי האינסופי שתמיר מקבל.
אז נכון, על סמך נתוני שנה שעברה, כנראה שהיה צריך להשאיר את לאומי ולהשאיל את צוף, אבל לך תדע מה היה קורה, אם צוף היה מקבל מספיק הזדמנויות, בטח לאור ה"בור" בגזרת הישראלים, שרביב ואדריאן/האוול השאירו, שלא באשמתם.
ואם כבר חכמת בדיעבד, אז לאור ההיעדרות הממושכת של רביב, שהיתה צפויה בסבירות גבוהה (כל עונה הוא נפצע לפחות לחודש וחצי, אם לא יותר) אז היה צריך להשאיר גם את צוף וגם את אור.
אני מקווה ומאמין שתהיה הפקת לקחים לקראת העונה הבאה והסגל יבנה מאוזן יותר, עם יותר גיבויים (עד כמה שאפשר. בייחוד לשחקנים פציעים כמו רביב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2017, 12:02 
red psycho כתב:
איזיביטו כתב:

וחבל.

כמו שהוא החליט למחוק את דארל [אצל דארל, זה אפילו יותר מרתיח, כי אנחנו יודעים מה הוא שווה ב(ה)פועל] .
צוף (או כל שחקן אחר, לצורך העניין) לא יכול להראות מה הוא שווה, אם הוא לא מקבל גב מהמאמן, כמו למשל, האשראי האינסופי שתמיר מקבל.
אז נכון, על סמך נתוני שנה שעברה, כנראה שהיה צריך להשאיר את לאומי ולהשאיל את צוף, אבל לך תדע מה היה קורה, אם צוף היה מקבל מספיק הזדמנויות, בטח לאור ה"בור" בגזרת הישראלים, שרביב ואדריאן/האוול השאירו, שלא באשמתם.
ואם כבר חכמת בדיעבד, אז לאור ההיעדרות הממושכת של רביב, שהיתה צפויה בסבירות גבוהה (כל עונה הוא נפצע לפחות לחודש וחצי, אם לא יותר) אז היה צריך להשאיר גם את צוף וגם את אור.
אני מקווה ומאמין שתהיה הפקת לקחים לקראת העונה הבאה והסגל יבנה מאוזן יותר, עם יותר גיבויים (עד כמה שאפשר. בייחוד לשחקנים פציעים כמו רביב).

מדויק.
פרט לזה שאני לא מסכים שצריך היה להשאיר את שניהם, כי הם בדיוק על אותה העמדה וזה לא היה עוזר לך בהובלת הכדור בהיעדר רביב.
ויותר מזה - לא אוהב להתעסק ב"חוכמה בדיעבד" כי זה לא פייר.
העניין עם וויליאמס מרתיח פי כמה.

נערך לאחרונה על ידי איזיביטו בתאריך 15 מרץ 2017, 12:21, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 מרץ 2017, 12:07 
כולם מניחים שהוא יחזור בעונה הבאה להפועל, אני לא בטוח.

אם טוב לו בהרצליה, ויבטיחו לו דקות משחק, אני לא חושב שהחוזה יחזיר אותו להפועל. גם לגולן גוט היה חוזה, והוא עזב למרות שרצו להשאיר אותו. הוא גם מכביסט במקור.

אם זה יקרה, והסבירות לכך די גבוהה, זה יהיה הנזק העיקרי מההשאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2017, 22:35 
סמל אישי של המשתמש
יהיה מדכא אם הוא לא יחזור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2017, 23:31 
סמל אישי של המשתמש
גם איידן חוזר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2017, 00:22 
עומרי קנדה כתב:
גם איידן חוזר?

איידן לא מושאל. הוא שוחרר.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2017, 01:19 
עומרי קנדה כתב:
גם איידן חוזר?

הוא נפצע לפני חודשיים ולא שיחק מאז ולא נראה שישחק, וגם כששיחק בקריית גת למעט 2 משחקים הוא היה חלש/ לא שותף.
נשאלת השאלה האם צריך לחשוב עליו בכלל לאור העונה שעבר?

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2017, 08:28 
סמל אישי של המשתמש
והתשובה היא בהחלט כן.
סביר להניח שמתן כבר לא יהיה בשביל לקחת דקות לגבוהים ישראלים אחרים והוא בטוח עדיף על אליאס-פורים למיניהם.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 16 מרץ 2017, 09:30 
beny כתב:
כולם מניחים שהוא יחזור בעונה הבאה להפועל, אני לא בטוח.

אם טוב לו בהרצליה, ויבטיחו לו דקות משחק, אני לא חושב שהחוזה יחזיר אותו להפועל. גם לגולן גוט היה חוזה, והוא עזב למרות שרצו להשאיר אותו. הוא גם מכביסט במקור.

אם זה יקרה, והסבירות לכך די גבוהה, זה יהיה הנזק העיקרי מההשאלה.

הוא עזב כי הוא לא קיבל דקות. רצו להשאיר אותו על משבצת מסוימת, שכנראה הוא חשב שיתנו לו משבצת אחרת בראשון.
אחלה של בחור, שחקן טוב ללאומית לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2017, 19:07 
ItaiH6 כתב:
והתשובה היא בהחלט כן .
סביר להניח שמתן כבר לא יהיה בשביל לקחת דקות לגבוהים ישראלים אחרים והוא בטוח עדיף על אליאס-פורים למיניהם.

מאוד אוהב את דניאל (די קל) אבל למרות היכולת הגבוהה שהוא הציג אצלנו בכמה משחקים, הוא גם הוכיח שהוא מאוד פציע (סבל מפציעות ארוכות בכ"א משלוש העונות האחרונות, לפחות), אפילו יותר מרביב, שזה חתיכת הישג. הוא הימור עם סיכון גבוה מאוד, בטח לאור העלויות שלו והעובדה שאנחנו יודעים שרביב ( :HEART2: ), סביר להניח, יהיה מושבת לתקופה ממושכת גם בעונה הבאה. שני ישראלים בכירים שמושבתים לתקופות ארוכות, זה משהו שאנחנו (או כל קבוצה אחרת לצורך העניין, למעט מכ' וירושלים וגם זה בספק) לא יכולים להרשות לעצמנו. ומספיק לראות את הקטסטרופה שהייתה לנו העונה במצבת הישראלים/מתאזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מרץ 2017, 00:30 
לגבי איידן, אני נורא אוהב אותו אבל אני חושב שכל הקרדיט שהוא מקבל יוצא מכלל פרופורציות לחלוטין.
זה שהוא נלחם, ומגן ומחוייב זה בסדר אבל מעבר לזה שהוא שחקן פציע הוא גם שחקן נורא נורא מוגבל ולבסס את הקרדיט שלו על 4-5 משחקים זה מופרך - גם לרם אליאספור הייתה תקופה טובה כזו בחולון שהוא שמר חזק ותרם ובכלל שיחק באשדוד ובאילת ומן הסתם לא כיכב אבל שיחק בניגוד לאיידן שהקריירה שלו נורא מוזרה ומלאת פציעות.
יכול להיות שאיידן יחזור אלינו ויתרום מה שהוא יודע, אבל חשוב להשאיר את הדברים בפרופורציות.

נערך לאחרונה על ידי בוריס בתאריך 18 מרץ 2017, 15:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 מרץ 2017, 14:07 
הי הו נסוג

נערך לאחרונה על ידי Noam בתאריך 18 מרץ 2017, 16:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 מרץ 2017, 15:40 
סמל אישי של המשתמש
בעלות סבירה איידן זה שחקן שתפור על הפועל, לא צריך להשתגע אבל אם זה אפשרי לדעתי צריך להחזיר אותו.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: